puch - 3415 przepisów (strona:139/228)

Snikers 628

Następnie wsypać posiekane orzechy włoskie i całość zagotować. Gorącą masę wyłożyć na ostatni placek. Krem: z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na miękki puch. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i mieszać aż powstanie gładki krem. Złożenie ciasta: Na spód blachy wyłożyć jeden placek miodowy. Rozsmarować na nim krem i przykryć drugim plackiem. Następnie

My simple kitchen
Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym 547

wkładamy kawałki ciasta. Smażymy/pieczemy z obu stron do zrumienienia. Wystygnięte skorupki orzeszków napełniamy kremem Krem Żółtka ubijamy na parze razem z cukrem do zagęstnienia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masę jajeczną. Dodajemy alkohol, kawę, startą chałwę. Miksujemy na gładką masę 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/orzeszki-pyszne-ciastka-z-kremem/ BosowKuchni   Artykuł Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
PIERNIK DIETETYCZNY – pełnoziarnisty / najlepszy! – BE FIT! 130

łyżeczka * stewia – ok. 8 tabletek * przyprawa do piernika – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Płatki owsiane mielimy na pył, w mleku rozpuszczamy stewię. Jajka ubijamy na puch, dodajemy miód, przesianą mąkę oraz płatki i mleko – wszystko razem mieszamy. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, mieszamy, wylewamy do keksówki lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Wkładamy

Ostra na Słodko
ciasto miodowe brazylianka 306

łyża mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 150 g masła, miękkiego wykonanie: Z mleka, cukru oraz mąki gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 1 galaretka np. o smaku pomarańczowym 60 ml gorącej wody wykonanie: Jabłka obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Tort oreo 744

Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę mieszamy z sodą proszkiem do pieczenia, kakao i solą . Masło miksujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym na jednolity puch ( kilka minut ) , stopniowo dodajemy jajka. Wsypujemy 1/3 suchych składników i miksujemy na najniższych obrotach miksera do połączenia, dodajemy ½ szklanki maślanki miksujemy. Czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Ciasto dzielimy

Darcia w kuchni
Sernik - Malina 183

będą dostępne jeszcze do końca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu

Świat Ciasta
Kruche ciasteczka z żurawiną i pistacjami (Cranberry Noel) 143

waniliowego 1 łyżka mleka 250g mąki pszennej 30g posiekanych pistacji solonych 40g suszonej żurawiny Opcjonalnie: 1 białko 50g drobno posiekanych pistacji do obtoczenia     Masło utrzeć na puch i dokładnie połączyć z cukrem pudrem oraz mlekiem. Wsypać posiekane pistacje, pokrojoną na mniejsze kawałki żurawinę - a na końcu mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Z ciasta uformować wałek o średnicy

Di gotuje
Miodownik z jabłkami 230

Wymieszać z jabłkami i odstawić do lekkiego stężenia. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorący przykryć folią aby nie zrobił się kożuszek. Miękkie masło zmiksować na puch z cukrem pudrem, stopniowo dodawać ostudzony budyń. Polewa kakaowa: Żelatynę zalać niewielką ilością wody zimnej (ok 2-3 łyżki). Pozostałe składniki roztopić i doprowadzić do wrzenia. Gdy żelatyna napęcznieje

Smakołyki Asi
Ciasto leśny mech -ciasto ze szpinaku 204

kremu) granat Brzoskwinie z syropu Do ponczu: syrop z brzoskwiń + sok z limonki Odmrożony szpinak odciskam z wody i zostawiam na sitku. Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam olej, cały czas miksując wsypuję porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia.  Do odsączonego szpinaku dodaję 2-3 łyżki masy i rozdrabniam go za pomocą blendera

Takie tam pichcenie
Piegusek z wyjątkową polewą czekoladową 167

łyżeczka 3-4 łyżki gorącej wody   Wykonanie: odmierzyć i wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Odzielić żółtka od białek miękkie masło utrzeć z cukrem/ksylitolem na puch, dodając po jednym żółtku. Do masy wmieszać porcjami mąkę i mleko. Na końcu wsypać mak. Całość wymieszać z ubitymi na sztywno białkami. Dodać wanilię i skórkę pomarańczową obtoczoną w mące

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort kakaowo- wiśniowy z rurkami 362

mąką pszenną.  Resztę mleka podgrzewamy razem z cukrem. Gdy mleko będzie wrzało dolewamy mieszaninę żółtek, mleka i mąki. Mieszamy żeby nie powstały grudki. Studzimy. Masło ucieramy na puch za pomocą miksera. Następnie, ciągle miksując, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Miksujemy, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodajemy Nutellę i mieszamy łyżką.   Nasączenie: Do szklanki z wodą

Czerwona Porzeczka
Pyszny Deser z Jagodami w Kremowym Puchu 172

Witam serdecznie Propozycja na pyszny deser z jagodami w kremowym puchu. W smaku jest lekko winny i delikatnie słodki no po prostu pyszny :). polecam wypróbować przepis. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 4 pucharków (w zależności od wielkości pucharka) około 300 g jagód 4 łyżki cukru pudru (około 70g) 250 ml śmietany(...)smaku naturalnym sok wyciśnięty z jednej cytryny (nie więcej niż 50 ml) 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny Link do filmu z przygotowania: Deser z jagodami w kremowym puchu https://www.youtube.com/watch?v=mi0Vxn0p-rc Przygotowanie: Dobrze schłodzoną śmietanę wlewam do miski i przez chwilę ubijam mikserem samą. Następnie dodaję łyżkę cukru pudru i nadal ubijam tak żeby powstała bita śmietana. Teraz

Uwaga Babcia Gotuje
Rumowy keks 142

żurawiny garść siekanych orzechów włoskich 2 łyżki kandyz.skórki pomarańczowej Lukier: 1,5szkl przesianego cukru pudru łyżka rumu kandyzowana skórka pomarańczowa do posypania Ciasto: Miękką margarynę utrzeć na puch z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodawać po 1 jajku. Na koniec dodawać rum, przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Gdy składniki się

Smakołyki Asi
Korzenne babeczki z powidłami 190

szklanka powideł ja użyłam malinowych ale mogą być np śliwkowe Roztapiamy masło w rondelku, wrzucamy posiekaną czekoladę mieszamy i czekamy aż się roztopi. Jajka ubijamy z cukrem na puch, a następnie dodać lekko przestudzoną masę czekoladową i dokładnie zmiksować. Pozostałe suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy je do masy na zmianę ze śmietaną. Pieczemy

Cynamonowe szczęście
Luksusowe ciasto z ajerkoniakiem i wiśniami 183

zrobiłam z połowy porcji i użyłam blaszki o wymiarach 25 x 21 cm, w składnikach podaję ilości na dużą blaszkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Powoli wlewać olej i ajerkoniak, nie przerywając mieszania. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Po łyżce dodawać do masy jajecznej, mieszać już bardzo delikatnie. Formę

Kuchnia Pokoleń