Przepis na : deser
Paluchy wiedźmy to nic innego jak kruche ciastka migdałowe w nietypowej odsłonie. W takim kształcie można je zrobić na Halloween, a w ciągu roku z kruchego ciasta można formować inne kształty jakie tylko podsunie nam wyobraźnia. Po upieczeniu można je przyozdabiać lukrem, czekoladą czy za pomocą gotowych pisaków cukrowych. Taka zabawa z pewnością sprawi dużo frajdy dzieciom. Składniki na paluchy wiedźmy – kruche ciasta migdałowe: 380 g mąki pszennej krupczatki 130 g cukru pudru 200 g masła jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...