Składniki: 2 szklanki mąki pszennej; 3 i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich; 1 szklanka cukru trzcinowego; 1/2 szklanki białego cukru; 2 duże jaja (klasy L); 230 g miękkiego, niesolonego masła (w temperaturze pokojowej); 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 2 łyżeczki cynamonu; 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej; 1/2 łyżeczki soli; 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 2 średnie jabłka. DODATKOWO: Papier do pieczenia; Łyżka do lodów o średnicy 5 cm - opcjonalnie ; Blacha z wyposażenia piekarnika. 1 szklanka = 1 ... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...