krokiety z pieczarkami - 773 przepisów (strona:34/52)

Krokiety z mięsem i pieczarkami 114

jajko, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Zmiksować składniki na ciasto i usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić na maśle, wrzucić pokrojoną wędlinę, chwilę razem podsmażyć. Następnie zmielić, lub bardzo drobno posiekać i nakładać na przygotowane naleśniki. Formować krokiety, obtaczać w jaju i bułce tartej i smażyć złociście na oleju z obu stron, następnie kroić i podawać

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 218

skrywającej aromatyczny, mięsno-kapuściany farsz, to zapraszam na krokiety, kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej POZOSTAŁE SKŁADNIKI:około(...)gotujemy również około 45 minut, następnie przelewamy na durszlak, by obeschła i przestygła. Na patelni rozgrzewamy olej, obieramy cebule, kroimy je na drobną kosteczkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy

Rozpustne gotowanie
Naleśniki z soczewicą zieloną 178

idealnie nadaje się jako farsz do pierogów oraz krokietów, a także dobrze komponuje się z sałatkami. Oprócz witamin z grupy B zawiera potas, magnez, wapń oraz żelazo. Bardzo lubię soczewicę, dlatego często gości w mojej kuchni, mam nadzieję, że nie znudzi się również Wam  :-) Naleśniki gryczane z soczewicą zieloną i pieczarkami (5 naleśników) Składniki: 100 g soczewicy zielonej (suchej

Życie na widelcu
Krokiety z soczewicą i pieczarkami 76

Składniki na naleśniki: 3 szklanki mąki 3 i 1/2 szklanki mleka 6 jajek 8 łyżek oleju roślinnego 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: 1 opak. zielonej soczewicy 400g pieczarek 2 średnie cebule 1 pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 3 łyżki masła do smażenia sól i pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do panierowania 2-3 jajka olej do smażenia(...)dużą naleśnikową - dzięki temu krokiety będą mniejsze i lepiej sprawdzą się na wigilijnym stole, gdzie często próbuje się wszystkiego "po trochu"). 4.   Na suchej patelni (bez oleju) smażymy naleśniki, nakładając ok. 1/2  łyżki wazowej na 1 placek. 5.   Gotowe placki odkładamy na bok. 6.   Pieczarki i cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach

Prosto z Kotła
Naleśniki z boczkiem i pieczarkami 14

staram się przygotować naleśniki w innej wersji niż dotychczas. Tym razem powstały naleśniki z boczkiem i pieczarkami . Do zrobienia farszu wykorzystałam surowy boczek wędzony, który w połączeniu z pieczarkami i podduszonymi porami sprawia, że farsz jest bardzo aromatyczny. Naleśniki z boczkiem i pieczarkami są bardzo sycące, dlatego są dobrym pomysłem na obiad. Chcąc sobie skrócić czas na przygotowanie takiego obiadu(...)boczkiem i pieczarkami: 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego olej rzepakowy do smażenia Farsz: 500 g pieczarek 2 średniej wielkości cebule 200 g boczku wędzonego 150 g pora sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśników z boczkiem i pieczarkami: Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki

Danka Pichci
Krokiety pasztetowe z pieczarkami 123

krokietów, nietuzinkowe ze względu na rodzaj farszu, ale zachęcające jest to, że bardzo szybko można przygotować to danie, a jest to bardzo jak wiemy ważny i często najważniejszy atut do przyrządzenia potrawy.... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju sól do smaku olej do smażenia farsz 300 gram pieczarek(...)oleju, wrzucamy pokrojoną cebule, podsmażamy. Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach dodajemy do cebuli, podsmażamy następnie dokładamy pasztet smażymy wszystko ok 15-20 minut przyprawiamy.   Na naleśnik kładziemy porcję nadzienia rozsmarowujemy. Boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem

kgwjanczewo
Zapiekane naleśniki 144

dużo (jeśli ciasto będzie zbyt gęste, naleśniki nie będą się chciały ładnie zwijać). Drobno pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbaskę podsmażamy (bez tłuszczu!) i delikatnie doprawimy - jeśli lubimy mocno przyprawiony farsz :)Smażymy naleśniki i na każdym kładziemy porcję nadzienia. Zawijamy, tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem żółtym - ilość według własnego uznania :)Wstawiamy do nagrzanego

Lawendowe Niebo
Krokiety z kapustą i grzybami 149

Składniki: Farsz: 600 g kapusty kiszonej 1 marchewka 2-3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 40 g suszonych grzybów 500 g pieczarek 1 duża cebula

Blondynka Gotuje
ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY 131

koperek lub natkę pietruszki - sałatę pokrojoną w paski - marchewkę, seler, kalarepkę, i pora pokrojone w zapałkę - pieczarki lub prawdziwki pokrojone w plasterki - pulpety z cielęciny lub wątróbki - gołąbki z kapusty pokrojone w plastry Możemy też podać czystą zupę, a na talerzyku obok położyć: - krokiet z naleśników - krokiet z ryżu  - pasztecik serowy - diablotkę Smacznego

Moja Książka Kucharska
Krokiety z mięsem i pieczarkami 144

około 10 minut, aż odparuje cały płyn. Studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce. Wystudzone mięso i pieczarki mielimy w maszynce do mielenia (możemy ten krok pomiąć). Dodajemy ser i roztrzepane jajka, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wykładamy farsz na naleśniki, zwijamy w krokiety. Jajka roztrzepujemy, mieszamy z mlekiem, doprawiamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty

Gotowanie moimi oczami
Krokiety 142

Krokietami zajadałam się jeszcze na studiach, bo wystarczyło je tylko wyjąć z zamrażarki i usmażyć na patelni :) to takie szybkie danie dla studentów ;) dziś te swoje krokiety trochę urozmaicam o farsze, które nadają im ciekawszy smak. W mojej rodzinie wszyscy je lubimy, smakują nawet dzieciom, a super rozwiązaniem jest to, że można zrobić większą ilość i zamrozić, wtedy następny obiad(...)naleśniki wypełniamy dowolnymi farszami. Oto kilka przykładów: pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju roślinnym z cebulą. Gotowy farsz umieszczamy na środek naleśnika, dodajemy starty ser. ( jak zwijamy : "dół" naleśnika nakładamy na nałożony farsz, potem "górę" czyli to, co nad farszem, a na końcu zwijamy do środka boki krokieta). Krokieta obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy

upichcic
Chrupiące krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą 98

farszem z wędzonym kurczakiem, kapustą kiszoną, grzybkami i cebulką. Do krokietów polecam podać domowy sos czosnkowy. Palce lizać!     Składniki: Naleśniki – PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Składniki na farsz: 250g kapusty kiszonej 50g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych albo pieczarek 1 cebula 1 liść laurowe 1 łyżeczka masła 2 kulki(...)farszem z kapusty *** *** Smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ *** *** U dołu każdego naleśnika układamy porcję farszu *** *** Zawijamy najpierw oba boki do środka, a następnie całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety *** *** Pozostałe ciasto naleśnikowe rozrzedzamy odrobinę wodą ( jeżeli ciasto nam nie zostało należy zrobić nowe, z połowy składników podanych w przepisie). Na osobny talerzyk wysypujemy bułkę tartą *** *** Krokiety obtaczamy najpierw

Blog z Apetytem
Wiejskie kieszonki naleśnikowe 100

Wiejskie kieszonki naleśnikowe – to propozycja na naleśniki, które bardzo przypominają tradycyjne krokiety do barszczu, jednak są wzbogacone o dodatkowy składnik, którym jest boczek :) W tej wersji smakują wyśmienicie, zwłaszcza na ciepło, podane z sosem czosnkowym. Chociaż bez sosu czosnkowego, a z kubkiem ciepłego barszczu czerwonego też smakują idealnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiejskie kieszonki naleśnikowe – Składniki: Wiejskie kieszonki(...)mąki pszennej – ok. 160 g szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + olej do smażenia Wiejskie kieszonki – Składniki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 małe cebule – ok. 160 g 150 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Wiejskie kieszonki – Dodatkowe składniki: mąka do panierowania jajko do panierowania

Kulinarne Przeboje
Krokiety z serem i pieczarkami 230

Krokiety nadają się zarówno na obiad jak i uroczyste przyjęcie czy kolację. Doskonałym do nich dodatkiem będzie filiżanka czerwonego barszczu. naleśniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 200 ml mleka 200ml wody gazowanej sól do smaku 1 łyżka oleju Wodę i mleko wlać do miski,wbić jajka,dodać mąkę,sól i olej. Zmiksować wszystko razem. Rozgrzać patelnię teflonową,posmarować odrobiną(...)odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki nieco przestudzić i wymieszać z potartym serem.    Na każdego naleśnika nałożyć porcję farszu,boki złożyć do środka tworząc kopertę. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażone krokiety podawać na ciepło

Kolorowa kuchnia Elki
Krokiety z kapustą i grzybami 245

Wrzucamy na rozgrzany olej na głęboką patelnię. Do zeszklonej cebulki dorzucamy pieczarki i smażymy do odparowania soków. W między czasie kroimy kapustę. Dodajemy na patelnię. Doprawiamy wymienionymi przyprawami lub według uznania. Smażymy do czasu aż smaki nam się ładnie połączą. Przygotowane wcześniej naleśniki, nadziewamy farszem i zawijamy jak krokiety, brzegami naleśnika pod spód. Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta Na talerzyku

kulinarnyswiatdomi