Może to nie jest jakiś skomplikowany przepis ale chciałam Wam podsunąć pomysł czy to dla siebie czy dla dzieciaczków, które będą zachwycone gdy dostaną takie śniadanie. Potrzebne będą: jajko, parówka i dodatki jakie lubicie - chleb lub bułka, szynka, serek pomidor ogórek. Wybierzcie jak najwięcej warzyw, będzie kolorowo a przy okazji zdrowo :) Żeby zrobić takie jajko sadzone trzeba parówkę ponacinać
Kuchnia Vikikształcie żółwia , zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Składniki : ok. 35 dag mięsa mielonego, patrz przepis „Kotlety mielone babci Basi „( może być drobiowe ) 5 cienkich parówek, ser w plastrach Hochland na gorąco, pieprz w ziarenkach, sałata do dekoracji, Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy ( patrz przepis na „Kotlety mielone babci Basi ” i formujemy 3 kulki. Parówki przecinamy
Pysznosci Babci BasiKolejne danie z cyklu ..szybko ..no i oczywiście smacznie..Córka kupiła pieczarki i zrobiła wczoraj taką szybką i smaczną potrawkę. 30 dkg makaronu 50 dag pieczarek kilka parówek 1 cebula 1 szkl. śmietany sól, pieprz, wegeta koperek Pieczarki pokroić i usmażyć wraz cebulą, dodać pokrojone parówki. Doprawić,gdy pieczarki będą miękkie dolać śmietanę, zagotować. Podawać wymieszane z ugotowanym makaronem
Moje domowe kucharzenieDziś mamy dla Was bardzo prostą i efektowną przekąskę na przyjęcia i nie tylko – parówki w cieście francuskim :) Składniki na parówki
Kuchenne Wariacjeprzepis na kumpir. Niezwykłe, co można zrobić z ziemniaka! Porcja dla jednej osoby. Smacznego! Składniki 1 bardzo duży ziemniak 2 łyżki sałatki jarzynowej 1 ugotowana i pokrojona na plasterki parówka 1 łyżka pokrojonych oliwek 1 łyżeczka masła 2 łyżki utartego roztopionego żółtego sera sól Przygotowanie Ziemniak umyć, osuszyć. Nakłuć w kilku miejscach. Owinąć folią i piec w piecu rozgrzanym(...)temperatury 180 °C, aż ziemniak będzie miękki. Przeciąć ziemniak wzdłuż, włożyć masło i ser, posolić i zagarniając częściowo miąższ ziemniaka, wymieszać, aż ser i masło roztopią się. Potem dodać parówkę, sałatkę i oliwki. Polać ketchupem. Artykuł KUMPİR, czyli pieczony i faszerowany ziemniak pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyskładniki na ciasto: 350 g mąki 20 g drożdży 100 g masła 90 ml mleka, ciepłego 1 łyżka cukru 1 jajko 1 łyżeczka soli dodatkowo: 12 szt parówek 12 plasterków sera żółtego 1 białko do smarowania opcjonalnie: ulubione zioła, ziarenka do posypania np. czarnuszka, mak, sezam wykonanie: Masło roztapiamy. Do miski wkładamy drożdże, cukier, wlewamy ciepłe mleko i mieszamy(...)wyrośnięcia a następnie dzielimy na 12 równych części, z których formujemy prostokąciki (ok. 8cm x 14cm). Na każdym układamy po 1 plasterku sera żółtego i parówkę. Zwijamy i dokładnie zlepiamy brzegi ciasta. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, smarujemy białkiem i opcjonalnie posypujemy ziarenkami lub ziołami. Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy przez
Domowy Smak Jedzeniaśniadania lub kolacji jaką ja lubię. Mam nadzieję, że wam także przypadnie do gustu. Na 2 porcję potrzebujemy: dwie duże bułki 130-150 g startego żółtego sera 2 parówki 2 łyżki roztopionego masła 1 małą czerwoną paprykę szczypiorek 4 jajka (po 2 na każdą bułkę) folię aluminiową Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wierzch bułki odkrajamy i wydrążamy środek(...)Środek bułki polewamy roztopionym masłem. Następnie kolejno układamy ser, parówki, paprykę, szczypiorek i znów ser. Bułkę zawijamy w folię i wbijamy jajka. Pieczemy w piekarniku około 15-20 min. Posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Kolejny blog o gotowaniuwyjazd chciała drugą porcję? Świnki w kocykach są szybkie i proste, w końcu to przepis Nigelli Lawson. Zaczerpnięty z Poezji smaku . Składniki: ok. 15 - 17 długich parówek, 400 g mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 25-50 g startego sera (np. cheddar), 250 ml pełnotłustego mleka, 1 jajko + 1 roztrzepane(...)składniki - roztrzepane jajko, mleko i olej. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i zagniatamy miękkie ciasto - w razie potrzeby dosypując jeszcze trochę mąki. Wałkujemy ciasto i kroimy na kawałki. Parówki można pokroić na mniejsze części, aczkolwiek ja zawsze kroje na połówki i zawijamy dokładnie w ciasto. Tak przygotowane świnki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy przyprawami
Plate of Joylekko kremowa w smaku. Po prostu pyszna! Potrawa wolna od glutenu. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1,5 szklanki bulionu drobiowego 2/3 szklanki ryżu 3 parówki Garść zielonej fasolki szparagowej* Garść żółtej fasoli szparagowej* Cebula Łyżka oleju rzepakowego *Może być mrożona, wówczas przed przygotowaniem potrawy ją rozmrażamy. Nasza fasolka była jeszcze z zapasów letnich (niestety ostatnia(...)porcja:(() Cebulę obieramy i siekamy na kosteczkę. Patelnie rozgrzewamy wraz z olejem. Kiedy jest już rozgrzana wrzucamy cebulkę i obsmażamy na złoty kolor. W między czasie kroimy parówkę w kostkę. Dorzucamy do podsmażanej cebulki, a po 2 minutach dorzucamy ryż. Smażymy, aż zrobi się szklisty. Następnie zalewamy gorącym bulionem, koniecznie zakrywamy przykrywką i gotujmy około 15 minut (pod koniec czasu
Kolizje SmakówSkładniki: -hamburgery "stejki" (z biedronki) -parówki (też z biedronki) -makaron -ketchup -2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. "Stejki" kroimy w grubą kostkę, parówki w plasterki i podsmażamy. Po kilku minutach dodajemy na patelnie makaron i smażymy razem jeszcze chwilę. Następnie polewamy ketchupem ile kto chce i jemy nasz produkt mięsno-makaronowo podobny. Polecam
Tanie przepisy studenckieEsencja studenckości, połączenie jajecznicy i parówek. Składniki: -tania parówka z hipermarketu -3 jajka -łyżka oleju -sól Przygotowanie: Paróweczkę po uprzednim ściągnięciu z niej folii kroimy w kawałeczki i podsmażamy do rumianości na oleju. Wbijamy jajeczka tak jak zawsze starając się nie uszkodzić żółtek. Mieszamy ostrożnie dopiero pod koniec smażenia rozbijając żółtka i soląc. Koszt
Tanie przepisy studenckiewiększość płynu wyparuje – sos mięsny musi być bardzo gęsty, aby nie zsuwał się z hot-dogów. Zajmie to około 10-15 min. W tym czasie możecie przygotować bułki, parówki oraz tarty ser. PODANIE (3 min) Do podgrzanych/stostowanych bułek, wkładamy po jednej, podgrzanej parówce. Następnie nakładamy na to obfitą porcje sosu chili, posypujemy startym żółtym serem i polewamy musztardą. Chilli
Nerds Kitchenmyśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką 1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne mięso Przygotowywanie (banalnie proste i szybkie(...)Rozgrzewamy olej na patelni (lub garnku), wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy parówki. 3. Chwilę później dodajemy pomidory z puszki i łyżkę ketchupu. Doprawiamy przyprawami. 4. Wszystko mieszamy na małym ogniu i dusimy. 5. Po około 20-25min. wszystko gotowe do spożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu
Kitchens Alphabet