Duszona wołowina z bakłażanem i papryką

Duszona wołowina z bakłażanem i papryką

Przepis na : obiad

Gulasz w stylu azjatyckim. Wołowina duszona w woku, z dodatkiem bakłażana, papryki, imbiru, czosnku oraz papryczki chili, w aromatycznym i wyrazistym słodko-słonym sosie sojowym z wyczuwalną nutką ostrości.  Krucha wołowina, do tego miękkie paluszki bakłażanowe obtoczone w mące ziemniaczanej i smażone w woku, cienkie paseczki papryki oraz mega pyszny, gęsty sos na bazie dwóch sosów sojowych: jasnego i ciemnego, z dodatkiem miodu oraz soku z limonki. Całość dopełnia sezam oraz posiekany szczypiorek. Danie j...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wołowina, śniadania, ciasto, tarta, obiad, marynaty, zupa, kolacja, ciasteczka, ciastka , tort, bez pieczenia, torty, gulasz, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ryż, przepisy na kruche ciasto, tajska zupa

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.