Mielonka wieprzowa na szybko

Mielonka wieprzowa na szybko

Mielonka wieprzowa na szybko

SUROWIEC -boczek 800 g -łopatka 600 g -karkówka 400 g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 19 g/kg (ja zastosowałem wędzoną moja była wędzona 20 godzin ) -woda 250 mil -ziele angielskie 1g/kg -pieprz biały 3g/kg -pieprz ziołowy 2g/kg -gałka muszkatołowa 1g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 20 g do całości -praska WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą .Mielimy łopatkę i karkówkę sitko 8 mm natomiast boczek 4 mm. Dodajemy wszystkie przyprawy i wodę i wyrabiamy bardzo dokładnie do kleistośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, boczek, karkówka, mięso, mielone, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.