parówki - 1727 przepisów (strona:52/116)

Grzanki 156

rodziny :) Na śniadanie w ten weekend proponujemypyszne grzanki na ciepło.  Czaas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia Ilość porcji: 2 Składniki: 4 kromki chleba tostowego masło ziołowe papryka parówka z indyka kabanos cebula żołty ser szczypiorek Chleb smarujemy masłem ziołowym. Na to ukłdamy pokrojoną w plasterki parówkę lub kabanosa. Następnie układamy pokrojoną cebulę lub paprykę według uznania. Posypujemy

Kolizje Smaków
Delikatne risotto na szybko 186

delikatna, więc idealnie nadaje się również dla dzieci. Czas przygotowania: 30 minut  Ilośc porcji: 2   Składniki:   3/4 szklanki ryżu   1,5 szklanki bulionu*   4 parówki   puszka groszku   pół cebuli  * bulion można ewentualnie zastąpić kostką rosołową rozpuszczoną w ciepłej wodzie Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy nieco oliwy(...)podsmażamy przygotowaną cebulę. Parówki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Całośc chwilkę podsmażamy po czym dorzucamy ryż. Smażymy jakieś 5 minut, aż ryż będzie szklisty. Zalewamy bulionem i przykrywamy zostaiając na kwadrans. Po tym czasie podnosimy przykrywkę i mieszamy potrawę. Sprawdzamy, czy ryż jest twardy. Jeśli ryż potrzebuje jeszcze chwili na gotowanie, zostawiamy go na patelni pod przykrywką, dolewając

Kolizje Smaków
1551. Zrazy w panierce z chleba 147

mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica] kilka łyżek mąki 2-3 jajka kilka kromek czerstwego chleba wegeta sól, pieprz  musztarda natka pietruszki [ miałam  mrożoną] kilka parówek Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, posypać pokrojoną natką pietruszki,położyć kawałek parówki. Zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z mortadeli 64

dań obiadowych, przygotowanych dosłownie z kilku składników. Grube plastry mortadeli obtoczone w jajku i bułce tartej, smażone na oleju na złoto- rumiany kolor. Można powiedzieć, że to taka trochę parówka usmażona w bułce tartej, a chyba nie ma osoby, która nie lubi parówek :) Bardzo często wracamy pamięciom do tamtych lat, kiedy babcie i nasze mamy potrafiły z prostych produktów wyczarować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIKANTNE KIEŁBASKI W SOSIE PIECZARKOWO-PAPRYKOWYM 52

pieczarek, kolorowe papryki i ogórek kiszony - praktycznie produkty, które zawsze mam pod ręką. Do mojego dania wykorzystałam cienkie, pikantne kiełbaski z szynki, ale możecie je zrobić także z cienkimi parówkami o dobrym składzie. Danie z tych, które im więcej się odgrzewa, tym nabierają większego smaku 😉 Składniki: 600 g pikantnych, cienkich kiełbasek (lub parówek) 2 małe cebule 200g małych pieczarek dowolne

Walijskie Pichcenie
Francuskie kwiatki 45

Mimo prostoty wykonania są naprawdę pyszne i efektowne. Serdecznie zachęcam do skorzystania mojej wersji na Francuskie kwiatki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie kwiatki – składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 parówek dziecięcych lub małe śląskie kiełbaski 6 łyżeczek pesto z bazylii 1 nitka makaronu spagettii tarty ser żółty ( do posypania ) 6 pomidorków cherry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie kwiatki – sposób przygotowania(...)Następnie przekłuwamy ciasto widelcem. Kiełbaskę nacinamy co 1,5 cm i zawijamy w krążek. Nitkę makaronu spaghetti dzielimy na 6 kawałków (posłużą one jako tzw. wykałaczkę do złączenia krążków parówek. Następnie umieść każdy krążek na arkuszu ciasta francuskiego. Końcem łyżki powciskaj ciasto pomiędzy nacięciami kiełbaski. Do środka dodajemy łyżeczkę bazyliowego pesto oraz posypujemy startym serem. Na wierzch kładziemy po jednym

Olcia gotuje!
Hot dogi z domowymi bułkami 57

Przepis na hot dogi chodził za mną już od dawna, bo przypomniały mi się smaki dzieciństwa i najlepsze hot dogi w moim życiu, naładowane po brzegi parówką, warzywami i sosem. I tak oto przedstawiam Wam moje hot dogi oraz najlepsze domowe bułki do nich. Polecam, smakują tak dobrze jak za czasów dzieciństwa, a może i lepiej, bo zrobione własnoręcznie! Czas(...)każdą bułeczkę wzdłuż i nadziewaj według uznania Ja posmarowałam najpierw jeden bok musztardą, a drugi ketchupem, następnie ułożyłam sałatę, plasterki pomidora, ogórka oraz piórka cebuli i oczywiście na środku parówkę. Na koniec polałam całość ketchupem Moje uwagi i spostrzeżenia: Bułeczka jest po upieczeniu miękka, taka jak w przypadku klasycznych bułek do hot dogów. Mi natomiast najbardziej smakowała w wersji chrupiącej

Słodki Blog
Sałatka Waldorf z parówkami (Paleo, LowCarb) 50

także kurczaka jako źródło protein oraz orzechy włoskie. Aby zachować niskowęglowodanowy charakter, zrezygnowano natomiast z winogron. Zachęcam do wypróbowania, bo jest pyszna i pełna witamin! Artykuł Sałatka Waldorf z parówkami (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Hot-dogi 106

Składniki: 4 bułki do hot dogów 4 dobrej jakości parówki 2 pomidory ogórek kawałek papryki sos 1000 wysp sos czosnkowy ketchup Przygotowanie: Bułki i parówki obsmażyć na patelni grillowej. Spód … Czytaj dalej Hot-dogi

czarrna od kuchni
Dublińskie spicy bag 53

czyli coś co ma być swoistą odmianą kuchni azjatyckiej. To na zdjęciu jest zakupione w jednym z lokali. Składniki: - ziemniaki - papryka (i inne warzywa opcjonalnie) - przyprawa pięciu smaków - jakieś parówki Wykonanie: Ziemniaki kroimy w słupki i smażymy frytki. Paprykę, parówki i ewentualnie inne warzywa smażymy. Mieszamy z frytkami i przyprawą pięciu smaków. Możemy posypać szczypiorkiem i pokrojonym chilli

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka z ziemniakami 54

smakuje. Zachęcam Was do wypróbowania przepisu, który znajdziecie poniżej. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ZIEMNIAKAMI Składniki 5 ugotowanych ziemniaków 5 rzodkiewek 1 cebula czerwona 3 jajka 3-4 dobrej jakości parówki lub ulubiona szynka 4 ogórki konserwowe 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek(...)kostkę. Najlepiej do sałatek wybierać specjalne ziemniaki przeznaczone do tego typu przekąsek, wówczas będziemy mieć pewność, że nie będą się rozpadać podczas mieszania. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Parówki również kroimy w plastry. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę.  Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem

Przepiski.pl
Drożdżówki z parówką i serem 131

Składniki: 30 dkg mąki 2 jajka 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 10 dkg margaryny 10 parówek 10 dkg sera żółtego 1 cebula ketchup … Czytaj dalej Drożdżówki z parówką i serem

czarrna od kuchni