ingredients I’ve chosen make this hot dog lighter and, most of all, taste delicious. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na 2 sztuki): 2 bułki do hot dogów 2 parówki 4 plasterki żółtego sera 1 awokado 1 średni pomidor 0,5 małej cebuli 1-2 łyżki posiekanej dymki garść nachosów sriracha lub pikantny ketchup (do polania) sok z limonki pieprz(...)sól miąższ awokado rozgnieć widelcem, dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki pomidora pokrój w niedużą kostkę cebulę posiekaj drobno ugotuj parówki bułki natnij wzdłuż (ale nie do końca!) i podgrzej na parze z jednej strony bułki nałóż połowę pasty awokado dodaj parówkę, połowę pokrojonego pomidora i połowę posiekanej cebulki posyp 1/4 posiekanej dymki i połową pokruszonych nachosów na wierzchu
SandraFrej.comWeekend przed nami, może skusicie się na pyszne i domowe hot dogi ? Domowy hot dog Składniki: 1 parówka 1 bułka podłużna z ziarnami 2 łyżki kukurydzy z puszki 3 oliwki czarne 1 gruby plaster sałaty lodowej 1 gruby plaster ogórka zielonego sól, pieprz do smaku 2 łyżki keczupu 2 łyżki startego pecorino(...)Przygotowanie: Bułkę nacinamy wzdłuż. Parówkę gotujemy. Bułkę pieczemy w piekarniku przez 10 minut w 180 st. C. Sałatę lodową drobno kroimy i przekładamy do małego naczynia. Ogórka ze skórką kroimy w kostkę, a oliwki na plasterki. Kukurydzę płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy. Dodajemy wszystkie składniki do naczynia z sałatą. Mieszamy i doprawiamy
Moja smaczna kuchniamnie naszło dziś i wróciłam do lat gdzie takie parówki jadałam bez przerwy aż mi się znudziły. Teraz zjadłam je ze smakiem. Powroty czasami bywają przyjazne. Danie robi się szybko i smakuje wyśmienicie, zwłaszcza jak zakupicie dobrej jakości parówki. Zapraszam na danie rodem z PRL - u, wspomnień czar. Parówki zapiekane z serem z PRL - u. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepokrojonej w piórka ząbek czosnku przetarty przez praskę sok i skórka z limonki szczypta pieprzu dojrzałe awokado – obrane i bez pestki Zobacz przepis na to danie. Corn dog, czyli parówki w cieście Corn dogi to królowie niezdrowego pysznego jedzenia. Ciągnący się ser, parówki, chrupiąca skorupka – to będzie pyszne. Składniki na 6 sztuk: 3 parówki 6 plasterków żółtego sera szczypta
Ugotowane pozamiataneprzepis jest dla leniwych. A takie przepisy, no cóż, zawsze się sprawdzają! Składniki na 8-10 placków: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanki zimnej wody 5 cienkich parówek z szynki-dobrej jakości 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej 1 mała czerwona papryka kawałek pora ½ cebuli 5 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 3 łyżki oleju arachidowego 1 łyżeczka przyprawy Vegeta(...)natur pikantna z chili Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska lub himalajska do smaku Ketchup do podania Sposób przygotowania: Parówki obrać z osłonek pokroić na małe kawałeczki. Posiekaną drobno kapustę pekińską przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę ,por i parówki. Jajka wbić do miski, wsypać mąką i wlać wodę, dodać
Wanilia i Kardamonskładniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 200 g oliwek nadziewanych (ze słoika) 1 jajko patyczki do szaszłyków opcjonalnie parówki pokrojone na wielkość oliwki wykonanie: Z ciasta francuskiego, wzdłuż krótszego boku wycinamy paseczki szerokości oliwki. W połowie każdego paseczka układamy oliwkę, oplatamy ją paseczkami. Tuż obok kładziemy następną i znów oplatamy. Na każdy pasek potrzebujemy 4 oliwki. Zaplecione nadziewamy na szaszłykowy(...)patyczek, Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi sosami Z kawałkami parówek postępujemy tak samo jak z oliwkami. Możemy równie naprzemiennie dać oliwki z kawałkami parówki
Domowy Smak JedzeniaPizza w innym wydaniu bo pleciona i z parówkami. Bardzo dobra na ciepło i na zimno. Idealna jako przekąska, na kolację, ale można też zabrać ją do pracy. Jest bardzo prosta do zrobienia. Dodatki można dać takie jakie lubicie. ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 1 dkg drożdży 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki letniej wody(...)szczypta cukru pozostałe: 6 parówek z szynki 1/2 szklanki sosu pomidorowego 10 dkg sera żółtego 15 oliwek zielonych 5 pomidorków koktajlowych oregano świeże 1 łyżeczka przyprawy do pizzy papryka słodka ciasto na pizze: Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru , łyżkę mąki i wody tyle żeby zaczyn miał konsystencje kwaśnej śmietany. Odstawiam w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia
wesoła kuchniapowiecie na szybki meksykański gulasz który zrobicie w 20 minut.Idealny na rozgrzewająca kolację. Zrobiłam go na parówkach z szynki dzięki czemu skracamy czas przygotowania. Podałam go z chrupiącą tortillą. Uwielbiam takie proste, szybkie i syte dania kiedy za oknem jest zimno. 40 dkg parówek z szynki 2 papryki czerwone małe 440 g kukurydzy z puszki 400 g fasolki czerwonej(...)ząbki czosnku olej rzepakowy 800 ml przecieru pomidorowego Cebule i czosnek kroję drobno, przesmażam na oleju na patelni. Dodaję pokrojoną paprykę i papryczkę chili na kawałki i dalej smażę. Parówki kroje w plasterki i też dodaję i chwile smażę. Wlewam przecier pomidorowy, i duszę na wolnym ogniu 10 minut. Na końcu dodaję kukurydze, fasolkę, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano
wesoła kuchniaProste, szybkie, smaczne, kiedy nie ma czasu idealne na drugie danie. My zjedliśmy je z ketchupem. Składniki na około 8 placków: 2 jajka kl M 2 parówki np. z szynki 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kukurydzy konserwowej 1/3 główki cebulki, drobniutko posiekanej 1-2 łyżki wody/mleka(...)było za gęste około 40 g sera żółtego po szczypcie papryki słodkiej, ostrej, pieprzu sól do smaku 1. Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je na piankę. 2. Dodajemy parówki pokrojone w plasterki, obie mąki, proszek do pieczenia, starty ser żółty, kukurydzę konserwową i drobniutko pokrojoną cebulkę, przyprawiamy całość i mieszamy dokładnie. 3. Placuszki smażymy z jednej łyżki ciasta
Gotowanie...to proste !Więc w ostatnim czasie cukinia bardzo często gości na naszym stole. Tym razem w formie "bigosu". Składniki; 1 średnia cukinia 2 cebule 4 pomidory 2 ząbki czosnku 5 parówek lub innej wędliny sól i pieprz do smaku liść laurowy i ziele angielskie ziarna słonecznika 2-3 łyżki oleju Przygotowanie; Cukinie myjemy, wydrążamy środek i kroimy w cienkie plasterki(...)garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojoną cebulę w piórka, chwilę smażymy. Następnie dorzucamy pomidory, pokrojone i obrane ze skórki. Dorzucamy liść i ziele angielskie. Chwilę dusimy. Parówki kroimy w plasterki, podsmażamy na rumiano na patelni. Cukinię wrzucamy do garnka, dolewamy odrobinę wody jeśli jest taka potrzeba. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości cukinii. Na samym końcu dodajemy parówkę, mieszamy
Radość kipiąca uśmiechem.Szybka i smaczna wersja hot dogów - wystarczą parówki, keczup i ciasto francuskie:). Przygotowanie kolacji nawet dla kilku osób zajmie nam 10 minut + czas pieczenia. Polecam ciasto francuskie w hot dogach jako alternatywę dla zwykłej, pszennej bułki. 1 arkusz ciasta francuskiego 6 parówek 6 plastrów żółtego sera keczup 1 jajko sezam 1. Ciasto francuskie kroimy(...)prostokątów. Każdy z nich smarujemy keczupem, układamy po plastrze żółtego sera oraz parówkę. Zwijamy ciasno w rulon. 2. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 10-15 minut
Szefowa kuchniPrzepis na kimchi, który wykorzystałam pochodzi ze strony Jadłonomii. Jeśli nie wiecie, gdzie kupić najważniejszy składnik, czyli paprykę gochugaru, polecam tego sprzedawcę . Składniki: Bułka dobrej jakości Wegańska parówka (testowałam nowe parówki od Bezmięsnego mięsnego i nadają się idealnie!) Kimchi Czerwona cebula Ogórek kiszony/korniszon Prażona cebulka Czarny sezam Ketchup, wegański majonez, musztarda Przepis: Bułkę możemy podpiec w piekarniku(...)przyjemności chrupania), następnie dodajemy musztardę, parówkę i nakładamy hojną porcję kimchi. Teraz kolej na dodatki. Wybrałam moje ulubione - czerwoną cebulę i ogórek korniszony. Na wierzch hot doga oczywiście trafił ketchup, odrobina wegańskiego majonezu oraz posypki - prażonej cebulki i czarnego sezamu
Emcia PichciSkładniki 1 cukinia (400-500 g) 1 kabaczek (400-500 g) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 250 g pieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 400 ml bulionu(...)warzywnego (opcjonalnie więcej) 4 ziemniaki średniej wielkości sól, pieprz Przygotowanie Cukinię i kabaczek kroimy w kostkę. Papryki w paski. Pieczarki na plasterki. Fasolkę na 2- 3 cm kawałki. Parówki na plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory parzymy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki, fasolę, marchew i parówki. Lekko oprószamy solą i pieprzem
R'n'G KitchenSkładniki 1 cukinia (400-500 g) 1 kabaczek (400-500 g) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 250 g pieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej słodkiej papryki(...)bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie Cukinię i kabaczek kroimy w kostkę. Papryki w paski. Pieczarki na plasterki. Fasolkę na 2- 3 cm kawałki. Parówki na plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki, fasolę, marchew i parówki. Lekko oprószamy solą i pieprzem. W trakcie smażenia, najlepiej pod koniec
R'n'G Kitchenjeden obiad". Dlatego jak widać stworzyłam sobie danie w sam raz pod siebie. Składniki: 3 średnie czerwone papryki 1 średnia cukinia 350 g pieczarek 350 g dobrej jakości parówek / cienkich kiełbasek 1/2 małego słoiczka przecieru pomidorowego ok. 75g 1 średnia cebula 1 duży / 2 małe ząbki czosnku olej sól morska, pieprz kolorowy, papryka ostra, papryka czerwona Wykonanie : Oczyszczamy, obieramy(...)się stało odstawiamy. W międzyczasie na niewielkiej również ilości tłuszczu smażmy cebulę pokrojoną w piórka, przeciśniętym czosnkiem i pieczarkami aż wszystko się nieco zarumieni. Doprawiamy solą i pieprzem. Parówki kroimy na mniejsze kawałki, w moim przypadku na półksiężyce i również podsmażam na patelni. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie bądź jeżeli wolimy chrupiące, dodajemy przecier, pieczarki wraz cebulą
W Moim Magicznym Domu