kakaowa kasza jaglana* z owocami leśnymi** oraz gorzką czekoladą *gotowana z kakao **jeżyny(w końcu je znalazłam ^.^), borówki i rozgniecione maliny(naprawdę gdzieś tam są >.<) Jak zwykle za małą miseczkę wzięłam >.< I zaczęło się. "Gdzie moja kawa? Czemu to jeszcze nie jest gotowe? Powinnam wyjść. Aaa, to już ta godzina?! Ale przynajmniej wczorajszy dzień udany
More food, love and dreamssię go precyzyjnie opisać- tego po prostu trzeba spróbować! Porcja to 372kcal w tym 28,9g białka , 8,2g tłuszczu oraz 41,7g węglowodanów . SKŁADNIKI: 40g razowej kaszy kuskus- przed przygotowaniem 80g łososia wędzonego 20g pomidorów suszonych 50g czerwonej fasoli konserwowej pieprz bazylia oregano koperek PRZYGOTOWANIE: Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić Łososia pokroić
peanutbuttermonsterWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny łosoś z dodatkiem sosu śliwkowego, salsą z mango i śliwki podany z kaszą kuskus. Bardzo smaczna i elegancka propozycja na obiad. Przepis zaczerpnęłam z strony Kwestii smaku. Polecam każdemu Post Łosoś z sosem śliwkowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeŚniadania z kaszą jaglaną na słodko w różnych kombinacjach przygotowuję sobie dość często; właściwie to głównie takie ostatnio jadam. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowystrony, a następnie układać je w żaroodpornym naczyniu z niewielką ilością wody. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 st.C przez 20 minut. Podawać na 2-3 łyżkach szpinaku z kaszą kuskus
Pasja Smakupory nie robiliście. Ja tak zrobiłam i dzięki temu powstała taka oto wersja rosołu na gęsi z gołąbkiem zawijanym w liść włoskiej kapusty, w środku z mięsem i kaszą. Propozycja idealna na świąteczny obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksię jeszcze nie przekonał zapraszam do wypróbowania, bo nie wiecie co tracicie. Tym razem podałam ją z farszem z mojej domowej kapusty kiszonej, śliwek oraz z dodatkiem niedocenianej kaszy pęczak. Do kaczki jak i pęczaku użyłam oleju rzepakowego, bo o lej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega–3 i dlatego używając go będę długo cieszyła się dobrym samopoczuciem i zdrowiem
Bernika - moj kulinarny pamietnikpory nie przepadałam za kaszka kukurydzianą. Ale ostatnio ,, chodziło" za mną kilka pomysłów w których elementem potrawy była polenta. Nie bardzo dawało sie ją zastąpić innymi kaszami. Postanowiłam przełamać się i zrobić. Zjadłam- posmakowało- będę dalej eksperymentować. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnizacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz i resztę sera lazur. Gdy ser się rozpuści roladki są gotowe do podania. Ja podałam je z kaszą kuskus. Smacznego
Cook&Lovewprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Dwa motylki czyli chleb z ogórkiem i papryką. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z bananem, pyłkiem pszczelim i kaszą jaglaną. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa. II Danie 16:00 Pstrąg i frytki z marchewki, pietruszki, selera, ziemniaków, cukinii i batatów. Podwieczorek 17:30 Domowy budyń z wanilią. Tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDziś mamy dla Was przepis z książki „Hummus, za’atar i granaty” na pysznego kurczaka z zieloną soczewicą oraz ryżem :) Składniki na kurczaka
Kuchenne Wariacjepłynnego miodu 1 łyżeczka sody 1/2 proszku do pieczenia 2 jajka 11 łyżeczek mleka KREM: 1 margaryna 20 dag cukru pudru 1/2 l mleka 5 płaskich łyżek kaszy manny 2 łyżki cukru 1 jajko zapach migdałowy Dodatkowo: polewa czekoladowa mocna herbata do nasączenia blatów WYKONANIE CIASTO: Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy suche składniki, mieszamy, robimy dołek, dokładamy margarynę pokrojoną
słodki bratekzupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami Drożdżówki
Kulinarne Inspiracjewieprzową, a nawet kapusta z grochem należą do żelaznego menu ludzi młodych, pracujących fizycznie. Kutia - tradycyjna, zwłaszcza na Litwie i Ukrainie potrawa wigilijna, przygotowana z gotowanej pszenicy (czasem z kaszy lub ryżu) z dodatkiem maku, miodu, orzechów, rodzynków. Karp - jedna z najbardziej cennych ryb hodowlanych w stawach. Mięso k. żółtaworóżowe, smaczne, delikatne, tłuste, nie należy do lekkostrawnych. Makowiec - placek drożdżowy
Tradycyjna KuchniaPrzed końcem duszenia ew. doprawić do smaku, zdjąć pokrywkę i zredukować sos, jeśli jest go dużo. Na koniec uświetnić sos zahartowaną wcześniej śmietaną 18%. Podawać z ziemniakami, kluseczkami lub kaszą
Walijskie Pichcenie