parówki - 1727 przepisów (strona:32/116)

Parówki w cieście francuskim z dodatkiem czarnuszki 181

bliżej weekendu tym więcej mam pomysłów na różnego rodzaju przekąski. Ta jest jedną z moich ulubionych, gdyż robi się ją bardzo szybko a wygląda i smakuje dobrze. Parówki w cieście francuskim z dodatkiem czarnuszki   Składniki:   1 opakowanie ciasta francuskiego   8 parówek 1 jajko sól czarnuszka Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i tniemy na takie kawałki(...)owinąć nimi parówki. Owijamy parówki ciastem francuskim. Jajko rozmącamy w miseczce z dodatkiem niewielkiej ilości soli i  smarujemy nim wszystkie ruloniki. Ruloniki przecinamy na dwie części, a następnie nacinamy co kilka milimetrów. Z wierzchu posypujemy czarnuszką. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku do zrumieniania ciasta ok 15 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka naleśnikowa z parówkami w sosie beszamelowym 271

przygotowanie jej powtórnie. Jej przygotowanie w gruncie rzeczy nie zajmuje wiele czasu, nie jest ona pracochłonna, a z pewnością znajdzie wielu zwolenników.   Zapiekanka naleśnikowa z parówkami w sosie beszamelowym SKŁADNIKI : Ciasto na naleśniki: 300 ml mleka 1 szklanka mąki 1 jajko 1 łyżka oleju szczypta soli Sos beszamelowy: 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej(...)łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki tartego żółtego sera sól i pieprz do smaku Dodatkowo 4 parówki 4 plastry szynki ogonówki 2 łyżki tartego sera 3 łyżki bułki tartej 4-6 pomidorków koktajlowych szczypior do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy naleśniki. Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i olej i mieszamy do momentu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zakochane jajka w parówce 204

wyskakującymi z każdej lodówki.    Kochajcie się zawsze (nie tylko 14.02.) i okazujcie sobie tę miłość...  choćby w formie serduszkowego jajka podanego do łóżka.    Składniki: parówki jajka (tyle ile parówek) łyżka masła łyżka oliwy sól, pieprz, ostra papryka koperek/szczypiorek do posypania Sposób przygotowania Masło rozgrzewamy z oliwą. Parówki przekrawamy na pól pozostawiając około 1cm nie przecięte(...)Parówkę wywijamy w kształt serca i spinamy wykałaczką. Podsmażamy z jednej strony. Przewracamy na drugą stronę i wbijamy jajko. Doprawiamy. Smażymy aż białko się zetnie (można pod przykryciem). Posypujemy świeżym koperkiem/natka pietruszki

Pyry na Gaz
Parówki w cieście francuskim 157

macie pomysłu na kolację ? a w lodówce macie parówki i ciasto francuskie ? Zapraszam do przygotowania takich oto pyszności prostych i szybkich w wykonaniu :) Parówki w cieście francuskim , odrobina ketchupu i czegóż można chcieć więcej :)  Składniki :  Około 8 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego Wykonanie : Ciasto rozwinąć , radełkiem po długości od jednego rogu do drugiego naciąć długie paski o szerokości(...)owijamy w koło parówki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni na złoty kolor. Podajemy z pieczywem , sałatką , dowolnym sosem lub ketchupem. Pyszne i proste :)                                                 Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
PARÓWKI W NALEŚNIKU Z DODATKAMI 295

Dzisiejsza propozycja jest jednym z ulubionych dań mojej rodzinki. Wiem, że parówki to nic ciekawego ale od czasu do czasu po nie sięgam. Zazwyczaj nie podaję ich samych tylko staram się je jakoś urozmaicić. I oto jedna z moich propozycji. SKŁADNIKI: ciasto naleśnikowe  mleko mąka pszenna 2 jajka szczypta soli  olej bułka tarta Proporcje dobrane indywidualnie w zależności(...)tego ile naleśników chcemy otrzymać. Ważne, żeby ciasto nie było za gęste. farsz: cebula pieczarki sos sojowy sól, pieprz kukurydza papryka czerwona i zielona żółty ser parówki A jak to zrobić: Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju TYLKO Z JEDNEJ STRONY. Wszystkie składniki farszu oprócz

Kuchnia w opałach
Wegańskie galaretki warzywne :) 141

warzyw mrożonych - 4 ziele angielskie - 1 liść laurowy - 1 parówka sojowa Polsoja - 50 ml wody - 0,5 łyżeczki agaru - szczypta soli Warzywa muszą być odmrożone. Wodę (300ml) zagotowujemy i dodajemy pozostałe składniki, parówkę kroimy w talarki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut, aby warzywa lekko zmiękły. Kiedy warzywa się gotują przygotowujemy agar. Zagotowujemy wodę, odmierzamy(...)rozpuszczamy w niej 0,5 łyżeczki agaru. Mieszamy przez 5 minut. Po ugotowaniu warzyw i parówki, wyciągamy je a do wywaru wlewamy rozpuszczony agar. Bulion gotujemy przez 10-15 minut, co chwilę mieszając. Warzywa i talarki parówki rozkładamy do foremek i zalewamy wywarem z agarem. Po wystygnięciu przechowujemy w lodówce. A cóż to takiego agar? Agar-agar, czyli agar

Zdrowie na języku :P
Hot dog czyli cachorro quente 158

Głodni? Czas na hot doga po brazylijsku czyli cachorro quente (wierne tłumaczenie: ciepły pies). Co nam potrzebne? Na pewno bułka - paluch i parówki. A co jeszcze? Farsz w którym ugotujemy nasze parówki a później użyjemy jako sosu, i osiągniemy smak który odróżnia hot doga po brazylijsku od naszych polskich. Składniki farszu: 1 ząbek czosnku,  kawałek papryki czerwonej,  pół(...)szczypta kuminu i cukru, soli kostka knorr garść świeżej kolendry.  Składniki na farsz miksujemy i wrzucamy do garnka, dodajemy troszkę gorącej wody (kubek)i gotujemy sos. Wkładamy parówki i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu gdy woda wyparuje a sos stanie się gęsty.  Reszta już prosta, parówka układamy w ciepłej bułce - paluchu i polewamy sosem. Jeśli mamy

Smaki Brazylii
Omlet śniadaniowy 326

przepadają za omletami :) . Co mogę jeszcze dodać ....warto spróbować omleta mojej córki . Polecam i zapraszam po przepis : Składniki na 4-5 osób : 7-8 jaj 4 frankfurterki lub parówki 1 cebula 8 pomidorków koktailowych ok 100 gr startego sera sól, pieprz spray do smażenia lub oliwa (1-2 łyżki ) Wykonanie: Parówki kroimy w talarki, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy(...)poszatkowaną cebule- smażymy do momentu zeszklenia. Parówki i cebule dajemy na talerz. W misce bełtamy jajka, dodając sól, pieprz. Dodajemy pomidorki koktailowe , przecięte na pól, do tego cebula i parówki. Mieszamy. Dodajemy ser. Rozgrzewamy spray lub olej na patelni , przelewamy zawartość miski na patelnię. Smażymy na średnim gazie z obu stron. Gdy widzimy że jajka się zcięły , delikatnie kroimy drewnianym

Smaki Edyty
Łazanki 103

Łazanki to dość zwykła, prosta potrawa i szybka do zrobienia. W internecie można znaleźć kilka wersji tego dania. W domu rodzinnym mojego Męża poznałam wersję z parówkami i kapustą kiszoną. Wcześniej łazanek nie jadałam, ale na tyle mi zasmakowały, że teraz sama je gotuję. Na zbliżającą się jesienną aurę przyda się taka sycąca potrawa. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej(...)makaronu łazanki ok. 6 parówek z szynki (93% mięsa) 1 cebula sól, pieprz, przyprawa maggi, vegeta, liść laurowy Sposób przyrządzenia: Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy z wody i drobno kroimy. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy liść laurowy, sól i gotujemy do miękkości.  Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Na tej samej patelni smażymy potem

upichcic
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 238

Śniadanie proste, pełne smaku i aromatu. Zdrowe. Użyłam do niego parówek classic Polsoja.  To tradycyjne parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można

Z Kuchni Do Kuchni
Parówkowe mumie 340

Dzisiaj kolejna propozycja przystawki na Halloween. Nie ma wymaga dużego nakładu pracy, a efekt jest bardzo ciekawy.Tak, wiem z czego robi się parówki, ale do tej przekąski nadają się idealnie. O pomoc w wykonaniu parówkowych mumii można poprosić dzieci - będą zachwycone! Składniki: 10 parówek opakowanie ciasta francuskiego pieprz ziarnisty lub goździki dodatkowo: ulubiony sos lub ketchup Wykonanie: Z parówek zdjąć(...)osłonki i każdą przekroić na pół. Z rozwiniętego płatu ciasta francuskiego odcinać ok. 1 cm paski i owinąć nimi parówki, pozostawiając miejsce na oczy. Następnie z goździków lub ziarenek pieprzu zrobić mumiom oczy. Gotowe mumie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec je przez 15-20 min. w temp. 180 st.C

Pasja Smaku
Parówkowe mumie na Halloween 224

Szybka w przygotowaniu i efektowna przekąska na Halloween! Pomysł zaczerpnięty z internetu. Składniki: dowolna ilość parówek ciasto francuskie musztarda Kupując parówki warto zwrócić uwagę na zawartość mięsa w produkcie. Wiem, że to tylko MOM, ale wolę mieć tego MOM-u 80%, niż 20%... Z ciasta francuskiego wycinamy cienkie paseczki. Powinno być ich dwa razy więcej niż parówek. Każdą parówkę kroimy

chwile dla mnie
Kotlety mielone z parówką i sałatą 149

Proste i smaczne kotlety mielone Kotlety mielone z parówką i sałatą Składniki bułka czerstwa -2 małe szt mięso mielone -0,5 kg jajko -1 szt cebula -1szt parówki cienkie -3 szt sól pieprz tłuszcz do smażenia bułka tarta sałata zielona - 6 liści SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć. 2. Cebulę obrać,pokroić w drobną kosteczkę. 3. Mięso(...)mielone wymieszać z jajkiem, bułką, cebulką, solą i pieprzem. 4. Z parówek zdjąć osłonki,pokroić na połowę.  Liście sałaty opłukać, osączyć. 5.  Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety,spłaszczyć,ułożyć na mięsie liść sałaty, połowę parówki, zlepić, formować owalne kotlety. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Bigosik z parówek i pieczarek 178

Prosty i szybki sposób na obiad Bigosik z parówek i pieczarek SKŁADNIKI: pieczarki - 0,5 kg parówki cienkie - 0,5 kg cebula - 2 szt koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek najmniejszy papryka ostra mielona - 0,5 łyżeczki sól i pieprz woda -0,5 szkl wegeta tłuszcz listek laurowy listki bazylii do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Pieczarki umyć , osączyć(...)pokroić na plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę podsmażyć. W rondlu zagotować wodę, dodać przesmażoną cebulę. Na pozostałym tłuszczu z cebuli podsmażyć pieczarki, przełożyć razem z parówkami do rondla. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusić kilka minut. Udekorować listkami bazylii. Jakby było za rzadkie, można zaciągnąć mąką. Podawać z ryżem lub pieczywem

Kuchnia Danusi
Faszerowane parówki 157

Prosto i szybko..do farszu można dodać dowolne składniki wedle gustu.. parówki  papryka cebula ogórki korniszony starty żółty ser  ketchup Develey sól ,pieprz  Paprykę , ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać razem dodając ketchup, ser żółty i 1-2 pokrojone parówki.Parówki rozciąć wzdłuż nie przecinając do końca. Napełnić parówki farszem lekko rozchylając połówki. Zapiekać

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania