Ozorki w sosie chrzanowym albo musztardowym

Ozorki w sosie chrzanowym albo musztardowym

Ozorki w sosie chrzanowym albo musztardowym

Przepis na : obiad

Ozorki, maja tyle samo zwolenników co przeciwników, jedni je kochają, inni nienawidzą i nawet pod groźbą śmierci ich nie spróbują. Ja i córa należymy do osób, które ja uwielbiają, zazwyczaj jemy je w postaci gulaszu z kaszą ale tym razem zrobiłam wyjątek i postanowiłam przygotować danie tradycyjnie polskie, barowe czyli ozorki w sosie chrzanowym, które kojarzą mi  się z Wielkanocą. Danie nie jest pracochłonne, proste i pyszne. A mięso z ozorków jest najmniej kaloryczne i najczystsze jakie ma w sobie świnia.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bona Apetita, 7 kwietnia 2014 11:14:59

Pyszności! Ozorki to rarytas nad rarytasy. Też je ostatnio robiłam i zdziwiła mnie ilość komentarzy o treści " fuj".....Ehhhh a przecież to takie tradycyjne polskie danie!Pozdrawiam

Magdalena P., 9 kwietnia 2014 14:23:08

Przysmak mojej mamy:)

Anonymous, 12 kwietnia 2014 14:17:59

Coś wspaniałego- uwielbiam ozorki !!!