Kulki kokosowo-cytrynowe.

Kulki kokosowo-cytrynowe.

Kulki kokosowo-cytrynowe.

Składniki: na 9 kulek trochę większych niż kluki Rafaello 80 g wiórek kokosowych, 80 g orzechów nerkowca, 20 g oleju kokosowego (ok. jednej łyżki), 2 łyżki miodu, sok z 1/2 niewielkiej cytryny odrobina wiórek kokosowych do obtoczenia kulek, Przygotowanie: Wszystkie składniki należy ze sobą zblendować. Następnie odstawić całość na ok. 10 minut do lodówki, aby masa stężała. Po tym czasie formujemy kulki, które obtaczamy w kokosie i znów wkładamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej trzymać je w lodówce całą n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu rozgotowana

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.