Delikatny tort z opłatkiem z okazji Komunii świętej. W środku krem rafaello przełamany kwaskowatą żelką z wiśni. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na 3 dni. Składniki (tortownica 24 cm): biszkopt: jajka 6 szt mąka pszenna 156 g, mąka ziemniaczana 48 g, cukier 198 g, krem: śmietanka 36% 500 ml, czekolada biała 2 szt, wiórki kokosowe 200 g, śmietan fix 2 szt, śnieżka w proszku 1 szt, cukier puder opcjonalnie, żelka wiśniowa: wiśnie 330 g, żelatyna 9 g + 2,5 łyżki zimnej wody,&... czytaj dalej...
Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.