ciastka - 17101 przepisów (strona:49/1141)

Piankowe ciasto na zimno z Oreo 136

masła Masa piankowa: 250 g serka mascarpone 9 łyżek cukru pudru 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego 500 ml śmietanki 30% 18 g żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody Dodatkowo: 12 ciastek Oreo PRZYGOTOWANIE: Spód ciasteczkowy - z 20 sztuk ciastek Oreo usunąć nadzienie, a następnie rozdrobnić ciasteczka na piasek przy pomocy blendera. Masło stopić, przestudzić i chłodne dodać do rozdrobnionych(...)ciastek. Dokładnie wymieszać. Ciasteczka z masłem wysypać na dno tortownicy ( średnica 24 cm ), wyrównać i ugnieść. Tortownicę włożyć na około 30 minut do lodówki. Masa piankowa - serek mascarpone ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać aromat waniliowy. Zimną śmietankę 30% ubić na sztywno, a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody, a następnie

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik z mango i białą czekoladą 136

niebiańsko kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru(...)cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 100 g białej czekolady 300 g mango 0,5 szklanki śmietanki 30% 4 ciastka oreo Spód: Ciastka Oreo umieszczamy w blenderze lub malakserze. Rozdrabniamy na gładki pył. Masło rozpuszczamy w garnku lub mikrofalówce, ciepłe wlewamy do ciastek, mieszamy aby ciastka połączyły się z masłem

VioletoweKucharzenie
Jabłecznik na kruchych ciastkach z bezą i kruszonką 130

miałam tylko odrobinę. Starczyło na pyszną kruszonkę a na spód poszły wszystkie nie dokończone ciasteczka z kilku otwartych opakowań . Szarlotka wyszła lepiej niż zwykle, myślę że to zasługa tych ciastek na spodzie, które wchłonęły nadmiar wilgoci z jabłek. Ciasto wyszło przepysznie dlatego też je polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Suche ciastka 3 jajka 3 łyżki cukru 6 łyżek(...)grudki - wstawić na kilka minut do kodówki i ponownie wyrobić (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyłożyć foremkę na jabłecznik papierem do pieczenia Na papierze do pieczenia ułożyć ciasno i obficie kruche ciastka. Mogą to być różnego typu suche ciasteczka przełożone kremem czy marmoladą, herbatniki, wszystkie resztki z otwartych i nie zjedzonych opakowań. Na ciastkach wyłożyć starte na tarce o dużych

zielonacukinka
Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą 113

zawartość obu misek. Zagnieć gładkie ciasto, owiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez 20-30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wykrawaj ciastka. Ja się trochę(...)pobawiłam i zrobiłam połowę ciastek z dziurką. Powykrawane ciasta przenieś delikatnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C przez około 10 minut. Po upieczeniu ciastek wystudź je, wtedy stwardnieją. Wystudzone ciastka przełóż konfiturą. Smacznego         Artykuł Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Kawowy sernik bez pieczenia na niedzielę 286

sernik na zimno i bez pieczenia. Spód do sernika można wykonać z dowolnie wybranych ciastek. Na ogół wybieram ciastka digestive ale tym razem znalazłam w sklepie organiczne ciastka owsiane z czekolada. Po dokładnym przeglądzie składników okazało się, że ciastka faktycznie są w pełni organiczne i bez „dziwnych” dodatków. Tak więc kawowy sernik bez pieczenia(...)śmietanki, 36% 400 g kremowego serka jogurtowego 150 ml zaparzonej mocnej kawy 8 płatków żelatyny 125 g cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady Spód do sernika 200 g owsianych ciastek z czekoladą 25 g miękkiego masła Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Zmiksuj ciastka z miękkim masłem. Uformuj spód do sernika na dnie tortownicy o średnicy

codojedzenia
Ciastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami 119

Ciastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami - smak dzieciństwa Ciastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi przypominają mi czasy dzieciństwa. To takie moje comfort food, sentymentalna, kulinarna podróż do przeszłości i zarazem kultowe słodycze okresu PRL-u. Najczęściej pojawiały się na stole w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale są odpowiednie na każdą okazję. Moja babcia zawijała(...)dodatkiem całych orzechów laskowych lub migdałów zawsze znikały jako pierwsze i to nie tylko za sprawą dzieci. W czasach permanentnego niedoboru słodyczy, kiedy na półkach królowały głównie wyroby czekoladopodobne, ciastka orzeszki były prawdziwym rarytasem. Najbardziej lubiłam orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami, ale można je wypełnić dowolnym nadzieniem np. masą chałwową, marcepanem, kremem z mleka w proszku lub Nutellą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
CIASTECZKA Z MASZYNKI Z GOTOWYCH ŻÓŁTEK 97

surowe żółtka i ugniatamy. Ciasto formujemy w kulkę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przepuścić ciasto przez maszynkę do mięsa z końcówką do ciastek. Ciasteczka wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp 180 st. C przez ok 15 minut. Jeżeli zrobisz dłuższe ciastka to trzeba piec je dłużej. Czas(...)pieczenia uzależniony jest od kształtu ciastek i kuchenki. Jak ciastka nabiorą złocistego koloru są gotowe. A Wy jedliście ciastka z maszynki jak byliście dzieckiem

Kuchnia w oparach
Ciastka pieguski z orzechami, rodzynkami i czekoladą 164

Popularne ciastka pieguski, do których dodałam jeszcze polewę czekoladową a w nich: orzechy, rodzynki i czekolada:). Wielkość ciastek dowolna.  Ciastka: 200g masła 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  1/2 szklanki cukru  2 jajka 100g orzechów włoskich 100g czekolady mlecznej  100g rodzynek  Polewa: 50g czekolady mlecznej 3 łyżki mleka(...)kształt ciastek, pozostawiamy pomiędzy nimi spore odstępy.  4. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy nią ciastka. Pozostawiamy do wystygnięcia

Szefowa kuchni
Podwójnie wiśniowy sernik na zimno 192

sezonie na wiśnie, bowiem do frużeliny nadają się również wiśnie mrożone, dlatego warto zrobić sobie zapas tych owoców w swojej zamrażarce ;). Bardzo polecam :). Spód: 170 g dowolnych kruchych ciastek czekoladowych/kakaowych ( u mnie ciastka HIT z nadzieniem czekoladowym ) 50 g masła Masa serowa: 300 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka(...)dekoracji Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm: spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki folii bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Spód: Ciastka posiekać, ale niezbyt drobno, powinny pozostać kawałeczki ciastek. Masło roztopić i dodać do ciastek, dobrze wymieszać. Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyrównać łyżką lekko dociskając. Wstawić

Opowieści z piekarnika
Ciastka z owocami 115

Ciastka z owocami i bitą śmietaną. Z podanej ilości składników można upiec 4, calkiem spore ciastka, które można nadziać owocami i bitą smietaną. ciasto : 80 g miękkiego masła, 80 g cukru, 4 jajka, szczypta soli, 160 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z cytryny lub wanilia, masło do smarowania foremek, bułka tarta do wysypania foremek(...)urośnie – zwiększy swoją objętość. Ja piekłam w foremkach o srednicy 10 cm i wysokości 5 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut. Upieczone ciastka wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia. Jeżeli spody nie są równie i ciastko nie chce stać, należy ściąc spód. Przygotować płyn do nasączenia – herbatę doprawić do smaku sokiem

królestwo garów
Ciastka maślane z lawendą 98

Śmiało rzec można, że są to ciastka relaksu. Ciastka do herbaty ,niewiarygodnie łatwe do zrobienia i znikające w sposób niebywale szybki. Podczas pieczenia w domu unosi się przepiękny zapach lawendy.  Rzecz bardzo wskazana ,gdyż wszystkim nam potrzeba świętego spokoju i odrobiny relaksu. Wszystkie ciastka zostały zjedzone w domowej strefie kibica podczas dzisiejszego meczu Polska:Japonia. Zjedliśmy(...)tęskni każdy z nas. Jej marzenie się spełniło i spełnia każdego dnia. Może ta książka będzie dla Ciebie bodźcem do wyjścia i rozpoczęcia realizacji własnych marzeń? Zacznijcie od tych ciastek. Bo pięknie pachną lawendą, wsią i spokojem. Bo wprowadzą Was w nastrój sielski, romantyczny i refleksyjny. Składniki 300 g mąki orkiszowej typ 720-750 125 g zimnego masła

Z Kuchni Do Kuchni
Ciastka z ziarnami czyli fit ciastki 92

Wymyślenie przepisu, przygotowanie go, czyli wyrobienie ciasta kruchego w tym wypadku, czy nawet estetyczne i ładne wykrojenie ciastek (tudzież ciastków) nie stanowi dla mnie problemu. Serio. Problem pojawia się dopiero w momencie kiedy ciastka (lub ciastki) lądują w piecu. I odtąd rozpoczyna się odliczanie 10, 12 lub 15 minut podczas, których wszystko potrafię spieprzyć, nawet najlepszy wypiek. Dlaczego(...)moje dzieło a). jest niedopieczone, b) jest spalone, c) jest wysuszone na wiór. Najlepiej wychodzi mi długie pieczenie w niskiej temperaturze, bo trudno jest wówczas cokolwiek popsuć. Natomiast ciasta, ciastka, pierniczki, bezy, biszkopty to niestety moja udręka i jeśli nie znajdę sobie jakiegoś zajęcia i nie będę pilnowała, dosłownie, piekarnika to istnieje duża możliwość, że wypiek odwiedzi śmietnik

Mango Papaja
Łaciaty sernik truskawkowy (bez pieczenia) 288

czasie tych upałów uruchamiać piekarnika. Spód ciasta zrobiłam z ciastek, ale również możecie wyłożyć dno tortownicy biszkoptami. Będzie szybciej i równie smacznie. Życzę smacznego. Spód 140 g ciastek kruchych 80 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Ciastka powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pokruszonymi ciastkami(...)małym strumieniem do sera miksując. Masę serową podzielić na dwie równie części. Jedną pozostawić białą, a do drugiej części dodać 1 szklankę musu truskawkowego i wymieszać. Nakładać łyżką na ciastka na środku dwie łyżki masy białej i dwie łyżki masy truskawkowej. Masa truskawkowa jest rzadka więc w każdej białej części robimy łyżką lekki dołek. Tak wlewamy do końca

O kuchni z uczuciem
Czarna Zośka 1263

myśli nie przepis tylko kawałek ciasta, którego smakiem i wyglądem byłam zachwycona. W trakcie jedzenia próbowałam smakowo i wizualnie go rozszyfrować. Galaretka, masło w kremie, kakao, orzechy, brzoskwinie, ciastka, ale nie przyszło mi do głowy, że w całym cieście jest tylko 2 łyżki mąki. Było go niewiele więc od razu zaczęłam robić starania aby dostać przepis i upiec. Babcia(...)Schłodzone ciasto kroimy na 2 część, jedną część ponownie wkładamy do foremki wyłożonej świeżym papierem, drugą pozostawiamy na blacie kuchennym. 10.   Smarujemy połową kremu ciasto, układamy na kremie ciastka moczone w zimnej kawie. Długość moczenia ciastek zależy od ich twardości. Biszkopty szybciej namiękają. Domowe pierniczki dłużej. Chodzi o to, aby ciastka po namoczeniu były miękkie

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania