przygotowuje moja młodsza córka i muszę przyznać, że jej wychodzi najsmaczniejszy ! Robi się go szybko, trwa to tyle ile ugotowanie makaronu. Szybki sos pomidorowy do makaronu Składniki: 5 parówek 500 ml pasaty pomidorowej z kartonu 1/2 puszki pomidorów pelati w kawałkach 1 cebula 1 mała marchewka po 1 łyżeczce suszonego oregano i bazylii 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól(...)pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Parówki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy w garnku na oliwie, po chwili dorzucamy startą na grubej tarce marchewkę. Po 3 minutach dodajemy przecier, pomidory pelati i przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez parę minut, aż wszystkie aromaty się połączą
Kulinarne przygody Gatityrodziny :) Na śniadanie w ten weekend proponujemypyszne grzanki na ciepło. Czaas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczenia Ilość porcji: 2 Składniki: 4 kromki chleba tostowego masło ziołowe papryka parówka z indyka kabanos cebula żołty ser szczypiorek Chleb smarujemy masłem ziołowym. Na to ukłdamy pokrojoną w plasterki parówkę lub kabanosa. Następnie układamy pokrojoną cebulę lub paprykę według uznania. Posypujemy
Kolizje Smakówdelikatna, więc idealnie nadaje się również dla dzieci. Czas przygotowania: 30 minut Ilośc porcji: 2 Składniki: 3/4 szklanki ryżu 1,5 szklanki bulionu* 4 parówki puszka groszku pół cebuli * bulion można ewentualnie zastąpić kostką rosołową rozpuszczoną w ciepłej wodzie Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy nieco oliwy(...)podsmażamy przygotowaną cebulę. Parówki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Całośc chwilkę podsmażamy po czym dorzucamy ryż. Smażymy jakieś 5 minut, aż ryż będzie szklisty. Zalewamy bulionem i przykrywamy zostaiając na kwadrans. Po tym czasie podnosimy przykrywkę i mieszamy potrawę. Sprawdzamy, czy ryż jest twardy. Jeśli ryż potrzebuje jeszcze chwili na gotowanie, zostawiamy go na patelni pod przykrywką, dolewając
Kolizje Smakówmięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica] kilka łyżek mąki 2-3 jajka kilka kromek czerstwego chleba wegeta sól, pieprz musztarda natka pietruszki [ miałam mrożoną] kilka parówek Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, posypać pokrojoną natką pietruszki,położyć kawałek parówki. Zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować mące,w rozbełtanych
Moje domowe kucharzeniedań obiadowych, przygotowanych dosłownie z kilku składników. Grube plastry mortadeli obtoczone w jajku i bułce tartej, smażone na oleju na złoto- rumiany kolor. Można powiedzieć, że to taka trochę parówka usmażona w bułce tartej, a chyba nie ma osoby, która nie lubi parówek :) Bardzo często wracamy pamięciom do tamtych lat, kiedy babcie i nasze mamy potrafiły z prostych produktów wyczarować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczarek, kolorowe papryki i ogórek kiszony - praktycznie produkty, które zawsze mam pod ręką. Do mojego dania wykorzystałam cienkie, pikantne kiełbaski z szynki, ale możecie je zrobić także z cienkimi parówkami o dobrym składzie. Danie z tych, które im więcej się odgrzewa, tym nabierają większego smaku 😉 Składniki: 600 g pikantnych, cienkich kiełbasek (lub parówek) 2 małe cebule 200g małych pieczarek dowolne
Walijskie PichcenieMimo prostoty wykonania są naprawdę pyszne i efektowne. Serdecznie zachęcam do skorzystania mojej wersji na Francuskie kwiatki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie kwiatki – składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 parówek dziecięcych lub małe śląskie kiełbaski 6 łyżeczek pesto z bazylii 1 nitka makaronu spagettii tarty ser żółty ( do posypania ) 6 pomidorków cherry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie kwiatki – sposób przygotowania(...)Następnie przekłuwamy ciasto widelcem. Kiełbaskę nacinamy co 1,5 cm i zawijamy w krążek. Nitkę makaronu spaghetti dzielimy na 6 kawałków (posłużą one jako tzw. wykałaczkę do złączenia krążków parówek. Następnie umieść każdy krążek na arkuszu ciasta francuskiego. Końcem łyżki powciskaj ciasto pomiędzy nacięciami kiełbaski. Do środka dodajemy łyżeczkę bazyliowego pesto oraz posypujemy startym serem. Na wierzch kładziemy po jednym
Olcia gotuje!Przepis na hot dogi chodził za mną już od dawna, bo przypomniały mi się smaki dzieciństwa i najlepsze hot dogi w moim życiu, naładowane po brzegi parówką, warzywami i sosem. I tak oto przedstawiam Wam moje hot dogi oraz najlepsze domowe bułki do nich. Polecam, smakują tak dobrze jak za czasów dzieciństwa, a może i lepiej, bo zrobione własnoręcznie! Czas(...)każdą bułeczkę wzdłuż i nadziewaj według uznania Ja posmarowałam najpierw jeden bok musztardą, a drugi ketchupem, następnie ułożyłam sałatę, plasterki pomidora, ogórka oraz piórka cebuli i oczywiście na środku parówkę. Na koniec polałam całość ketchupem Moje uwagi i spostrzeżenia: Bułeczka jest po upieczeniu miękka, taka jak w przypadku klasycznych bułek do hot dogów. Mi natomiast najbardziej smakowała w wersji chrupiącej
Słodki Blogtakże kurczaka jako źródło protein oraz orzechy włoskie. Aby zachować niskowęglowodanowy charakter, zrezygnowano natomiast z winogron. Zachęcam do wypróbowania, bo jest pyszna i pełna witamin! Artykuł Sałatka Waldorf z parówkami (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave GirlSkładniki: 4 bułki do hot dogów 4 dobrej jakości parówki 2 pomidory ogórek kawałek papryki sos 1000 wysp sos czosnkowy ketchup Przygotowanie: Bułki i parówki obsmażyć na patelni grillowej. Spód … Czytaj dalej Hot-dogi
czarrna od kuchniczyli coś co ma być swoistą odmianą kuchni azjatyckiej. To na zdjęciu jest zakupione w jednym z lokali. Składniki: - ziemniaki - papryka (i inne warzywa opcjonalnie) - przyprawa pięciu smaków - jakieś parówki Wykonanie: Ziemniaki kroimy w słupki i smażymy frytki. Paprykę, parówki i ewentualnie inne warzywa smażymy. Mieszamy z frytkami i przyprawą pięciu smaków. Możemy posypać szczypiorkiem i pokrojonym chilli
Kryzysowa Książka Kucharskasmakuje. Zachęcam Was do wypróbowania przepisu, który znajdziecie poniżej. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ZIEMNIAKAMI Składniki 5 ugotowanych ziemniaków 5 rzodkiewek 1 cebula czerwona 3 jajka 3-4 dobrej jakości parówki lub ulubiona szynka 4 ogórki konserwowe 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek(...)kostkę. Najlepiej do sałatek wybierać specjalne ziemniaki przeznaczone do tego typu przekąsek, wówczas będziemy mieć pewność, że nie będą się rozpadać podczas mieszania. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Parówki również kroimy w plastry. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem
Przepiski.plSkładniki: 30 dkg mąki 2 jajka 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 10 dkg margaryny 10 parówek 10 dkg sera żółtego 1 cebula ketchup … Czytaj dalej Drożdżówki z parówką i serem
czarrna od kuchni