Makowiec japoński / makowiec z jabłkami

Makowiec japoński / makowiec z jabłkami

Makowiec japoński / makowiec z jabłkami

Przepis na : deser

Makowiec z jabłkami znany również jako makowiec japoński to ciasto, które w swoim składzie ma tylko pięć łyżek mąki. Podstawą ciasta jest mak lub też jak w moim przypadku gotowa masa makowa. Makowiec jest wilgotny, aromatyczny, stworzony by zagościć na świątecznym stole jako pozycja obowiązkowa. :-)  800-900g gotowej masy makowej 2 5 0g masła 5 łyżek mąki 5 łyżek kaszy mannej  2 lyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek L 1/2 szklanki cukru 3 jabłka 1 tabliczka mlecznej czekolady  100g kandyzowanej mieszan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, makowce, mak, kasza, wiśnia, czekolada, świąteczne przepisy, desery, ciasteczka, jajko, deser, ciastka , ciasto z makiem, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasta z jabłkami, ciasto owocowe, jabłka pieczone, ciasta z masa, ciasto z białek , mleko w proszku, deser owocowy

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.