Dziś zapraszam Was na pyszne tostowe krokieciki z serem i kiełbasą krakowską . Proste i wręcz ekspresowe w przygotowaniu. Idealne od tak lub z ulubionym sosem, ketchupem
Słodkie okruszkiNaleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cebula kilka pieczarek 1 mała cukinia lub pół większej (Użyłam żółtej cukinii) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 15 dkg startego żółtego sera ketchup Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia *** Mięso z kurczaka kroimy w kostkę *** *** Posypujemy przyprawami i smażymy na rozgrzanym oleju *** *** Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Oraz pokrojone w plastry pieczarki, mieszamy(...)rozgrzanym oleju smażymy naleśniki *** *** Do wystudzonego farszu dodajemy 3/4 startego żółtego sera, mieszamy *** *** Na każdym naleśniku układamy po 2-3 łyżki farszu *** *** Naleśniki z farszem rolujemy lub zwijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Z wierzchu polewamy ketchupem i posypujemy pozostałym żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** SMACZNEGO
Blog z ApetytemKlasyczne naleśniki z jogurtem to przepis na szybki i bardzo smaczny obiad. Takie naleśniki możecie również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cebulę i podsmażamy do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojony seler naciowy. Smażymy ok. 5 minut do momentu, gdy seler zmięknie. Następnie dodajemy pieczarki, lekko je solimy, by puściły wodę. Mieszać do momentu odparowania płynu. Dodajemy czerwone wino, zagotowujemy, następnie dodajemy bulion oraz koncentrat, mieszamy i doprowadzamy całość do wrzenia (bulion oraz wino(...)Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10-15 minut. Próbujemy i dodajemy sól i pieprz do smaku. My jadamy paprykarz z pieczywem lub jako dodatek do krokietów ziemniaczanych, ale możecie eksperymentować i podać go w inny sposób. Smacznego! :) #Jak nie marnować jedzenia: Wybór przypraw i warzyw jest dowolny, my lubimy takie zestawienie, ale możecie do tej potrawy
Cooking Monsterfarszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Podstawą dobrych pasztecików zawsze jest ciasto. Przeważnie paszteciki, a właściwie krokiety robiłam z ciasta naleśnikowego, tym razem zrobiłam paszteciki z ciasta kruchego. Poniżej przedstawiam przepis na pyszne maślane świąteczne paszteciki z kapustą i grzybami. Polecam. Z 1,5 szklanki mąki pszennej(...)haka robota ciasto. Ciasto schładzamy przez okres studzenia farszu w lodówce. Gotowe ciasto dzielimy na 1/2 i rozwałkowujemy i formujemy 2 prostokąty. Farsz: 300 g kiszonej kapusty 200 g pieczarek 1 cebula 1 liść laurowy szczypta kminki i kilka ziaren ziela angielskiego (roztarte w moździerzu) sól i pieprz do smaku 1 jajko sezam Drobno pokrojoną kapustę gotujemy do miękkości
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędrobiowy – wariacje Forszmak z kurczaka to danie, które można modyfikować, aby dostosować je do własnych preferencji smakowych. Oto kilka wariantów: Forszmak z pieczarkami Jeśli lubisz pieczarki, możesz dodać je do forszmaku. Po prostu pokrój świeże pieczarki i podsmaż je razem z kurczakiem i cebulą. Dzięki temu danie zyska dodatkowy aromat i smak. Forszmak z papryką Dodanie kawałków czerwonej(...)kuchni polskiej. Ma długą historię i stanowi często podstawę kuchni regionalnej. Jakie dodatki pasują do forszmaku z kurczaka? Do forszmaku z kurczaka idealnie pasują kluski śląskie, ziemniaki, czy nawet krokiety. Możesz też podać go z surówką lub kiszoną kapustą. Czy forszmak z kurczaka można przygotować z wcześniej ugotowanego mięsa? Tak, oczywiście! Jeśli masz ugotowane mięso z kurczaka, możesz je wykorzystać
Ania i Marcin gotująSzybkie naleśniki z cukrem pudrem to danie, które z całą pewnością zachwyci każde dziecko. Szybkie i bardzo proste w wykonaniu naleśniki. Tym razem będą to zwykłe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jakie składniki mamy w domu albo... po prostu można wymyśleć jakiś nowy farsz. Moje gołąbki powstały po przemyśleniu z jakim farszem je zrobię. Tak więc kupiłam kolorowe papryki, cukinię, pieczarki. Ale najważniejsze, że do zrobienia moich gołąbków kupiłam młodą kapustę. Od dawna miałam ochotę na gołąbki zawijane w młodą kapustę. Robi się je szybciej, są zdecydowanie delikatniejsze i po prostu(...)Czas na warzywa. Po oczyszczeniu i umyciu pokroiłam je: - cebulę, paprykę i cukinię w drobną kosteczkę - pieczarki w cienkie plasterki - czosnek przecisnęłam przez praskę Na rozgrzaną patelnię wlałam 1 łyżkę oleju. Wrzuciłam cebulę, żeby się zeszkliła. Po chwili dodałam czosnek. Następnie dorzuciłam pieczarki. Kiedy się lekko się podsmażyły dołożyłam paprykę, a na końcu cukinię. Wymieszałam. Zostawiłam na średnim
Kuchnia u KrysiDziś zapraszam na pyszne pierogi z mięsem i kapustą w towarzystwie pyszne Sałatki z Patisona firmy ORZECH. Zapraszam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto na
Gotowanie Patkiłyżeczka ziół do pizzy 1/2 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz do smaku Umyte skrzydełka włożyć do garnka i zalać do pełna zimną wodą. Gotować aż mięso będzie miękkie. Pieczarki umyć, pokroić w pół plasterki i wrzucić do wywaru razem z przepłukanym ryżem. Po kilku minutach dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew, następni pokrojony w paseczki seler oraz pokrojone(...)zagotowaniu wyłączyć. Doprawić pieprzem i jeśli to konieczne dosolić. Mięso z rosołu po obraniu ze skóry i kości można posiekać do zupy lub wykorzystać do past, pierogów lub krokietów
Czerwień i błękitsmażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Pozostawiam do ostudzenia. Nadzienie Suszone grzyby zalewam gorącą wodą, pozostawiamy najlepiej na całą noc do namoczenia. Namoczone grzyby ( oczyszczone pieczarki ) kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, smażymy w rondlu na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Kapustę opłukujemy w zimnej wodzie, odciskamy. Do rondla dorzucamy pokrojoną kapustę, grzyby, liść laurowy(...)oraz tymiankiem smażymy jeszcze z przyprawami 10-15 minut. Na naleśnik kładziemy porcję ostudzonej kapusty z grzybami, rozsmarowujemy. boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy krokieta wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor
kgwjanczewoNaleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!