Mus czekoladowo – miętowy. Puszysty i pyszny

11

Mus czekoladowo – miętowy. Puszysty i pyszny

Przepis na : deser

Taki deser to ukocha każdego Ja nie przepadam za czekoladą, ale w tym wydaniu zjadłam i mi smakowało. Mój mąż był zachwycony. Przygotowanie masy miętowej 1 – miętę wrzucić do garnka, dodać cukier i wlać wodę. Zagotować, zmniejszyć ogień do minimum i gotować około 15 minut. Co jakiś czas zamieszać. Musi powstać syrop, ale ciągle lejący. Przelać przez sitko, miętę wydusić. Gdyby syrop był za gęsty wlać odrobinę wody i ponownie zagotować i wymieszać. Czysty syrop odstawić do ostygnięcia. Jak już jest zimny ... Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń


Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz