Ciasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady
Oryginalny smakKiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre. Zaczynać od upieczenia
Kuchnia PokoleńSmak Rafaello kocham do tego stopnia , że przemycam go wszędzie gdzie się da! Do ciast … do deserów … tortów , ciasteczek , naleśników, a nawet pankejków! Smak ten , no i zapach przywodzi na myśl najpiękniejsze wakacje i choć na chwilę zabiera nas myślami na rajską plażę ;) Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych ( a zarazem najlepszych ) pancakes
Ostra na Słodkoproszku do pieczenia MASA SEROWA 500g serków homogenizowanych 500 g jogurtu naturalnego 10 sztuk pralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO 10 truskawek 10 kulek kokosowych lu Rafaello SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt kakaowy Białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać
RAROSSAPrzepyszne kuleczki kokosowe, w smaku i wyglądzie przypominające znane i lubiane Rafaello. SKŁADNIKI (około 50 sztuk) 20 dag masła szklanka cukru pudru cukier waniliowy 2 jajka 25 dag wiórków kokosowych 180 dag herbatników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec miksowania dodać jajka, i dalej uciera ć . Następnie wiórki kokosowe
RAROSSAnasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 90 g cukru pudru 125 g masła 100 g mleka w proszku (nie granulowanego) 50 g herbatników ok. 33 szt. migdałów ok. 25 g wiórek
Domowy Smak Jedzeniafosforu, witamin A i E oraz z grupy B. Obok stały wiórki kokosowe... I tak wpadłam na pomysł (ostatnio dosyć popularny), żeby z tego wszystkiego ulepić kuleczki ala Rafaello. Tylko pełne zdrowia. Składniki: amarantus ekspandowany 1szklanka wiórki kokosowe 1opakowanie 100g sezam niełuskany 1/2 szklanki len złoty 1 łyżka mak mielony 2 łyżki miód pszczeli 3 łyżki olej kokosowy
IzaGotujeznów zbyt maślane, a to masa w ogóle nie chciała się dać formować w kulki. W końcu metodą prób i błędów udało mi się jakoś wykonać to moje, domowe rafaello. Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka mleka w proszku 1 śmietana kremówka(330 ml) 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 1 opakowania suchych wafli 1 opakowanie wiórek kokosowych
Ciasteczkowy Potwórsobotnie, czy niedzielne popołudnie przy kawce lub w gronie znajomych, polecam pyszne rafaello na biszkopcie, które "chodziło" za mną już od ładnych kilku tygodni. Ale jak to w życiu bywa, nie zawsze co zaplanowane - zostaje zrealizowane. A dziś i owszem:) Upiekłam pyszność i podzielę się z Wami tym specjałem:) Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki
Ciasteczkowy PotwórCiasto jest pyszne, bardzo szybko się je przygotowuje, jeszcze szybciej konsumuje :) Ale czy to faktycznie rafaello , czy raczej princessa kokosowa? Najlepiej oceńcie sami :) Składniki: 2-3 opakowania herbatników 1 kostka masła 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 200-300 g wiórek kokosowych sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Dwie szklanki
Ciasteczkowy Potwórkremem: Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Przejdź do przepisu… Ciasto Adwokat bez pieczenia Przejdź do przepisu… Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) Przejdź do przepisu… Ciasto Rafaello bez pieczenia Przejdź do przepisu… The post Ciasta bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeRafaello z pewnością stworzył geniusz. Idealne połączenie słodkiej masy z kokosem i migdałami, zamknięte w niewielkiej kulce to zestawienie tak dobrze dobrane, że obawiałam się, że nigdy nie uda mi się stworzyć czegoś równie pysznego. Pomyliłam się! Da się :) Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół kubka cukru pudru pół kubka mąki (w tym łyżka mąki ziemniaczanej) pół łyżeczki proszku
sama złodycztylko smaku, ale także cennych wartości odżywczych. Trufle z cieciorki – wystarczy zmiksować ugotowaną cieciorkę z kakao oraz daktylami, co gwarantuje zarówno słodycz, jak i źródło roślinnego białka, Kulki rafaello – w których zamiast cukru wykorzystuje się kokosowe wiórki oraz zmielone orzechy, Jogurtowe muffinki z truskawkami – powstają na bazie jogurtu naturalnego, jajek i świeżych owoców, co nadaje im lekkości
Marcepanowa kuchniaciasta. Wyrównaj, możesz posypać wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto włóż na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Zobacz również inne przepisy na kokosowe ciasta kokosowa tarta ananasowe Rafaello kokosowe Fale Dunaju sernik z kaszy jaglanej z kokosem drożdżowe ciasto z bakaliami i szpinakiem Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest
Via Gusto