śniadania - 47413 przepisów (strona:96/3161)

Biszkoptowa straciatella z galaretką 140

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki

Kuchnia MagdaLeny
Pierogi ruskie z bryndzą 143

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój

Korniszonki
Wegańska zupa krem z pieczonej dyni 125

Zupa krem z pieczonej dyni Jesienią na naszych stołach królują dynie - pieczone, duszone, smażone, prażone. Szczególnie pyszna jest dynia pieczona, z której można przygotować wiele wspaniałych

Korniszonki
Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą 87

Jeśli szukacie pomysłu na obiad z piersią kurczaka, to nie mogliście trafić lepiej. Ten kurczak faszerowany szpinakiem i fetą to bardzo prosty i pyszny przepis. Możecie

Na-talerzu.pl
Krokiety po meksykańsku 111

Krokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.  Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa

Kuchnia MagdaLeny
Papryka marynowana z miodem i czosnkiem 145

Papryka marynowana z miodem i czosnkiem Papryka marynowana z miodem i czosnkiem to ciekawa wariacja na temat marynowanej papryki. Swój ciekawy smak zawdzięcza dodatkowi naturalnej słodkości

Korniszonki
Kotlety ziemniaczane z boczkiem 95

Kotlety z puree ziemniaczanego z dodatkiem podsmażonego boczku z cebulką oraz szczypiorkiem. Chrupiące na zewnątrz i bardzo delikatne w środku. To pyszny, tani i prosty pomysł

Kuchnia MagdaLeny
Super szybki placek ze śliwkami i gruszkami 149

Jesienny placek ze śliwkami i gruszkami Polecam extra przepis na jesienny deser. To proste i szybkie ciasto pozwoli zagospodarować wszystkie jesienne owoce, które zapodziały się w

Korniszonki
Gulasz wołowy na piwie. Rozgrzewający, jesienny obiad 85

Gulasz wołowy na piwie to pyszny i pożywny obiad, który fantastycznie rozgrzeje w chłodny jesienny lub zimowy dzień. Długie gotowanie na małym ogniu wydobywa cały aromat

Na-talerzu.pl
Grecka sałatka wiejska 96

horiatiki salata czyli najprostszą sałatkę grecką. Grecka sałatka wiejska znana jest niemal każdemu. Klasyczne połączenie świeżych warzyw i sera feta pasuje na każdą porę dnia. Często jemy ją na śniadanie, bo ze świeżo upieczonym chlebem smakuje obłędnie, ale równie dobrze sprawdza się w roli przystawki. Proporcje składników możesz dostosować do swoich upodobań. Najważniejsze jest to, aby warzywa były świeże(...)warzywa i ser z przyprawami. Jednak dzisiejszy przepis zawiera kilka tricków, które sprawiają, że wiejska sałatka grecka jest jeszcze smaczniejsza.  Sałatka grecka może być świetnym pomysłem na drugie śniadanie do pracy. Pamiętaj jednak, aby nie dodawać do niej liści sałaty, ponieważ szybko tracą świeżość i psują smak sałatki. Grecka sałatka wiejska  proporcje dla 2-4 osób

Cztery Fajery
Zupa dyniowa – najprostsza 151

Zupa dyniowa ma wszystko to, czego oczekujemy od jesiennego obiadu – rozgrzewa, syci i swoim pięknym kolorem przypomina o polskiej złotej jesieni. Zupa dyniowa – wytrawna

Na-talerzu.pl
Wafelki serowe toffi 87

Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 150

Pierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto dyniowe z kremem z serka śmietankowego 112

Ciasto dyniowe z kremem z serka śmietankowego jest puszyste i mocno dyniowe, z wyczuwalną nutą korzennych przypraw. Dodatek kremu z serka śmietankowego idealnie je uzupełnia. Ciasto

Na-talerzu.pl
Paluchy drobiowe z pieczarkami 140

Kotleciki mielone w kształcie paluchów, wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania