Rafaello

Rafaello

Rafaello

Mój pierwszy wpis na blogu i zaczynam od ciasta, które pewnie większość z Was już zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki: około 560g krakersów 300g wiórków kokosowych + 100g na posypkę 1 litr mleka 1 ½ szklanki cukru + 2 łyżki cukru do po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cukiernia Pychotki

Autor

Pychotka11Pychotka11

Lubię piec i gotować, a ten blog jest spełnieniem moich marzeń.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, kokosowe, ciasto, herbatniki, bez pieczenia, rafaello ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, rafaello, ciasto rafaello, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, rafaello bez pieczenia, ciasto kokosowe, ciasto rafaello bez pieczenia na krakersach, ciasto na herbatnikach, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, pyszne ciasto, ciasto budyniowe

Inne przepisy z Cukiernia Pychotki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.