krokiety z pieczarkami - 773 przepisów (strona:38/52)

Naleśniki z serem 149

Nalesniki z: Zapiekane naleśniki z pieczarkami Zapiekane naleśniki z kurczakiem Naleśniki z jajkiem sadzonym Naleśniki ze szpinakiem Różowe naleśniki Ciasto na naleśniki musi być elastyczne i nie może się łamać, ani rwać. Mam swój wypróbowany przepis na naleśniki , który zawsze się sprawdza. Stosowałam go zarówno do naleśników na słodko, jak i na słono do krokietów. Na słono nie dodajemy cukru

MamaOskarka
Jak przygotować kutię? 175

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z grzybami, mięsem i sosem curry 340

Ugotuj ryż na sypko. Pieczarki pokrój w kostkę i zrumień na 2 łyżkach masła. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony por i szpinak. Smaż jeszcze przez 2 minuty, następnie dodaj do lekko przestudzonego ryżu wraz z surowym mięsem mielonym. Dopraw nadzienie solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Nałóż porcje farszu na liście i zawiń jak krokiety czyli załóż liść na farsz

codojedzenia
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 136

Jeśli masz trochę mięsa z wcześniej ugotowanego rosołu i nie ma na nie już amatorów, to proponuję mięso wykorzystać do farszu. S kładniki : ok. 20 - 30

Proste Potrawy
Krokiety z grzybami i kapustą 183

zdjęciu krokiety już zamrożone...najpierw pojedynczo ułożyłam , aby nie dotykały siebie, a potem już zamrożone zapakowałam w torebkę i ponownie włożyłam do zamrażarki. Naleśniki:  250 g mąki pszennej 250 ml gazowanej wody mineralnej 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli  szczypta cukru szczypta sody oczyszczonej  Farsz:  60 dkg pieczarek

Moje domowe kucharzenie
Placek do barszczu 16052

krokiety i nie uszka, tylko właśnie taki placek upiekłam tym razem do barszczu. Przepis dostałam od Mamy, a ona od sąsiadki. Serdecznie polecam! Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 kostka margaryny 5 żółtek 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 całe jajko 6 jajek ugotowanych

Kuchnia w czekoladzie
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 195

przepisów: Dania obiadowe: Ekspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem   Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane  Inne: Domowe mleko kokosowe(...)miesiąca - czerwiec W sierpniu udało mi się opublikować 13 przepisów: Dania obiadowe: Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Krokiety z pikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą   Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki

Cooking Monster
Paszteciki z kapustą i grzybami 143

uszka albo krokiety z kapustą i grzybami jem zawsze nawet solo. PASZTECIKI Z KAPUSTĄ i GRZYBAMI Składniki: (około 20 sztuk) na ciasto: 450 g mąki 30 g drożdży 2 żółtka 100 g masła 200 ml ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli farsz: 400 g kapusty kiszonej 100 g suszonych grzybów lub 10 pieczarek i 5 grzybów

Bon appetit mon amie
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym 235

łyżce masła. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, dodać do cebuli, dodać przyprawy i dusić razem do miękkości. Przestudzić. Ser zetrzeć na tartce na grubych oczkach, dodać do reszty farszu, wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku ( farsz musi być dobrze doprawiony, najlepiej na pikantnie, żeby całoś ć nie wyszł a mdła). Kłaść porcje na naleśnika, zawijać krokiety. 3. Jajko do panierki

Kto ugości moich gości?
PASTA Z KISZONEJ KAPUSTY I PIECZAREK 216

pieczarek  ząbek czosnku  łyżeczka majeranku sól, pieprz ziołowy  olej do smażenia  Sposób przygotowania: Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, bardzo dobrze wycisnąć z soku.Pieczarki podsmażyć na oleju razem z czosnkiem. Dodać kapustę, smażyć ok. 5 min. Wszystko razem zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem ziołowym.Podawać z pieczywem lub jako nadzienie do krokietów

pieprzny smaczek
Krokiety z kaszy gryczanej z kapustą i grzybami 141

suszone lub pieczarki posiekane na plastry. Smażyć na niewielkim ogniu do czasu odparowania wody. Dodać kapustę i odparować płyn. Całość przestudzić. Kaszę, ziemniaki, kapustę z grzybami zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub rozdrobnić w malakserze. Dodać jedno jajko, doprawić tak, aby całość miała wyraźny smak i wyrobić na w miarę gładkie i jednolite ciasto. Formować niewielkie krokiety - z masy

Ze smakiem bez glutenu
Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami w sosie pomidorowym 168

miseczki Pieczarki i cebulę siekamy niezbyt drobno i dusimy do miękkości. Przekładamy do miseczki z mięsem Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy Następnie nadzienie nakładamy na liście sałaty. Wychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek zależy od wielkości liścia Zwijamy najpierw od siebie... ... następnie z jednego boku... ... i drugiego Całość zawijamy jak krokiety Gołąbki układamy ściśle

Szczęśliwa kuchnia
Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami w sosie pomidorowym 172

miseczki Pieczarki i cebulę siekamy niezbyt drobno i dusimy do miękkości. Przekładamy do miseczki z mięsem Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy Następnie nadzienie nakładamy na liście sałaty. Wychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek zależy od wielkości liścia Zwijamy najpierw od siebie... ... następnie z jednego boku... ... i drugiego Całość zawijamy jak krokiety Gołąbki układamy ściśle

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gołąbki z Sosem Pieczarkowym 203

kaszy jęczmiennej perłowej 300 g mięsa wołowego (zmielonego) 400 g mięsa wieprzowego (zmielonego) 2 duże cebule plaska łyżka soli łyżeczka pieprzu Sos P ieczark owy: 250 g świeżych pieczarek cebula ok. 2 łyżki masła szklanka bulionu (jeżeli chcemy użyć bulionu z kostki - wybierzmy kostkę bulionową grzybową) 1/4 szklanki zimnej wody łyżka mąki ok. 2 czubate łyżki śmietany 18% Gołąbki(...)łączymy z przesmażonym mięsem i dokładnie mieszamy. Studzimy. Na środek każdego liścia kapusty wykładamy przygotowany farsz (po ok. 2-3 łyżki) i zawijamy boki a następnie rolujemy (podobnie jak krokiety) tworząc kształt "gołąbka". Dno naczynia żaroodpornego wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty (które okazały się zbyt małe na gołąbki lub porwały się podczas gotowania). Następnie gołąbki ciasno układamy w naczyniu. Wszystko podlewamy

Słodka Strona
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 263

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania