bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne Rafaello – ucierane ciasto z kawałkami płatków kokosa. Lekkie, puszyste, a zarazem wilgotne ( co nie jest tak oczywiste w przypadku ciast bezglutenowych ). Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znika
Ostra na Słodkowill be soft and moist. If someone prefers sweeter cakes, you can add a whole glass of sugar to the cream instead of ¾ cup of sugar. Artykuł winter rafaello pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plmiksując wlewamy wolno rozpuszczoną czekoladę. Do tak przygotowanej masy wsypujemy wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokruszone wafelki dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej spód tarty smarujemy dżemem, wykładamy masę raffaello i wyrównujemy, część masy (ok.3 łyżki )odkładamy do zrobienia kuleczek. Wierzch tarty posypujemy wiórkami kokosowymi. Z odłożonej masy formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych
Andzia Pichcidokładnie po całej powierzchni blachy. Krem przykryj drugą warstwą krakersów – również układaj je bardzo blisko siebie. Na krakersy wyłóż pozostałą część kremu, rozsmaruj po całej powierzchni ciasta. Gotowe rafaello posyp wiórkami kokosowymi i wstaw na min. 3 godziny do lodówki (a najlepiej na całą noc). Podawaj schłodzone. Smacznego Lubicie ciasta bez pieczenia ? Zobaczcie inne propozycje Artykuł Raffaello bez pieczenia
365 dni dookoła kuchniDzisiaj odświeżam przepis już niektórym znany zapewne, na pyszne, niemożliwie słodkie ,karmelowe rafaello... Piecze się w miarę łatwo- trzeba upiec dwa kruche spody, które przekładamy masą kajmakową. SKŁADNIKI: ciasto I : 2,5 szkl mąki 1 p. masła 6 żołtek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Każą część upiec osobno. Można piec
Z MarcepanemDietetyczne, ultra lekkie Rafaello do przygotowania w kilka chwil. Bez pieczenia, bez blendowania, bez marnowania czasu i energii. Chociaż osobiście uważam, że czas i energia na przygotowanie różnych pyszności nigdy nie są zmarnowane, to prawda jest taka, że często tego właśnie nam nieustannie brakuje. W wyniku potrzeby tworzenia prostych rozwiązań dla rzeczy pozornie skomplikowanych i czasochłonnych, przychodzę
Kuchnia Elliepokazałam Wam ostatnio przepis na pyszne bakaliowe praliny prosiliście mnie w komentarzach o jakąś zdrową alternatywę dla znanych i lubianych kulek rafaello. I oto jest! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne kokosowe pralinki z chrupiącymi pistacjami. Dietetyczne, zdrowe i niesamowicie smaczne! Są świetnym pomysłem na słodką przekąskę w środku dnia albo deser do popołudniowej kawki. Gwarantuję , ze posmakują nawet
Ostra na SłodkoDziś zaproponuję Wam domowe kuleczki kokosowe ala Raffaello. Co prawda różnią się znacznie od oryginału - nie mają wafelka i delikatnego kremowego nadzienia, lecz są równie smaczne i mega kokosowe :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś zaproponuję Wam domowe kuleczki kokosowe ala Raffaello. Co prawda różnią się znacznie od oryginału - nie mają wafelka i delikatnego kremowego nadzienia, lecz są równie smaczne i mega kokosowe :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldJedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem o smaku rafaello tworzy fantastyczną całość, po której każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Takie eklerki są świetnym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki, jak i np. na słodką przekąskę na imprezę. Można je dodatkowo
Ostra na Słodkoniedzielę. Zrobione z kaszy jaglanej z miodem i kokosem kuleczki przypominają znane z reklam pralinki. Idealne dla dzieci. Ale i dorośli sięgną po nie z chęcią. Raffaello z kaszy jaglanej. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 1 łyżeczka masła 2 łyżki miodu 100 g wiórek kokosowych całe migdały pozbawione skórek – opcjonalnie: dla starszych dzieci i dorosłych
MiksturownikCiasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady
Oryginalny smakKiedyś piekliśmy to ciasto bardzo często, zupełnie o nim zapomniałam. A szkoda bo jest pyszne. Szybko się je robi i jest bardzo dobre. Zaczynać od upieczenia
Kuchnia PokoleńSmak Rafaello kocham do tego stopnia , że przemycam go wszędzie gdzie się da! Do ciast … do deserów … tortów , ciasteczek , naleśników, a nawet pankejków! Smak ten , no i zapach przywodzi na myśl najpiękniejsze wakacje i choć na chwilę zabiera nas myślami na rajską plażę ;) Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych ( a zarazem najlepszych ) pancakes
Ostra na Słodkoproszku do pieczenia MASA SEROWA 500g serków homogenizowanych 500 g jogurtu naturalnego 10 sztuk pralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO 10 truskawek 10 kulek kokosowych lu Rafaello SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt kakaowy Białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać
RAROSSA