pulpecików wielkości orzecha włoskiego. Smacznego! Zobacz też: Zupa meksykańska Przepis na pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g wieprzowego mięsa mielonego sucha bułka pełnoziarnista lub zwykła cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mąka do obtaczania klopsików olej do smażenia(...)wyciskamy z niej wodę i dokładnie rozdrabniamy - można to zrobić również za pomocą maszynki do mielenia. Cebulę i czosnek obieramy i ścieramy na tarce (lub mielimy w maszynce). 2 Następnie składniki łączymy z mięsem mielonym. Dokładnie wyrabiamy do powstania jednolitej i kleistej masy, a w międzyczasie dodajemy przyprawy: łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu
Kuchnia BazyliiNasze najnowsze odkrycie – fasolka szparagowa w sosie z pomidorami i mięsem mielonym. Po prostu pyszna! Przepis na fasolkę szparagową z mięsem mielonym Składniki: pół kilograma żółtej fasolki szparagowej, pół kilograma mielonej wieprzowiny, duża cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów w zalewie, łyżka słodkiej papryki w proszku, zioła prowansalskie, sól, pieprz, oliwa. Zrób tak: fasolkę umyj, odetnij(...)przykryciem kolejne 5-8 minut. Na koniec można posypać świeżą natką pietruszki. Rada: razem z pomidorami można dodać też łyżkę pikantnej pasty ajwar. Artykuł Genialna fasolka szparagowa z mięsem mielonym. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskabanalna i mega pyszna propozycja na obiad z mięsem mielonym i ziemniakami. mięso mielone 500/600 gramów ziemniaki ok 800 gramów śmietanka słodka 100 ml 3 jajka 4/5 łyżek mleka ser żółty ok 100 gramów kawałek papryki czerwonej pół średniej cebuli sól pieprz majeranek czosnek gałka muszkatołowa Do ugotowanych ziemniaków dolać połowę porcji śmietanki i mleko(...)doprawiamy solą i gałką muszkatołową, ugniatamy na pure. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę zeszklić na patelni na odrobinie oleju,dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą,pieprzem,majerankiem, czosnkiem, Przesmażamy tak aby nadmiar wody odparował. W między czasie nagrzewamy piekarnik 180 stopni. Do miski wlewamy pozostałą śmietankę,dodajemy jajka i utarty żółty ser,przyprawiamy gałką muszkatołową i solą
Andzia Pichcijeść osoby na diecie i dbające o linię. Gorąco polecam przygotowanie takiej pieczeni nawet na co dzień, idealnie sprawdzi się do kanapek do zabrania do pracy! Pieczeń z mięsa mielonego z indyka Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka(...)nagrzać do 180 stopni. Niewielką keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej mięso, lekko przycisnąć i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 40 minut. Pieczeń z mięsa mielonego z indyka można podawać jako mięso do obiadu na ciepło lub w formie wędliny na kanapki na zimno. Smacznego
Codzienne Gotowaniemięsnymi pulpecikami i ryżem to pomysł na szybki oraz lekki obiad. Do przygotowania poniższej zupy wykorzystałam mrożoną mieszankę warzyw (cukinii, kalafiora, marchewki i groszku cukrowego) i mięso mielone z łopatki. Przed podaniem, zupę należy posypać posiekaną natką pietruszki. Składniki: 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw (np. z kalafiorem, marchewką, groszkiem cukrowym i cukinią(...)mielonego z łopatki 1 łyżka masła 1 mała cebula sól, pieprz z chilli zioła sycylijskie (mieszanka suszonych pomidorów, bazylii i natki pietruszki) do dekoracji posiekana natka pietruszki Cebule posiekać. W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie zalać ją wywarem warzywnym. Od razu dodać mrożoną mieszankę warzyw. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami sycylijskimi. W międzyczasie mięso mielone
Ugotowaćpołączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi masła i piany z białek. Dzięki temu są delikatne oraz soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Polecam jako alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Składniki: 1 filet z kurczaka ok. 300 g mielonej cielęciny 1 marchewka 1 jajko 2 płaskie łyżeczki masła 1 bułka kajzerka 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Dodatkowo: mleko(...)tarta do panierki 2 jajka masło klarowane Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu i wrzucamy do miski. Mieszamy z mieloną cielęciną. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia, na około 15-20 min. Następnie odciskamy ją, rozdrabniamy i wrzucamy do miski z mięsem. Marchewkę obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy
Kuchnia MagdaLenypołączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi masła i piany z białek. Dzięki temu są delikatne oraz soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Polecam jako alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Składniki: 1 filet z kurczaka ok. 300 g mielonej cielęciny 1 marchewka 1 jajko 2 płaskie łyżeczki masła 1 bułka kajzerka 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Dodatkowo: mleko(...)tarta do panierki 2 jajka masło klarowane Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu i wrzucamy do miski. Mieszamy z mieloną cielęciną. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia, na około 15-20 min. Następnie odciskamy ją, rozdrabniamy i wrzucamy do miski z mięsem. Marchewkę obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy
Kuchnia MagdaLenynich bułki, a z cebulką tworzą pyszną całość. Innymi słowy, tradycyjny mielony ma bardzo silną konkurencję. Koniecznie spróbujcie steków z siekanej wieprzowiny. Składniki: pół kilograma mielonej wieprzowiny, pół kilograma karczku lub łopatki wieprzowej w kawałku, 2 jaja, sól, pieprz, 5 cebul, olej. Zrób tak: przygotowanie steków wymaga troszkę zachodu, ale uwierzcie, warto. Mięso w kawałku najpierw pokrój(...)posiekaj dużym i ostrym nożem. Kawałki nie powinny mieć więcej niż 5 mm. Dzięki temu zabiegowi steki będą miały bardzo “mięsną” konsystencję. Posiekane mięso wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj jaka, dopraw i ponownie wymieszaj. Masę odstaw do lodówki na minimum pół godziny. W tym czasie nabierze odpowiedniej konsystencji. Zwilżonymi wodą dłońmi formuj płaskie steki. Smaż
Kulinarna Polskapomidorowy i mamy znakomitą zupę na co dzień, ale i od święta. Składniki – zupa cheesburgerowa: 1,5 litra bulionu 150 g żółtego sera dobrej jakości 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego 100 g boczku wędzonego 50 g cebuli białej 50 g cebuli czerwonej 50 g ogórków kiszonych 50 g papryki czerwonej lub pomidorów ( mnie w makro(...)przyprawami. Całość gotować ok 5 minut. Następnie dodać starty ser i gotować kolejne 10-15 minut mieszając by ser rozpuścił się dokładnie. Gotową zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką lub/i chili oraz ulubionymi przyprawami. W tym czasie podsmażyć lekko pokrojony w plasterki lub kostkę boczek. Zupa cheesburgerowa najlepiej smakuje podawana od razu po ugotowaniu choć można
Ola la LCHFłyżeczki cukru sól, pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia 100-150 ml wody (wedle uznania można użyć czerwonego wina) Spaghetti Bolognese – pozostałe składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 300 g makaronu Spaghetti tarty parmezan do posypania dania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na spaghetti Bolognese: Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać i zetrzeć(...)drobną kostkę. Łodygi selera pokroić w drobną kosteczkę. Najlepiej żeby wszystkie warzywa nie miały kostki większej niż pół centymetra. Cebulę i czosnek chwilkę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone, podsmażyć. Kolejno dodać marchewkę, pietruszkę i łodygi selera. Wszystko razem chwilę smażyć. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), koncentrat pomidorowy oraz 100 ml wody. Dodać bazylię
Kulinarne Przebojewiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego. Pierwsza z nich jest z papryką. Proste rozwiązania są najlepsze i takie lubimy :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka nieduża biała część pora przyprawy(...)papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego Przygotowanie: białą część pora posiekać na drobne części paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę do mięsa dodać paprykę, pora i przyprawy - dokładnie wymieszać formować niewielkie kotleciki smażyć na złocisty kolor Powiem Wam, że smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :) Smacznego
Gotowanie z pasjąwiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego. Pierwsza z nich jest z papryką. Proste rozwiązania są najlepsze i takie lubimy :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka nieduża biała część pora przyprawy(...)papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego Przygotowanie: białą część pora posiekać na drobne części paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę do mięsa dodać paprykę, pora i przyprawy - dokładnie wymieszać formować niewielkie kotleciki smażyć na złocisty kolor Powiem Wam, że smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :) Smacznego
Gotowanie z pasjąjeśli akurat są pod ręką Dodatek szpinaku wprowadza element zdrowia , a ser ..smaku Zło i dobro w jednym garze Składniki : 1 opakowanie makaronu penne klopsiki : 0,5 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka majonezu 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 płaskiej łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 4 łyżki wody sól , pieprz(...)cebula garść świeżego szpinaku 3 czubate ,łyżki tartego parmezanu 4 łyżki tartego żółtego sera cheddar lub innego 3 ząbki czosnku 1 szklanka mleka 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cukru lub miodu sól , pieprz do smaku klarowane masło Składniki z zakładki klopsiki , przekładamy do miski . Nie dodajemy tylko mąki , ani oleju Wyrabiamy wszystko
Ogrodnik w podróżyaromatów i na pewno zasmakuje miłośnikom nietradycyjnych połączeń. Zachęcam do przygotowania Przepis na 3-4 porcje dania Zupa pizza z serem pleśniowym SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego ( u mnie wieprzowe ) 2-3 łyżki oliwy 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów 1/2 koncentratu ( około(...)sól 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki papryki ostrej 200 g sera lazur PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać oliwę i zagrzać. Na gorący tłuszcz włożyć mięso mielone i podsmażyć. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie cebulę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać na drobno. Tak przygotowaną cebule i czosnek dodać
WSZYSTKO SMACZNEPyszna, sycąca, treściwa zupa to jest to co lubię najbardziej zwłaszcza na jesienno- zimowe dni :). Najlepiej smakuje w towarzystwie grzanki czosnkowej :). Składniki: 1,5 litra wody 500 gram mięsa mielonego 1 duży por 2 papryki 1 cebula 1 kostka rosołowa 2 podłużne serki topione ( śmietankowe lub ziołowe) 2-3 liście laurowe 3-4 ziela angielskie 2 łyżeczki mąki odrobina(...)dusimy do średniej miękkości na patelni, Wodę zagotowujemy, dodajemy kostkę rosołową, umyty i pokrojony w drobne paseczki por, ziela angielskie i liście laurowe, Solimy i podsmażamy na patelni mięso mielone, Do gotującego się rosołu dodajemy duszoną paprykę z cebulką i mięso mielone. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu. Następnie rozpuszczamy 2 serki topione
Studencka Micha