Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Jak myślimy o przystawkach na imprezę warto by dany przepis był łatwy, szybki i smaczny. Więc oto mamy dla was kolejną pyszną opcję! Parówki w cieście francuskim. The post Parówki w cieście francuskim appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyprzystawka lub kolacja, którą można przygotować w różnych wariantach smakowych. Saszetki najlepiej komponują się z domowej roboty sosem czosnkowym :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 rolka ciasta francuskiego, 2 ulubione parówki, ( u mnie berlinki chili) pół mniejszej cebulki garść kukurydzy z puszki pół mniejszej czerwonej papryki łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy ok 150 gram sera żółtego 1 jajko(...)papryka, bazylia, zioła prowansalskie, oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozwinięty płat ciasta francuskiego kroimy na mniejsze kwadraty, ketchup mieszamy z musztardą następnie smarujemy pędzelkiem na środku każdego z kwadratów, parówki, paprykę,cebulkę, ok 100 gram sera kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy majonez, przyprawy, całość dokladnie mieszamy, farsz nakładamy na środek ciasta następnie sklejamy z sobą brzegi tak aby powstała kieszonka/sakiewka
Blog kulinarny S9.PLSkładniki Parówki 1kg Czerwona papryka 2 papryki Cebula 1 cebula Pieczarki 0,5kg Koncentrat pomidorowy 50ml Cukier Olej roślinny Ogórki konserwowe kilka sztuk Papryka słoda do smaku Papryka ostra do smaku Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: The post Leczo z parówkami i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebardziej mi się podobała :) W smaku jest, jak to powiedział protoplasta polskich pato streamerów - kontrowersyjne :) Ogólnie co kucharz to przepis, dlatego ja zrobiłem taką. Składniki: - piwo - młode ziemniaki - jakieś parówki - ogórek świeży - jakiś jogurt albo śmietana Wykonanie: Ziemniaki myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plasterki parówki i jeszcze chwilę podsmażamy. Studzimy. Ogórek obieramy i kroimy w kostkę
Kryzysowa Książka KucharskaTakie śniadanie zachęci największego niejadka . Jajka Parówki kawałek papryki lub szczypiorek Parówki naciąć wzdłuż zostawiając ok. 1 cm od brzegów.Aby uformować łódeczkę wkładamy dwie wykałaczki z każdego boku. Tak przygotowane łódeczki obsmażamy z jednej strony, przewracamy na druga stronę i wbijamy jajko, dodajemy pokrojone warzywa . Przykryć pokrywką i smażymy na małym ogniu do momentu aż jajko się odpowiednio
Andzia Pichcipatent, na puree z wasabi. Postanowiłem użyć do tego naszego polskiego chwastu, chrzanu. Wpis z serii smutne jedzenie w pracy. Pisałem o tym trendzie już tutaj. Składniki: - ziemniaki - jakieś parówki - chrzan - jakieś mleko opcjonalnie Wykonanie: Ziemniaki gotujemy, tłuczemy, dodajemy trochę chrzanu i ewentualnie mleka. Wkładamy do pojemnika, układamy na tym parówki i odgrzewamy sobie w pracy w mikrofali
Kryzysowa Książka Kucharskasłynnej powieści Philipa. K. Dicka - Człowiek z Wysokiego Zamku. Piszę o tym dlatego, że danie, które zaprezentuję wygląda jak typowa kuchnia niemiecka :) Składniki: - ziemniaki - marchewka - cebula - jakieś parówki Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę i cebulę podsmażamy na oleju, a następnie dodajemy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż zmiękną. Dodajemy pokrojone parówki i jeszcze chwilę dusimy
Kryzysowa Książka KucharskaPizza po domowemu 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 keczup pikantny (ok. 300 gram) 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 parówki 1 kiełbasa 1 cebula 1 kuleczka sera mozzarella szczypiorek pieprz, sól Ciasto rozłożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Keczup połączyć ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Wyłożyć na ciasto. Parówkę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę poszatkować
Gotuję Testujęmieszanie rożnych białek w pokarmach to dobry nawyk, choć nie wszystkie dobrze się uzupełniają, ale to już inna historia :) W każdym razie tanio i szybko stunningowałem bułę. Składniki: - bułka - parówka - liście mniszka i babki - musztarda Wykonanie: Parówki grillujemy. Wkładamy do bułki razem z chwastami i dodajemy musztardy. Polecam musztardę, bo ma więcej octu i smakuje jak dressing
Kryzysowa Książka Kucharskawody lub oleju, jak za mokre trochę mąki. Po wyrobieniu ciasto odstawiamy na 30-60 minut przykryte ścierką do wyrośnięcia w ciepły kąt. W tym czasie przygotowujemy kiełbaski / parówki 12 szt./ 500 g/ 2 op.,opcjonalnie też możemy użyć mini plasterków żółtego sera i innych dodatków tzn. dzielimy produkty na części, które będziemy zawijać w rozwałkowane(...)pieca. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wówczas je lekko zagniatamy i dzielimy na części. Wałkujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy krążki lub prostokąty, do których nakładamy ser, parówkę... opcjonalnie coś więcej, cebulę, paprykę, czosnek, oregano...co kto lubi. Tak przygotowane zawijamy, składamy, zlepiamy... zależnie od kształtu, który chcemy uzyskać. Gotowe mini hot dogi domowe układamy na blachę
chleba naszegoSkuszeni? Cały przepis po kliknięciu w przycisk na dole: Pyszne i szybkie kanapeczki na ciepło 1 opakowanie chleba krojonego (ok. 600g) margaryna do smarowania 5-6 parówek 1 pęto kiełbasy zwyczajnej 2 pomidory 5-6 plastrów mielonki 40 dag sera żółtego natka pietruszki pieprz Chleb posmarować margaryną i przełożyć na brytfannę. Parówki pokroić w krążki. Kiełbasę, pomidora i mielonkę
Gotuję Testujęzwykle zjadam podwójną porcję, bo smakuje wyśmienicie. ok. 2 l bulionu 2 duże lub 3 mniejsze pory 2 cebule 3 ziemniaki 2 serki topione (po 100g każdy) 4-5 parówek pieprz, sól Oczyszczone pory kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i podsmażamy cebulę. Do zeszklonej wrzucamy pory i smażymy jeszcze około(...)minut. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. Gdy ziemniaki są półmiękkie dorzucamy pokrojone plastry parówek. Na sam koniec w małym garnuszku mieszamy rozdrobnione na mniejsze kawałki serki topione razem z chochelką gorącej zupy. Mieszamy, aż do rozpuszczenia się serków. Gdy to nastąpi, mieszankę tą wlewamy do garnka z zupą. Doprawiamy do smaku solą
Smaki Na Talerzuinnego jak hot-dogi w odmienionej postaci. Podobnie jak Maćka muffiny cheesburgerowe . W tym samym czasie mamy gotowe, i co ważne ciepłe danie, dla kilku osób. Do przeplatania parówek możemy zatrudnić dzieci. Wizja nagrody będzie, jak sądzę ;), doskonałą motywacją. Całość należy dosmaczyć keczupem lub musztardą albo jednym i drugim. Jak kto lubi :) PS. Otrzymaliśmy od firmy Jamar kilka produktów(...)godz. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 1 cm. Wzdłuż dłuższego boku zrobić nacięcia pozostawiając ok. 2 cm brzeg ciasta. Parówki przeplatać pomiędzy nacięciami. Całość przykryć ściereczką i ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Wierzch ciasta posmarować jajkiem. Piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut. Do zrumienienia wierzchu
zadanie-gotowanieSkładniki: ciasto francuskie parówki ser żółty gouda sos pomidorowy (można zrobić z pomidorów bez skorki i gniazd nasiennych, przetartych z cebulką, czosnkiem, solą, pieprzem, oregano – jak sos do pizzy – zblendowanym lub można użyć gotowego sosu pomidorowego biały sezam 1 jako Ciasto francuskie kroimy na prostokąciki. Smarujemy je sosem pomidorowym i układamy trochę startego żółtego sera, nakładamy parówkę. Przykrywamy
MojaQchnia.plFajna szybka sałatka, która czeka sobie w lodówce na dobrą okazję. Jak został nam makaron z obiadu, to tylko musimy dodać kilka rzeczy i będzie sałatka. Dodajemy: parówki, po kawałku sera, cebulę, coś zielonego, trochę oleju, sól i pieprz, oregano. Ser wędzony ucieramy na grubych oczkach, ser feta kroimy w kostkę, cebulę i por drobno siekamy, parówki obieramy
chleba naszego