Jesienny placek ze śliwkami i gruszkami Polecam extra przepis na jesienny deser. To proste i szybkie ciasto pozwoli zagospodarować wszystkie jesienne owoce, które zapodziały się w
KorniszonkiGulasz wołowy na piwie to pyszny i pożywny obiad, który fantastycznie rozgrzeje w chłodny jesienny lub zimowy dzień. Długie gotowanie na małym ogniu wydobywa cały aromat
Na-talerzu.plhoriatiki salata czyli najprostszą sałatkę grecką. Grecka sałatka wiejska znana jest niemal każdemu. Klasyczne połączenie świeżych warzyw i sera feta pasuje na każdą porę dnia. Często jemy ją na śniadanie, bo ze świeżo upieczonym chlebem smakuje obłędnie, ale równie dobrze sprawdza się w roli przystawki. Proporcje składników możesz dostosować do swoich upodobań. Najważniejsze jest to, aby warzywa były świeże(...)warzywa i ser z przyprawami. Jednak dzisiejszy przepis zawiera kilka tricków, które sprawiają, że wiejska sałatka grecka jest jeszcze smaczniejsza. Sałatka grecka może być świetnym pomysłem na drugie śniadanie do pracy. Pamiętaj jednak, aby nie dodawać do niej liści sałaty, ponieważ szybko tracą świeżość i psują smak sałatki. Grecka sałatka wiejska proporcje dla 2-4 osób
Cztery FajeryZupa dyniowa ma wszystko to, czego oczekujemy od jesiennego obiadu – rozgrzewa, syci i swoim pięknym kolorem przypomina o polskiej złotej jesieni. Zupa dyniowa – wytrawna
Na-talerzu.plWafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone
Kuchnia MagdaLenyPierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku
Kuchnia MagdaLenyCiasto dyniowe z kremem z serka śmietankowego jest puszyste i mocno dyniowe, z wyczuwalną nutą korzennych przypraw. Dodatek kremu z serka śmietankowego idealnie je uzupełnia. Ciasto
Na-talerzu.plKotleciki mielone w kształcie paluchów, wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i
Kuchnia MagdaLenyPolędwiczki w sosie musztardowym z grzybami smakują, jakby były przygotowane w dobrej restauracji, a tak naprawdę są niezwykle proste w przygotowaniu i poradzi sobie z nimi
Na-talerzu.plTarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu
Kuchnia MagdaLenyCiasto dyniowe z kremowym nadzieniem to ciasto, które będziecie powtarzać kilkukrotnie w najbliższych tygodniach, gwarantuję! Jest idealnie wilgotne, nie za słodkie i mocno dyniowe. Kremowe nadzienie
Na-talerzu.plSałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLenySpaghetti z sosem dyniowym to obłędnie kremowy, niezwykle aromatyczny i zdrowy pomysł na obiad. Jesienią to pozycja obowiązkowa w mojej kuchni. Spaghetti z sosem dyniowym –
Na-talerzu.plW niedzielę blog Kuchnia MagdaLeny miał urodziny. To już 4 lata! Oto małe podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej
Kuchnia MagdaLenyDyniowe gnocchi z masłem szałwiowym to idealny jesienny obiad. Kremowe kluseczki z dodatkiem niezwykle aromatycznego masła szałwiowego to bezbłędna propozycja na obiad dla dwojga lub dla
Na-talerzu.pl