szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy razem z mąką oraz cukrem. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy. Masło ubijamy na puch. Budyń miksujemy do momentu otrzymania gładkiej masy i pozbycia się ewentualnych grudek. Następnie partiami, ciągle miksując dodajemy porcje budyniu do ubitego masła. Gotowy krem wkładamy na kilka minut do lodówki
Słodka Stronaenergicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy przykrywają folią aluminiową (aby, nie utworzył się "kożuch").Ostudzony budyń chwilę miksujemy, aby pozbyć się ewentualnych grudek.Masło miksujemy na puch, a następnie stopniowo, najlepiej po jednej łyżce dodajemy budyń ciągle miksując. Gotowy krem wkładamy na chwilkę do lodówki.Na dno formy wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy
Słodka Stronadowolnego likieru lub brandy (ja użyłem Amaretto)Wanilię przekroić na pół, wyskrobać ziarnka i zagotować je razem z mlekiem do wrzenia. Odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch, na koniec wsypać mąkę i zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Pastę wlać jednym ruchem do gorącego mleka. Dokładnie wymieszać (ja to robię trzepaczką) i wstawić na palnik. Gotować
Food Squarepadał, i padał, z małymi przerwami przez ponad dobę. Teraz moja psa za każdym razem jest w rozterce, kiedy idziemy na spacer - z jednej strony uwielbia ten biały puch i skacze w nim jak, nie przymierzając, zając zawodowy, bo przy jej krótkich nóżkach niemal ginie w śniegu; z drugiej - łapki szybciutko jej marzną, a po powrocie do domu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeenergicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia.Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest
RAROSSAparze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Dzięki temu będą bardziej gęste, lekko karmelowe i nasze bananowce wymagać będą mniej mąki. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku. Następnie dodajemy masło orzechowe.3. Łączymy obie
Wypisz Wymalujcytryny1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia2 szklanki mąki pszennej1 słoiczek konfitury Pigwa z Kiwi ETERNOWykonanie:Masło zmiksowałam na lekki puch. Następnie partiami dodawałam cukry miksując nadal. Nie przerywając miksowania dodałam jajko, ekstrakt z wanilii, skórkę i sok z cytryny. Na koniec w kilku partiach dodałam mąkę pszenną wymieszaną
Blondynka GotujeŁatwe do przygotowania, a znikają w mig :) Jestem zadowolona jak widzę uśmiechnięte pałaszujące buzieSkładniki:przepis na 36 szklankowych oczek:0.5 kg mąki1/2 kostki drożdży2 jajka1 szklanka
Z Majeczką w kuchniłyżki żelatyny+ 100 ml gorącej wody150 g cukru60 dag malin galaretka malinowa Wykonanie: Tortownicę o srednicy 26 cm wykładamy biszkoptami. srodek wykładamy podwójną warstwą. Jajka miksujemy na puch z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy,studzimy, dodajemy do masy serowej, miksujemy. Wylewamy do tortownicy, odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie
Z Majeczką w kuchnitrochę więcej)Polewa czekoladowa- Ganache:- 150g gorzkiej czekolady- 180g śmietany kremówki 30%Ja dałam 100g czekolady i 120g kremówki (dla mnie było wystarczająco)W misie miksera utrzeć na puch miękkie masło z dodatkiem ksylitolu, dodawać po jednym żółtku i cały czas ucierać, porcjami dodajemy miód, syrop z buraka i kwaśną śmietanę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, kakao
Smaczne Zdrowepokładające się pod stopami jesienne liście, kierują myśli jedynie do zbliżających się świąt. Nastało odliczanie, rozglądanie się za prezentami, oczekiwanie pierwszego śniegu i... czas piernika. Ale, że biały puch nie wdziera się jeszcze do naszych butów, a pan z brodą ma jeszcze moment, na czytanie listów od wiecznie grzecznych dzieci, to i piernik nie jest typowo świąteczny. Dziś
Wypisz Wymalujłyżki kakao1 czerwony kisiel bez cukru1/3 szklanki suchego maku1/3 szklanki wiórek kokosowychWykonanie:Wymieszać ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sodę.Żółtka z cukrem utrzeć na biały puch. Dodawać stopniowo po kawałku miękkiego masła i całość miksować do połączenia się składników. Następnie wlać olej zmiksować. Teraz dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, całość oczywiście zmiksować
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakostka masła3 dag kawy cappuccino w proszku, o smaku waniliowym Mleko, cukier, budyń ,mąkę cukier waniliowy i żółtka wymieszać razem i ugotować budyń.Masło utrzeć na puch, dodawać powoli zimny budyń oraz kawę, ciągle ucierając.Przełożenie:Ciasto kakaowe-krem-ciasto kokosowe-krem-ciasto kakaowe-polewa
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaMasę żółtkową wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę przełożyć do miski rozetrzeć. Dodawać po łyżce ugotowanej masy do margaryny, utrzeć na puch. Następnie dodać kawę, zmiksować. Polewa : Składniki polewy przełożyć do rondla, postawić na ogniu, mieszając doprowadzić do połączenia się składników i rozpuszczenia cukru, ostudzić. Składanie ciasta
Kuchnia DanusiUkładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na połowę ciastek wyłożyć masę orzechową. Piec na lekko złoty kolor 15-20 minut w 175oC.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać porcjami budyń, dobrze łącząc ze sobą. Przekładać ciastka, nakładając krem na ciastko bez orzechów, przykrywając ciastkiem z orzechami i lekko dociskając. Włożyć do lodówki, by krem stwardniał. Przechowywać
Czerwień i błękit