parówki - 1727 przepisów (strona:24/116)

Sałatka HOT DOG 432

Sałatka hot dog Sprawdzony przepis na sałatkę warstwową hot dog. Sałatka z parówką i pieczywem to nie jest klasyczna sałatka warstwowa jaką znamy. Jak mawia moja znajoma o sałatce hot dog, że jest to sałatka dla młodzieży normalnej i tej starszej też. 😊 Dobór smaków w sałatce hot dog do złudzenia przypomina bułkę z parówką czyli klasycznego hot doga. Sałatka jest(...)znakomita propozycja na kinder przyjęcia. Dobór smaków sprawia, że trudno sobie jej odmówić. Hot dog sałatka może być podawana na ciepło jak i na zimno. Sałatka z parówką to tak naprawdę pożywne i smaczne danie. A przygotowana z dobrej jakości składników nie będzie śmieciowym jedzeniem. Sałatkę hot dogową można przygotować jako sałatkę warstwową w półmisku, lub jako sałatkę w słoikach

Dieta moja pasja
Domowe hot-dogi 28

dogi     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłego mleka (nie gorącego!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: parówki – ok 10-12 sztuk ketchup 1 jajko       *** Do miski wlewamy 250ml ciepłego mleka, wkruszamy drożdże i mieszamy *** *** Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz(...)ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy *** *** Ciasto dzielimy na 10-12 części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt trochę dłuższy niż parówka *** *** Ciasto smarujemy delikatnie ketchupem *** *** Na ketchupie układamy parówkę *** *** Ciasto z parówką szczelinie zaklejamy *** *** Bułeczki układamy zlepieniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu robimy poprzeczne nacięcia i całość

Blog z Apetytem
Ketchup bananowy z parówkami 35

Zazwyczaj mówi się parówki z ketchupem/musztardą, ale tu cała historia kręci się raczej wokół tego charakterystycznego ketchupu. Tzn. niby wokół obu rzeczy, bo wątki się zepną, ale jednak ketchup będzie tą ciekawszą rzeczą. Pisałem, że wątki się zepną, bo będzie o emigracji zarobkowej, gdyż ketchup z bananów pochodzi z kraju, w którym emigracja zarobkowa jest motorem napędowym gospodarki - Filipin(...)się marynarz pływał z Filipińczykami, a każdy rozsądny polski bosman wie, że nie wolno ich poniżać, ponieważ rada złożona z członków załogi może przedyskutować wywalenie delikwenta za burtę.  Parówki z kolei to był pokarm przyszłych emigrantów zarobkowych - studentów moich roczników. W studenckiej kuchni królowały ryż ze śmietaną, zupki "chińskie" z dodatkami, ziemniaki z groszkiem i właśnie parówki. banany zresztą

Kryzysowa Książka Kucharska
Świnki w kocykach 120

bardziej, że pojawiło się ono w pierwszej książce kucharskiej dla dzieci autorstwa Betty Crocker, fikcyjnej postaci stworzonej na potrzeby marketingowe. Mam nadzieję, że słowo "świnki" określało różowy kolor parówek, a nie to z czego zostały zrobione, bo w przypadku książki dla dzieci to trochę creepy :) Poza tym trzeba by było ją zmienić w zależności od dominującego składnika np. kurczaki(...)doczekało się swojego dnia, przypadającego na 24 kwietnia. Szczęśliwie się złożyło, że w tym roku ten dzień wypadł w sobotę, bo danie jest idealne na imprezę. Składniki: - jakieś parówki - ciasto francuskie Wykonanie: Parówki kroimy na pół. Z ciasta francuskiego wykrajamy paski o grubości 2 cm, którymi owijamy parówki. Wkładamy je do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika

Kryzysowa Książka Kucharska
Kiełbaski „świńskie nóżki” 39

Kiełbaski „świńskie nóżki”, to pomysł na dość szybką i smaczną przekąskę z piekarnika. Do ich przygotowania potrzebne Ci będą tylko kiełbaski lub parówki oraz opakowanie ciasta francuskiego . Nazwa być może nieco śmieszna, ale taka nam przyszła do głowy zaraz po wyjęciu tej przekąski z piekarnika . Kiełbaski w cieście francuskim to dość popularna i chętnie przygotowywana przekąska. Sposób(...)bardzo aromatycznych zapiekanek gyros , pulchnych pizzerek z kiełbasą i serem , czy też bardzo prostych w przygotowaniu chrupiących kanapek z patelni . Kiełbaski „świńskie nóżki” Składniki: kiełbaski lub parówki: 8 szt. ciasto francuskie: 1 op. mleko do posmarowania Kiełbaski „świńskie nóżki” Wykonanie: 1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. 2. Każdą kiełbaskę lub parówkę nacinamy na końcach dwa razy

Kuchnia Na Wypasie
Przekąski a’la hot-dogi 49

pszennej 250ml ciepłego mleka (nie gorącego!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Dodatkowo: parówki – ok 10-12 sztuk ser żółty – ok 10 plasterków ketchup       *** Do miski wlewamy 250ml ciepłego mleka, wkruszamy drożdże i mieszamy. Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól(...)ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy *** *** Ciasto dzielimy na 10-12 części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt trochę dłuższy niż parówka *** *** Na cieście układamy kawałek żółtego sera, smarujemy delikatnie ketchupem i układamy parówkę *** *** Ciasto z farszem szczelinie zaklejamy *** *** Parówki w cieście kroimy na około 2-centymetrowe kawałki *** *** Kawałki układamy pionowo na blaszce

Blog z Apetytem
Leczo 43

leczo,papryka,par\u00f3wki,pomidory,proste,szybkie,warzywa"} Drukuj Leczo Porcje: 4 Składniki: 3 papryki, 1 duża cukinia (lub 2 małe), 4 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 6 parówek, olej, 2 łyżeczki papryki w proszku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz. Przygotowanie: Przecisnąć czosnek przez praskę. Cebulę pokroić drobno. Podsmażyć na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić(...)kostkę. Paprykę i cukinię oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wsypać warzywa do garnka z cebulą. Dodać przyprawy. Mieszając, gotować. Wkroić parówki i gotować jeszcze kilka minut. Smocze porady: Najlepiej podawać z chlebem. Można przygotować leczo na kilka dni wprzód - bez parówek. Parówki dodawać dopiero do porcji, która będzie jedzona danego dnia. https://www.bardzogrubysmok.pl/leczo/ Artykuł Leczo pochodzi

Bardzo Gruby Smok
Mini pizze na cieście francuskim 93

Mini pizze na cieście francuskim z pomidorami, parówkami, mozzarellą i ziołami, to świetna przekąska nie tylko dla gości, ale również dla rodziny. U mnie sprawdziła się jako przekąska pomiędzy posiłkami, bo takie mini pizze są smaczne nie tylko na gorąco, ale również na zimno. W związku z tym, że mam na ogródku świeże oregano, to własnie takie wykorzystałam, ale możecie(...)powodzeniem zastąpić suszonym. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 100 g koncentratu pomidorowego 6 parówek 2 duże pomidory 1 kulka mozzarelli w zalewie zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Oba ciasta francuskie rozwinąć, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać ziołami prowansalskimi i oregano. Następnie ciasto podzielić na średniej wielkości prostokąty

Passions hobbies life
Hot-dogi z surówką Colesław 131

Domowy fast food w najlepszym wydaniu.Tymi hod-dogami zajada się cała moja rodzina.  Mięciutka bułeczka, dobrej jakości parówka i najlepsza na świecie surówka z białej kapusty ( Coleslaw)  oraz ulubione wiosenne warzywka całość z dodatkiem ulubionych dipów 4 porcje 4 bułki do hot-dogów 4 cienkie parówki Surówka pół główki białej kapusty  (w sezonie młoda najlepsza) Pół średniej(...)zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski wraz z porem i zieleniną, majonezem jogurtem, opcjonalnie musztardą i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Parówki podgrzać. Bułki do hot doga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony) Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając

Andzia Pichci
PARÓWKI W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 46

samymi słodkościami człowiek żyje, ojj nie! Dziś Kochani przygotowałam dla Was przepis na szybką, pyszną przekąskę – zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych! Swoje ulubione, dobre jakościowo parówki usmażyłam w chrupiącym i delikatnie pikantnym cieście naleśnikowym. Do tego 2 ulubione sosy – jeden majonezowy z koperkiem i dymką, drugi klasyczny, pomidorowy. Wyszło przepyszne danie na kolację na ciepło albo(...)podwieczorek! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * dobrej jakości parówki – 6 szt * mąka pszenna – 1 szkl * mleko 3,2% – 1,5 szkl * jajko M – 2 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra – do smaku DODATKOWO : * sos majonezowy: majonez, jogurt naturalny, koper, dymka, sól, pieprz, czosnek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Parówki kroimy na pół

Ostra na Słodko
Gulasz z kiełbasą i pieczarkami 57

Gulasz z kiełbasą i pieczarkami. Pomysł na ten prosty, ale kolorowy gulasz z parówkami i warzywami wpadł mi do głowy rano, gdy nie miałam pomysłu na obiad. Zapomniałam wyjąć z zamrażarki mięso, a w lodówce niby wszystko było, ale pomysłu jakoś brakowało. W lodówce miałam cienkie paróweczki, pomidory siekane w puszce i pieczarki w plastrach również w puszce. Danie wyszło(...)same i do tego Gulasz z kiełbasą i pieczarkami smakował. Mimo to dla większości będzie to proste, skromne danie, no i do tego z puszek i na dodatek z parówkami! Polecam też: – gulasz z kiełbasą i warzywami – pikantny gulasz z serc – gulasz wołowy – gulasz z podrobów z pieczarkami Przepis na gulasz z kiełbasą i pieczarkami 5 cienkich cielęcych parówek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Corn dogi 118

Corn dogi to nic innego jak parówki zanurzone w gęstym cieście naleśnikowym przygotowanym na bazie mąki kukurydzianej i pszennej smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne i pożywne na śniadanie lub kolację 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 jajko 2- 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju sól papryka słodka zioła prowansalskie Cienkie parówki Tłuszcz(...)gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub jeżeli zbyt rzadkie to więcej mąki Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu. Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz

Andzia Pichci
Domowy hot dog 50

najmłodszych smakoszy, można smacznie i zdrowo przyrządzić samodzielnie. Jest to dużo zdrowsza i lepsza opcja na chwilę zapomnienia z niezbyt zdrowym jedzeniem. Hot dog to połączenie bułki i gorącej parówki. Jest to jedno z najsłynniejszych ulicznych dań kuchni amerykańskiej. Możemy spotkać bardzo dużo różnych wariacji i przepisów. Ja jednak zapraszam na klasyczną wersję hot dogów, ale z dodatkiem prażonej cebulki(...)Taka klasyczna wersja zrobi z pewnością furorę w naszych domach. Pokochają go zarówno dorośli jak i dzieci. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki : 4 parówki z szynki 2 ogórki konserwowe 4 bułki do hot dogów 2 łyżki prażonej cebulki 3 łyżki musztardy 3 łyżki ketchupu Opis przygotowania: Na początku gotujemy parówki w wodzie. Następnie ogórki kroimy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Hot dogi 99

dogi, parówki w cieście drożdżowym a do tego sosik czosnkowy. 350 g mąki  80 g mleka 1 jajko 100 g margaryny 20 g drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli przyprawa do pizzy i zapiekanek Farsz parówki  Z drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę(...)C/obr. 2 .Dodać pozostałe składniki na ciasto, wyrobić ciasto 3 min/interwał] .Odstawić do wyrośnięcia, następnie rozwałkować dość cienko i pokroić w paseczki ok 4 cm. Owinąć wcześniej obraną parówkę w spiralkę.Tak przygotowane parówki dość luźno ułożyć na blaszce.Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180 C. Piec około 15-20 minut, aż się zrumienią

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania