Ciasto bez pieczenia - sernik na zimno o smaku kiwi i czekolady. Prosty deser przygotowany na spodzie kakaowym z kruszonych biszkoptów, z masą serową ze świeżych owoców
Kuchnia MagdaLenyNic tak nie zbliża jak wspólny posiłek przy rodzinnym stole. Wspólne jedzenie, a także przygotowywanie potraw to budowanie tradycji rodzinnych. Dlatego najlepsze wspomnienia powstają w domu
Kuchnia MagdaLenyBataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami
Kuchnia MagdaLenySernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny! Masa serowa wykonana
Kuchnia MagdaLenyGulasz gyros przygotowany z filetów z kurczaka, z dodatkiem pieczarek, papryki oraz ogórków konserwowych. Wychodzi naprawdę pyszny i bardzo aromatyczny. Fani gyrosowych smaków z pewnością będą
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowy sernik na zimno z musem z suszonych śliwek oraz czekoladową chrupką z płatków kukurydzianych. Pyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na spodzie herbatnikowym, z czekoladową masą
Kuchnia MagdaLenyFaworki pieczone zwane też chrustem przygotowane w kształcie kokardek to świetna alternatywa na Tłusty Czwartek dla tradycyjnych faworków, dedykowana szczególnie osobom liczącym kalorie. Mają mniej kalorii
Kuchnia MagdaLenyJuż jest dostępny! E-book z naszymi najlepszymi przepisami na domowe nalewki 🍷 E-book "Najlepsze Domowe Nalewki" zawiera 15 sprawdzonych przepisów na różnego rodzaju trunki alkoholowe
Kuchnia MagdaLenyCiasto czekoladowe typu murzynek, przygotowane na samych białkach oraz mleku zagęszczonym niesłodzonym, z dodatkiem czekoladowego proszku budyniowego. Wychodzi mocno czekoladowe, wilgotne i nie za słodkie - jeśli
Kuchnia MagdaLenyrezygnujmy. Im zapewnimy sobie większe różnice temperatur, tym nasz organizm znacznie szybciej poradzi sobie z zarazkami. Hartowanie organizmu poprawia odporność, dodaje energii i pobudza transport komórek odpornościowych. 2. Śniadanie i minimum 1 ciepły posiłek dziennie – kluczem do naszej odporności Ja rozumiem, że większość z nas pędzi od rana do wieczora. Mój tato miał rację, kiedy przez całą moją(...)podstawówkę i okres szkoły średniej zwracał mi uwagę – jedz śniadanie, nie wychodź z domu bez śniadania! Pierwszy posiłek powinniśmy zjeść w ciągu godziny od momentu wstania z łóżka. Śniadanie ma na celu rozgrzać organizm i dostarczyć nam odpowiedniej energii. W ciągu dnia należy zjeść coś ciepłego. Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy . Każdy posiłek powinien być wzbogacany
W KawiarenceSzaszłyki kojarzą się głównie z grillowaniem na świeżym powietrzu, ale zimą możemy je również przyrządzić w domu w piekarniku. Będą równie smaczne! Takie szaszłyki to prosty
Kuchnia MagdaLenyZielone koktajle na wzmocnienie odporności, idealne w okresach wzmożonych infekcji. Takie koktajle to prawdziwe bomby witaminowe i bardzo prosty sposób na dostarczenie organizmowi potrzebnych witamin, mikroelementów
Kuchnia MagdaLenyMagda Czasem potrzeba tak niewiele wysiłku, aby na śniadanie zjeść coś odmiennego niż kanapki czy płatki z mlekiem. A naprawdę warto, bo dobre śniadanie to dobra podstawa, aby mieć cały udany dzień. Dodatkowo, takie śniadanie jest bardzo zdrowe – mamy z nim warzywa, jajka – a wiadomo, że jest to źródło samego dobra oraz coś ekstra(...)swojej kuchni – posypka z ziaren, same dobre tłuszcze. Polecam wypróbować, przekonać się samemu, że nie tylko jest pysznie, ale też prosto. Jak to miło rozpieścić się takim śniadaniem. Składniki (na 1 dużą porcję): 2 jajka pół małej cukinii garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy sól i świeżo mielony pieprz do smaku kilka listków bazylii Do podania: posypka
Smaczna Stronarezygnujmy. Im zapewnimy sobie większe różnice temperatur, tym nasz organizm znacznie szybciej poradzi sobie z zarazkami. Hartowanie organizmu poprawia odporność, dodaje energii i pobudza transport komórek odpornościowych. 2. Śniadanie i minimum 1 ciepły posiłek dziennie – kluczem do naszej odporności Ja rozumiem, że większość z nas pędzi od rana do wieczora. Mój tato miał rację, kiedy przez całą moją(...)podstawówkę i okres szkoły średniej zwracał mi uwagę – jedz śniadanie, nie wychodź z domu bez śniadania! Pierwszy posiłek powinniśmy zjeść w ciągu godziny od momentu wstania z łóżka. Śniadanie ma na celu rozgrzać organizm i dostarczyć nam odpowiedniej energii. W ciągu dnia należy zjeść coś ciepłego. Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy . Każdy posiłek powinien być wzbogacany
W KawiarenceCiasto bez pieczenia przygotowane na herbatnikach w czekoladzie, pomiędzy którymi znajduje się orzechowo-kakaowa masa z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Masa wykonana została z serka macarpone, masła
Kuchnia MagdaLeny