To sernik, która zawsze się udaje. Nic nie opada, nic się nie napowietrza, konsystencja jest kremowa a smak świetny. Jeśli byłeś/aś bywalcem przedszkola w latach 80-tych, to możesz znać ten smak – ugotowany ser na słodko, który dostawaliśmy w niewielkich miseczkach. Dzisiaj zaproponuję Ci wersję z migdałami i czekoladą, którą naprawdę warto wypróbować. Przepis z rodzinnego zeszytu znowu był bogaty w cukier i margarynę, zatem poniżej podaję wersję, którą wykonuję dzisiaj po lekkich zmianach. Składniki: ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...