mielone - 47549 przepisów (strona:136/3170)

Zrazy mielone w sosie cebulowym 241

była myśl. Dla odmiany przygotowałam moje zraziki z mięsa mielonego, a w środku ukryłam ogórka konserwowego owiniętego polędwicą surową ułożoną na musztardzie. Całość uduszone w pysznym cebulowym sosie, który nadał daniu przepyszny smak. W domu unosił się piękny zapach, który zwabił domowników na smaczny obiadek ...  Zrazy mielone w sosie cebulowym SKŁADNIKI: zrazy: 700 g mięsa mielonego(...)solą i pieprzem i gotujemy około 20 minut.  W tym czasie przygotowujemy zrazy.  Bułkę czerstwą wkładamy do miseczki, zalewamy wodą i namaczamy.  Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę, sól pieprz i odciśniętą bułkę. Całość mieszamy, dodajemy bułkę tartą tyle by masa mięsna nie była zbyt luźna - całość wyrabiamy.  Ogórki kiszone zawijamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone ze szczypiorkiem 191

Dzisiaj zapraszamy na szybki obiadek. W moim domu często goszczą na obiad wszelakie kotleciki z mięsa mielonego. Dla urozmaicenia przygotowuję je z różnymi dodatkami. Dzisiaj o to takie proste i smaczne kotleciki mielone ze szczypiorkiem. Podałam je z sosem pomidorowym i ziemniaczkami z koperkiem, całość komponowała się idealnie.  Kotlety mielone ze szczypiorkiem  SKŁADNIKI(...)mięsa mielonego 1/2 czerstwej bułki 1 jajko sól i pieprz 1/3 pęczka szczypiorku bułka tarta olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Bułkę namaczamy w wodzie. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko dodajemy sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę i wyrabiamy dodając 2 - 3 łyżki bułki tartej. Szczypiorek siekamy. Dodajemy do mięsa i mieszamy.  Z masy formujemy kotleciki które obtaczamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Keks w czekoladzie. 154

duże jajka 20 dkg mąki 10 dkg mielonych migdałów 1 cukier waniliowy otarta skórka z 1 cytryny szczypta soli 1/2 torebki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta mielonych goździków szczypta mielonej gałki muszkatołowej 10 dkg suszonych daktyli 15 dkg mieszanki bakaliowej   5 dkg kandyzowanych wiśni 20 dkg polewy czekoladowej(...)szczyptą soli i otartą skórką z cytryny na puszystą masę. Następnie wbijamy po 1 jajku i dalej ucieramy. Wsypać pokrojone bakalie i wymieszać z utartą masą. Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami,proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. Na końcu wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać ciasto. Przygotować foremkę keksową o długości około 30 cm i wysmarować  tłuszczem. Wlać ciasto

Przepisy i porady kulinarne
Typowo włoski obiad dla małych... i dużych ! 538

na 4 kulki przyprawy do mielonego 2 plastry schabu zioła ulubione glassa sojowa  Ponti od INDEX FOOD ocet balsamiczny z Modeny Ponti od INDEX FOOD olej lniany  OLEOFARM sól,pieprz,bazylia, mieszanka sałat-umyte gotowe do spożycia parmezan Ugotuj sos pomidorowy według   TEGO PRZEPISU Mięso mielone dopraw jak lubisz.Ja te kulki zrobiłam(...)zdrowy, aromatyczny i z charakterkiem. Polej octem balsamicznym Ponti. Ja lubię dużo! Wymieszaj. Makaron zalej sosem. Wymieszaj. Dla dzieci przygotowałam typowo piemonckie danie , penne z salsą i kuleczkami mięska mielonego, dodatkowo parmezan! A dorośli dostali penne z salsą, grilowany schab z glassą sojową Ponti.  Dodatkowo sałatka chrupiąca i aromatyczna. Nie zapomnijmy o parmezanie tartym na nasz makaron! Buon

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 216

upodobań, ważne żeby nie przesadzić ;-) Ja dałam dużo pomidorów, bo tyleż mi w ogródku dojrzało i nie chciałam żeby się zmarnowały. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 400 g makaronu rurki lub muszelki (niecałe opakowanie) 3 duże cebule 5-6 pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 śmietana 18% (duża) około 230 g pieczarek(...)czosnek, bazylię, oregano, śmietanę i przyprawy. Całość zblendować. Pieczarki: Na patelni rozpuścić masło, dodać dwie cebule pokrojone w kostkę i pieczarki. Smażyć 7 minut mieszając co jakiś czas. Mięso mielone: Wlać do brytfanny dwie łyżki oliwy i rozgrzać. Dodać jedną pokrojoną w kostkę cebulę i jakiś czas smażyć. Następnie dodać mięso mielone i całość dusić kilka

Passions hobbies life
Dietetyczne kotlety mielone z indyka 328

kwasu foliowego i niacyny.W indyku znajdziesz ponadto potas,cynk,magnez,żelazo i chrom.Także smaczny obiad z kawałkiem indyka doda Ci energii do działania i poprawi humor. Kotleciki mielone przygotowałam(...)udźca indyczego.Udziec z indyka ma ciemniejszą barwę i bardziej wyrazisty smak w porównaniu np. z piersią.Kotleciki są niezwykle smaczne,bardzo delikatne,aromatyczne i soczyste,nieporównywalnie smaczniejsze niż tradycyjne mielone wieprzowe.Mój domowy fan mielonych wieprzowych stwierdził,że indycze są po prostu lepsze.Zapraszam zatem na zdrowszą wersję mielonych. Składniki na około  12 kotletów: udziec indyczy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Udka z kaczki w azjatyckim stylu 231

marynowanie na noc Składniki: 3 nogi z kaczki 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki mielonych goździków 0,5 łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego Olej słonecznikowy Mandarynki do przybrania Przygotowanie: 1/ Marynujemy udka najpierw

Kuchnia PROzdrowotna
Kolorowe spaghetti 141

puszce garść pieczarek cebula 2 ząbki czosnku olej z pestek winogron sól pieprz ziołowy słodka papryka przyprawa do mięsa mielonego oregano ser żółty Przygotowanie: Na dużej patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę połówkę cebuli i mięso mielone. Kiedy będzie już podsmażone, dodajemy pieczarki i przyprawy: ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę), pieprz ziołowy, sól, przyprawę do mięsa(...)mielonego, słodką paprykę. Na drugiej patelni na oleju podsmażamy drugą połówkę pokrojonej w kostkę cebuli i pomidory z puszki i przyprawy: sól, oregano. Podlewamy wodą i dusimy. Całość łączymy na jednej patelni i sos jest już gotowy! Teraz czas na ugotowanie makaronu: w tym przypadku kolorowy makaron wstążki :) Czyli nie takie zwykłe spaghetti :) Ser żółty ścieramy na tarce. Makaron

Lawendowe Niebo
Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe 148

osób na diecie bezglutenowej. Ciasteczka są przepyszne, a przepis można udoskonalać według swoich smaków. Ja zużyłam resztki mielonych migdałów i orzeszków pistacjowych. Te dodatki nie są konieczne, aczkolwiek ich ilość można też zwiększyć. Do masy zamiast wiórków kokosowych można dać mielone migdały. Jest tyle różnych opcji przygotowania, że pewnie każdy znajdzie jakąś dla siebie. Na Święta

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka z bakłażana – musaka 184

piekarnika w niskiej temperaturze. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu, żeby ją przygotować. Zapraszam na pyszną zapiekankę z bakłażanem Zapiekanka z bakłażana – musaka Składniki (6-8 porcji): 500 g mielonej wołowiny lub baraniny 3 bakłażany 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 0,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)piec 30 minut a następnie zdjąć folię i zapiekać aż wierzch się zrumieni. 6. Sos: Mleko wlać do rondelka, dodać kilka ziaren pieprzu, 1-2 liście laurowe i szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i mocno podgrzać a następnie zostawić pod przykryciem do wystygnięcia. Przecedzić. W rondelku rozpuścić masło i ciągle mieszając dodać mąkę i mieszać chwilę aby nie było grudek

UgotujmyTo.pl
Polvorones de chocolate 192

smalcu 300 g cukru 100 g mielonych migdałów 75 g siekanych migdałów 1 jajko szczypta soli 40 g kako płaska łyżeczka mielonego cynamonu cukier puder do posypania Przygotowanie polworonów: Mąkę, migdały mielone i siekane umieść w oddzielnych pojemnikach żaroodpornych, wstaw do piekarnika i praż przez 40 minut w temperaturze 150 °C. Podczas prażenia przemieszaj makę(...)piekarniku. Mąkę i migdały można uprażyć wieczorem na dzień przed robieniem polworonów, mogą wtedy spokojnie stygnąć całą noc. Wsyp do dużej miski mąkę, cukier, sól, kakao, cynamon, migdały mielone i siekane. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj jajko i miękki smalec. Ręką wyrabiaj kilka minut, aż do połączenia się wszystkich składników i uzyskania masy o jednolitej strukturze. Masa będzie

Grahamka, weka i kajzerka
Falafel najsmaczniejszy 162

dużych kotlecików lub więcej mniejszych. Na falafel potrzebujemy: 300 g suszonych ziaren ciecierzycy 1 cebulę 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonej papryczki chili 1 łyżeczka soli sezam do obtoczenia olej sezamowy lub słonecznikowy do smażenia Przygotowanie: Podobnie(...)polecam zalać ją dwukrotnie wrzątkiem (pierwszy raz, odczekać godzinę i drugi raz znów odczekać godzinę). Następnie ciecierzycę razem z cebulą i czosnkiem mielimy w malakserze lub maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy posiekaną drobno pietruszkę i wszystkie przyprawy. Wszystko razem mieszamy i dodajemy jedną lub dwie łyżki wody. Odstawiamy na pół godziny. Z gotowej masy formujemy kule, które następnie spłaszczamy, mocno

Food Square
Kabuli Palaw - narodowe danie Afganistanu 567

udek z kurczaka 2 duże cebule 1 szklanka bulionu 3 marchewki 1/2 szklanki migdałów 1 szklanka rodzynek 80 g mielonych pistacji 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki świeżo mielonego kuminu 1 łyżeczka świeżo mielonego kardamonu 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu sól oliwa z oliwek Przygotowanie : Nagrzej piekarnik do 260 ° C. Z udek pozbądź się skóry(...)marchew z rodzynkami i migdałami. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120 st. C i piecz przez kolejne 20 minut. Palaw podawaj posypany mielonymi pistacjami. Smacznego! * Przepis zaczerpnięty z Afghan Culture Unveiled

Food Square
Syrop z dyni do październikowej kawy 163

lekko słodka, ze spienionym mlekiem smakuje wyśmienicie.  Syrop korzenno-dyniowy Składniki: (na 320 ml syropu) 200 ml wody 170 g cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonego kardamonu 90 g musu z dyni Wodę zagotować z cukrem, aż do rozpuszczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Korzenna tarta z dynią 160

masła 1 jajko masa dyniowa: 200 g musu z dyni 2 jajka 150 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonych goździków 80 g cukru 1 łyżka soku z cytryny dodatkowo: 400 ml śmietany

Pożeraczka, czyli raz adobrze