Mielonka z papryką

Mielonka z papryką

Mielonka z papryką

Przepis Przyprawy - peklo sól lub sól kamienna 16-18 g/kg mięsa -pieprz czarny 2 g/kg mięsa -pieprz młotkowany z kolendrą 1 g /kg mięsa -majeranek 0,5 g /kg mięsa Mięso Ja użyłem -1 kg  tłuściejsze części łopatki -1 kg ścinki i brzydsze części szynki Wykonanie Kupione mięso myjemy osuszamy tniemy na mniejsze kawałki i peklujemy solą lub peklo solą . Dokładnie wyrabiamy można dodać odrobinę wody.Chowamy do lodówki na 24 godz. Po tym czasie całość mielimy na sitku nr.8 mm.Dodajemy przyprawy ale stopniowo i wyra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, papryka, szynka, mielone, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.