Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Dzisiaj ponownie zapraszam na grecką ucztę. Proponuję wybornego faszerowanego bakłażana z dodatkiem mielonej wołowiny przyprawionej cytryną, oregano i pomidorami, sera feta i sosu oliwkowego. Faszerowane warzywa są jednym ze sztandarowych dań kuchni greckiej, a przyrządzony według mojego przepisu bakłażan pozwoli na choćby krótkotrwałą podróż do słonecznej Hellady. Do przygotowania dania użyłem: 2 średnich bakłażanów, 400 gram mielonego mięsa wołowego, 250 gram sera feta, 200 gram serka homogenizowanego natu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, mielone, ser feta, mięso, cytryna, sosy, mięso mielone, wołowina, suszone pomidory, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, sos do mielonego , ser biały, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, smażony ser, dania na gorąco

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.