Zwykłe beziki o niezwykłym smaku. Zimowa kompozycja smaku i aromatu. Mieszanka kardamonu i cynamonu nadała im ciekawy smak.Uświetniły rodzinną uroczystość. Zapakowane w zgrabną paczuszkę stanowiły idealny prezent dla moich gości na zakończenie spotkania. Składniki: 5 białek 150g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka octu winnego Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę (przed ubiciem powinny zyskać temperaturę pokojową). Przesiać cukier puder oraz mąk... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!