ciastka - 17601 przepisów (strona:47/1174)

Ciastka pina colada 207

niektórzy prowadzą, więc odpada. W zamian przygotowałam ciastka i nieskromnie muszę przyznać, że smakują o wiele lepiej niż trunek, choć to oczywiście rzecz gustu ;)  Robiąc te ciastka przypomniałam sobie o zakupionych kilka lat temu foremkach na ciastka orzeszki. Wrzuciłam je wtedy na tył kuchennej szuflady i - wstyd się przyznać - zapomniałam o nich. A ponieważ naszła mnie(...)ciastka ozdobić kremem wyciskanym za pomocą rękawa cukierniczego lub torebki foliowej (krem włożyć do torebki w pobliżu jednego z dolnych rogów; odciąć róg i wyciskać krem prze otwór). Ciastka posypać cukrem pudrem. ------ Podobne: Bananowce bez pieczenia Pasteis de nata Wiatraczki serowe ze śliwkami     Wspominając dni spędzone w Hiszpanii, nie sposób nie dorzucić tutaj kilku zdjęć. Zdjęcia

Weekendy w domu i ogrodzie
Bezglutenowe ciasteczka z czekoladą- chocolate chip cookies 169

różnią się smakiem w niczym od normalnych ciastek. Przepis jest szybki i warto zrobić większą porcję, którą można zamrozić na wszelki wypadek.   Składniki na 18 sporych ciastek: 1/2 szklanki (110 g) niesolonego masła w temp pokojowej 3/4 szklanki cukru brązowego 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu) 1 duże jajko 1 czubata szklanka mąki bezglutenowej z dodatkiem proszku(...)długo oczywiście. Z ciasta formujemy spore kulki. Pamiętajmy o tym, żeby było wystarczająco dużo miejsca pomiędzy ciastkami, gdyż 'rozleją się' trochę. Pieczemy 10 min w 175 C. Ciastka nadal będą miękkie. Zostawiamy jeszcze na kilka minut juz poza piekarnikiem na blasze aż delikatnie stwardnieją i potem przekładamy na kratkę do ostygnięcia. Ciastka są naprawdę przepyszne! Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Półkruche ciasteczka guziczki 179

brzegi będą lekko zarumienione. Z racji, iż moje ciasteczka były trochę grubsze, trzymałam je w piekarniku całe przewidziane 15 minut; czas pieczenia mocno tu zależy od wielkości i grubości ciastek. Ciastka można układać na blasze w niewielkiej odległości od siebie - 1-2 cm - gdyż zbyt mocno nie wyrastają. Studzić na metalowej kratce. Po upieczeniu ciastka będą dość(...)najlepsze do jedzenia są następnego dnia, gdy już trochę skruszeją. Przechowywać je w metalowej puszce - na początku może być niedomknięta, aby przyspieszyć proces kruszenia. PIEKŁAM WSPÓLNIE Z: Różowa kuchnia - Ciastka korzenne Sama słodycz u Asi - Kosmiczne oczka Moje wypieki i nie tylko... - Ciastka pieczarki Kulinarne szaleństwa Maniusi - Migdałowe ciasteczka Izioni pyszne smaki - Ciasteczka z oczkiem Kocurkowa kuchnia babuni

Grunt to przepis!
Ciastka korzenne 137

razem będą ciasteczka i to korzenne . Dawno nie robiłam takich prostych szybkich ciastek . Zachęciła mnie akcja Ciasto na Niedzielę. Czasem piekę z innymi smakołyki danego tygodnia.    Ciastka korzenne składniki : mąka pszenna 500 g margaryna 220 g ksylitol  Kłos- Pol 200 g jaja 2 szt cynamon 2 łyżeczki błonnik kakaowy Kłos- Pol 2 łyżki imbir(...)łyżeczki  proszek do pieczenia 1 łyżeczka    Wykonanie ciastek korzennych: Przygotowujemy stolnice silikonową na którą wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Wsypujemy ksylitol . Margarynę drobno kroimy i obsypujemy mąką. Dodajemy błonnik kakaowy i cynamon . Wbijamy jaja. Zagniatamy ciasto, dzielimy je na 3 części i do lodówki do schłodzenia na 1 godzinkę  . Po godzinie wałkujemy ciasto

Różowa kuchnia
Kruche ciasteczka z płatkami owsianymi, amarantusem i prażonym słonecznikiem 180

ciastkami nie przepadam jakoś szczególnie. Można powiedzieć, że jestem troszkę wybredna. Niewiele ciastek przypada mi do gustu, do niewielu wracam chętnie. No dobra, przyznam się: wolę czekoladę ;) Ciastka, na które(...)dziś Was zapraszam, z czekolada nie mają nic wspólnego. Są za to kruche, pachnące i smaczne. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, pieką się też szybciutko. I choć za ciastkami nie przepadam, te uwielbiam :) nawet jeśli nie mają w sobie czekolady ;) Składniki na około 24 sztuki: 1 szklanka mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 1/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciastka Red Velvet z Oreo 173

barwnika czerwonego w żelu 3 i 1/3 szklanki mąki 2/3 szklanki tradycyjnego kakao (dałam 1/3 szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 24 ciastka Oreo 1 szklanka przesianego cukru pudru (do obtaczania) Przygotowanie:  Masło pokroić na małe kawałki i utrzeć mikserem razem z 2 szklankami cukru na puszystą masę, następnie dalej miksując(...)dłoń, spłaszczyć, na środek położyć Oreo i oblepić je. Uformować kulkę (nie spłaszczamy jej, ponieważ w piekarniku sama się rozpłaszczy)  i obtoczyć w cukrze pudrze. Tak przygotowane ciastka układać na blasze w odstępach ok. 3 cm. Ciastka rosną jak szalone, więc proponuję umieścić nie więcej jak 6 szt. na blachę, a najlepiej umieścić je w metalowych obręczach

Domowa Cookierenka Agi
Ciasteczka Pieguski mocno czekoladowe 163

czyli wyjąć wcześniej z lodówki i zostawić na ok. 30 min. w temp. pokojowej; i stotne aby koniecznie użyć masła a nie margaryny czy podróbki masłowej – smak i konsystencja ciastek zależy od tego!  2/3 szkl. cukru - była 1 szkl., ale z racji dużej ilości czekolady jako dodatku zeszłam z cukru 1 mały cukier wanilinowy (16g)  1 jajko(...)achować ok. 2-3cm odstępy z każdej strony, gdyż ciastka się „rozpłyną” w pieczeniu .  Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Wyjmować z piekarnika gdy ciastka są jeszcze jasne – ściemnieją przy stygnięciu . Z blachy zdejmować ciastka na metalową kratkę i na niej studzić.   PIEKŁAM WSPÓLNIE Z:   Różowa kuchnia Izioni Pyszne Smaki Moje domowe

Grunt to przepis!
Owsiane ciastka bez jajek i mąki 166

ciasteczka na moim blogu. I kolejne bez jajek ( tutaj poprzedni przepis ). Jak ti przy takiej wersji ciastek - robi się je łatwo i szybko i szybko znikają. Plusem tych ciastek jest to, że możemy, przy użyciu foremek, nadać im dowolny kształt, wielkość. Jeśli nie posiadamy foremek, możemy je upiec w postaci owsianych batoników lub uformować dowolny kształt rękoma. Inne(...)łyżeczki cynamonu - szczypta soli - plus opcjonalnie 50g gorzkiej czekolady Banana rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Za pomocą okrągłej foremki, formować ciastka (na 1 ciastko wchodzą 2 płaskie łyżki masy). Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20-25 minut. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zamaczać w niej ciastka do połowy

CookYourself
Ciasteczka Maślane Lawendowe 141

maślanych, które znalazłam na   Moje Wypieki , więc dorzuciłam lawendę :) Nie każdy lubi takie zestawienie smaków, ja i mój syn uwielbiamy, ale mam koleżankę, która śmieje się, że te ciastka można włożyć do szafy jako środek na mole :) A ja uwielbiam ten smak i zapach jaki unosi się po kuchni podczas pieczenia. Każdy czerwony wyraz w tym poście jest(...)jakoś nauczyłam się na blacie i tak mi jest wygodnie :) Rozwałkowałam na grubość około 4 mm, po rozwałkowanym cieście przejechałam wałkiem do tłoczenia wzorów STODOŁA i odbiłam wzory. Ciastka piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 - 190 stopni przez max. 15 minut, przyznam się, że ja piekłam na oko i było to krócej niż 15 minut. Czas pieczenia zależy

Blondynka Gotuje
Ciastka czekoladowe z płatkami owsianymi i orzechami laskowymi 119

wiem, czy się da, ale... jak nie sprawdzę, to się nie przekonam, prawda? W każdym razie - próbuję nadrabiać. I stąd też dzisiejszy wpis - ciastka czekoladowe z orzechami. Ciastka, które zrobiłam na nasz wyjazd do przecudnego, przeuroczego Wrocławia, który mieliśmy okazję zobaczyć z cudowną i mega optymistyczną Karoliną w długi weekend w sierpniu. Wyjazd był nie tylko jednym(...)który będzie mi się kojarzył z cudownym jedzeniem!  A właśnie - ktoś ma ochotę usłyszeć gdzie byliśmy i co możemy z czystym sumieniem polecić? :> Przepis na ciastka czekoladowe pochodzi z książki Doroty z Moich Wypieków (Mona! Dziękuję za książkę <3), ale lekko go zmodyfikowałam. Pierwotny przepis by na ciastka z nutellą, której w zasadzie w domu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciastka guziki 148

zrobiłam upatrzone na  blogu Doroty ciastka w kształcie guzików. Nie dość, że ładnie mi się upiekły, to jeszcze takie pyszne, że bardzo szybko zniknęły :-) Ja również zrobiłam ciastka w wersji jasnej i ciemnej. Z podanego przepisu wychodzi około 60 sztuk ciastek. Składniki na jasne ciastka: 225 g mąki pszennej 150 g miękkiego   masła(...)kakao 1 żółtko szczypta soli     Dodatkowo będą nam potrzebne dwie szklanki o różnych średnicach i słomka do robienia dziurek. Sposób wykonania: Z podanych składników na jasne ciastka zagnieść gładkie ciasto. Gotowe ciasto lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę, żeby się schłodziło. Oddzielnie zagnieść   ciasto na ciemne ciastka

Na słodko lub wytrawnie
Bajaderki 193

gorzkiej czekolady; 100ml mleka; 15g cukru; 15g margaryny.   Sposób przygotowania: W rondelku podgrzać mleko. Rozpuścić w nim margarynę. Dodać cukier, rodzynki, żurawinę, kakao i aromat migdałowy. Dobrze wymieszać. Ciastka rozkruszyć na miał. Dodać do masy i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie przygtować polewę. Do rondelka wlać mleko i wsypać połamaną na kostki czekoladę. Gotować(...)pomocą specjalnej przystwaki do blendera, lub umieścić w silnym woreczku i utłuc tłuczkiem do mięsa. Margarynę można zastąpić masłem. Ja używam papilotek, aby goście nie brudzili sobie rąk tymi ciastkami. Zamiast robić polewę, bajaderki można obtoczyć w wiórkach kokosowych. Płatki migdałowe można zastąpić wiórkami kokosowymi, kolorowymi posypkami itp. Powidła śliwkowe można zastąpić ulubionym dżemem

Gospodyni Miejska
Wypasione ciacha z odzysku 243

wyrzucić. Tak powstały pyszne, wilgotne bajaderki, które smakują tak samo, jak te kupne, a przynajmniej wiemy, co znajduje się w środku. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a ciastka wychodzą po prostu bajeczne. Zapraszam na przepis. Bajaderki podana ilość składników wystarcza na 10 sporych ciastek Do przygotowania bajaderek potrzebne będzie: 100 g biszkoptów lub herbatników lub domowego biszkoptu(...)dowolnej czekolady (u mnie 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej) 50 ml słodkiej śmietanki 30-36% Dodatkowo: wiórki kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz ze śmietanką umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Wszystkie rodzaje ciasta, herbatniki czy biszkopty kruszymy drobno i umieszczamy w sporej misce. Dodajemy mleko, rozpuszczoną

Ratunku obiad
Brak tytułu 177

lata firma istniała pod nową nazwą : „Mase-Gotzman-Kniling Werke”.W 1921 roku firmę spowrotem przejęła rodzina Kniling. Siedziba firmy to Głogówek, w województwie opolskim. W ofercie znajdują się ciastka tradycyjne pakowane i na wagę oraz wyroby waflowe. Pierwsza paczka już napoczęta.  Moje dziewczynki od razu chciały otworzyć kokosowe ciastka, chyba zachęciła je do tego sympatyczna małpka(...)widniejąca na opakowaniu CIASTKA KOKOSOWE: Skład: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, wiórki kokosowe ( 16,5%), cukier, jaja, aromat identyczny z naturalnym. Masa netto: 145 g Wartość odżywcza w 100g produktu - 2237,7kJ/ 532,8kcal MOJA OPINIA: Ciastka kruchutkie i bardzo kokosowe. Idealne do herbaty lub ciepłego mleczka :) Uwielbiam kokos, dlatego zostaję wierną fanką tych ciastek. Opakowanie zawiera całkiem

kolorowotorcikowo
Gniazdka poznańskie (pączki hiszpańskie, wiedeńskie, ciastko parzone) 1275

Post Gniazdka poznańskie (pączki hiszpańskie, wiedeńskie, ciastko parzone) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania