parówki - 1569 przepisów (strona:18/105)

PARÓWKI W CIEŚCIE CEBULOWYM 28

Proste drożdżowe bułeczki z cebulową nutą, a w środku parówki i ciagnący ser ... Myślę, że taki domowy fast food przypadnie do gustu i małym i dużym domownikom.  Warto zrobić np. na ciepłą kolację 😎 Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej 20 g drożdży 100 g roztopionego masła 90 ml ciepłego mleka 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka(...)prażonej cebulki (u mnie Prymat) lub cebuli przesmażonej na maśle 1 łyżeczka suszonej bazylii (lub innych ulubionych ziół) Dodatkowo: 10 szt parówek kilka plasterków dobrze topiącego się sera (u mnie Mozarella) 1 roztrzepane żółtko+odrobina mleka do posmarowania bułek mak, sezam lub czarnuszka do posypania bułek Wykonanie: Drożdże rozkruszamy do miseczki, dodajemy łyżeczkę cukru, łyżeczkę mąki i ciepłe mleko. Mieszamy

Walijskie Pichcenie
Krokiety z parówką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem 20

Miałam ochotę na ciepłą kolację, a w głowie tylko jedno-ma być żółty ser . Pomysł podsunął mi mąż-zrób krokiety z parówką! Z parówką? No tak kupowałem takie w budce w Jeleniej Górze, pyszne były. Muszę przyznać, że nie byłam przekonana do tego pomysłu. Ale niepotrzebnie się obawiałam, wyszło naprawdę smacznie.  Podsuwam wam zatem pomysł na ciepłą i tanią(...)kolację dla dzieci i dorosłych. Zwykłe parówki zyskują dzięki delikatnym domowym naleśnikom w chrupiącej panierce, do tego domowy kiszony i żółty ser. Nie jest to może najzdrowsza kolacja, ale czasami można, poza tym jeśli dodamy do tego porcję warzyw, to nie będzie tak strasznie:) Na 8 sztuk naleśników: 2 jaja L 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju 1 szklana gorącej

Krylowa Kuchnia
Gulasz z parówek i fasolki szparagowej 37

Dzisiaj obiad w style zero waste, czyli z tego co było w lodówce. Przygotowałam pyszny gulasz z zielonej fasolki szparagowej i parówek drobiowych dobrej jakości, którym zbliżał się termin przydatności do spożycia. Potrawa dietetyczna, doskonała dla osób będących na diecie. Danie podajemy, np. z pieczywem lub ryżem. Składniki na gulasz z parówek i zielonej fasolki szparagowej: opakowanie mrożonej fasolki szparagowej(...)opakowanie parówek drobiowych dobrej jakości - 250 g duża cebula 2 ząbki czosnku 700 g passaty pomidorowej 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka erytrytolu lub cukru  sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżki oleju rzepakowego Jak przygotować gulasz z parówek i zielonej fasolki szparagowej:   Fasolkę gotujemy al dente na parze. Cebulę kroimy w kosteczkę

Kuchnia na Obcasach
Domowe hotdogi z warzywami 22

smaczne i piękne, ale chyba trochę zdrowsze. Ja dziś zrobiłam domowe hotdogi z warzywami. Wyszły naprawdę smaczne, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 bułki sznytki 2 parówki 2 plasterki sera żółtego 1 duży liść kapusty pekińskiej 1 ogórek konserwowy 1 ogórek kiszony 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ok. 2 łyżki ketchupu pikantnego ok. 2 łyżki prażonej cebulki(...)wycięłam z każdej strony po ok. 0,5cm skórki oraz trochę miękkiego środka. Ogórki pokroiłam w półplasterki. Z kapusty pekińskiej wykroiłam białą część, a resztę liścia drobno poszatkowałam. Parówki wrzuciłam do wody i podgrzałam. W tym czasie bułki w środku posmarowałam musztardą. Nałożyłam do środka po połowie kapusty pekińskiej. Na niej ułożyłam po plasterku sera żółtego, a na nim gorące

Waniliowe Improwizacje
Parówki w cieście francuskim 14

Wczoraj miałam strasznie zaganiany dzień, a niestety coś trzeba jeść ;) Na przygotowanie pracochłonnego obiadu nie miałam ochoty, na szczęście w lodówce znalazłam ciasto francuskie i parówki. I ciepły posiłek, może niezbyt obiadowy, ale za to szybki był gotowy. Składniki: 4 mini parówki lub 2 duże przekrojone na pół, 4 prostokąty z ciasta francuskiego, 4 plasterki sera żółtego, 2 łyżeczki musztardy(...)łyżeczki ketchupu, ostra papryka w proszku, bazylia, kminek, 1 jajko. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty trochę węższe niż parówki, (żeby końce parówek zawiniętych w ciasto wystawały). Z musztardy i ketchupu przygotować sos, posmarować nim prostokąty z ciasta francuskiego. Posypać przyprawami - papryką i bazylią,  na każdy prostokąt położyć plaster żółtego sera i parówkę. Następnie zrolować, posmarować rozmieszanym jajkiem

Moja kraina smaków
Ciastko francuskie na wytrawnie z parówką i warzywami 82

małe. A może przygotujesz z okazji zbliżającego się dnia dziecka ? Można podać i na gorąco i na zimno. Smakuje i tak i tak :) Ciastko francuskie na wytrawnie z parówką i warzywami Składniki   2 opakowanie ciasta francuskiego 8 cienkich parówek 16 plastrów żółtego sera 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1 mała cukinia prażona cebulka sezam(...)jajko musztarda   Sposób przygotowania   Ciasta francuskie rozwinąć. Każde pokroić na 8 prostokątów. Parówki przekroić na pół. Papryki opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w słupki. Na każdy kawałek ciasta francuskiego nałożyć plaster sera żółtego. Posmarować musztardą. Na to ułożyć połówkę parówki oraz po kawałku papryki z każdego koloru i cukinię. Posypać prażoną cebulką

slodkababeczkaks
ŻUREK BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE 45

bezglutenowym, że on z dnia na dzień staje się gęściejszy, tak więc, ciągle go przybywa, bo muszę go rozcieńczać... ;-) U nas dodatkiem koniecznym są pokrojone na plastry, obsmażone dobre parówki, choć część rodzinki uważa iż to profanacja żurku, to gdy ostatnio przygotowałam zupę bez parówek, większa część rodzinki się zbuntowała, jak to, a parówki, gdzie...? Wszak to one nadają smak(...)więc dodatek parówek jest dowolny (choć u nas konieczny), nie podaję ich w składnikach. Składniki na ok. 3l zupy: - ok.220g zakwasu bezglutenowego - 125g kwaśnej śmietany - 200g wody od parzenia szynki (lub bulionu, rosołu, itp.) - 200g bulionu wege (od warzyw na sałatkę) - 1 cebula - ok.100-150g wędzonego boczku - 2 ząbki czosnku - majeranek - sól, świeżo mielony pieprz - 3-4 białe kiełbasy - kilka suszonych

Smaczne Zdrowe
Wytrawne muffiny 51

Muffiny w wersji wytrawnej. Świetna przekąska na ciepło i zimno. Z dodatkiem czarnych oliwek, cebuli i parówek, maślane, chrupiące z zewnątrz. Ciasto jest na tyle wdzięczne, że możecie do niego dodać posiekaną chili, wędlinę, ser, warzywa, jak np. kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI(...)mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 2 jajka szklanka mleka większa szczypta soli łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek 1 średnia cebula 3 parówki dobrej jakości spora garść czarnych oliwek PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroję drobno, podsmażam na łyżce oliwy. Dodaję masło, roztapiam, odstawiam na bok. W międzyczasie siekam drobno parówki i oliwki. W misce łączę jajka, musztardę

Zasmakuj Kuchni
Corn dogi piwne z dipem 188

Propozycja na przekąskę, do pracy, szkoły. Parówka w innym wydaniu bo smażona w cieście naleśnikowym. Szybkie, proste a jakie dobre. składniki ciasto: 60 g mąki pszennej 60 g mąki kukurydzianej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 jajko 140 mililitrów piwa 2 łyżki parmezanu startego 4 parówki  dip: 1 łyżka śmietany gęstej(...)suszony, natka pietruszki. Ciasto: Do miski wsypuję mąki, dodaję proszek do pieczenia, jajko,paprykę wędzoną, piwo, sól, pieprz, parmezan i miksuje ciasto mikserem. Ma być gęste, ale lejące delikatnie. Parówki kroję na pół, chyba że macie krótsze. Obtaczam je w mące, lepiej będą trzymać ciasto naleśnikowe. Następnie obtaczam w cieście, nadmiar spłynie. Nabijam na patyczki do szaszłyków. w małym wysokim

wesoła kuchnia
Francuskie roladki z parówką i serem 48

Szybka przekąska z ciasta francuskiego, w którym parówki z serem się schowały i w roladki pozawijały. Takie krążki fajnie się odrywa i dzięki temu tych najmłodszych smakoszy   zdobywa. Można je z ketchupem lub sosem podawać,   na ciepło lub zimno zjadać.   Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści(...)Ciasto rozwijamy, posypujemy po całości pieprzem i startym serem. Ciasto za pomocą nożyka do pizzy   przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości.  Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 25 krążków   które przekładamy na przygotowaną

Moniki Smakołyki
Domowe hot dogi. 42

Parówki zawinięte w ciasto drożdżowe i upieczone w piekarniku. Dawno ich nie robiłam. Ostatnio synowi się przypomniało i były na kolację. Kiedyś robiłam dość często, a później jakoś o nich zapomniałam. Mięciutkie i chrupiące. Najlepiej smakują na ciepło, chociaż na drugi dzień odgrzewane też są bardzo smaczne. Przepis jest prosty więc z łatwością je przygotujecie. Myślę, że przypadną do gustu(...)sztuki. Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki ciepłej wody z mlekiem ( pół na pół) 25 g. drożdży 1/2 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju Dodatkowo: 4 parówki 4 plastry sera żółtego keczup olej do posmarowania hot dogów Wykonanie: Drożdże rozpuścić w wodzie z mlekiem, dodać cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Mąkę wsypać do miski, dodać sól

Agusiowe smakołyki
Domowe hot dogi 61

Domowe hot dogi czyli parówki w cieście drożdżowym Składniki : 6 parówek (dobrej jakości np z szynki) Ser żółty 2,5 - 3 szkl mąki 3/4 szkl ciepłej wody Sól Łyżeczka cukru Łyżka ziarenek czarnuszki Łyżka oregano 2 łyżki oleju 7g suchych drożdży (zwykle 1 opakowanie) Wykonanie : Do miski wlewamy ciepłą wodę Dodajemy cukier i drożdże instant Zasypujemy mąką, dodajemy sól, oregano(...)czarnuszkę dokładnie wyrabiamy na koniec dodając olej Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia Po tym czasie wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostakąt (Dalej postępujemy jak w przepisie Parówki w cieście francuskim ) Przy brzegu układamy ser żółty na to parówki i zawijamy, odcinamy i kroimy na  kawałki (wielkości ok pół parówki na porcje) Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Parówki w cieście francuskim z serem żółtym 90

Parówki w cieście francuski z serem żółtym i suszonymi pomidorami to banalnie prosta i szybka do przygotowania przekąska. Możemy ją zaserwować kiedy zawitają do nas niezapowiedziani goście lub naszła nas ochota na coś pysznego a nie mamy ochoty przesiadywać w kuchni.  Parówki w cieście francuskim z serem żółtym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE(...)font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 6 parówek 6 łyżek ketchupu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 130g żółtego sera Przygotowanie: Ciasto francuskie pokój na 6 prostokątnych części. Ser żółty zetrzyj na tarce. Ketchup wymieszaj

Ivka w kuchni
Ziemniaki boulangère (pieczone w bulionie) 567

łyżeczki tymianku 3 kg ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry najlepiej na szatkownicy od malaksera. Użyj ziemniaków o niskiej zawartości skrobi sól i pieprz do smaku 500 ml bulionu drobiowego parówki drobiowe u mnie  Hańderek dodatkowo 30 g masła  opcjonalnie ser żółty, grube plastry do położenia obok parówek na grillu, pyszny i chrupiący dodatek! Poszatkuj cebulę na plasterki(...)jeśli masz tarczę do malaksera użyj tej z małymi otworami. Ziemniaki poszatkuj w cienkie plastry. Parówki pokrój w plasterki lub zetrzyj na dużych oczkach. Przygotuj naczynie żaroodporne, wysmaruj je olejem kokosowym. Rozpuść masło i olej , dodaj cukier,tymianek. Wymieszaj, a następnie wrzuć cebulę, duś do chwili, aż uzyska złoty kolor. Przełóż do miseczki. Ułóż plasterki ziemniaków równymi warstwami w naczyniu

Z Kuchni Do Kuchni
Parówki w cieście drożdżowym 94

Parówki w takiej postaci bardzo lubi moja rodzina, często przyrządzam je na śniadanie ale świetnie też się sprawdzają na przyjęciach. Polecam na sylwestra jako przekąskę. Składniki: 6 parówek z szynki Henryk Kania 6 plasterków sera żółtego Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 2 gramy świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki roztopionego(...)sól i cukier oraz drożdże rozpuszczone w wodzie. Wszystko mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na sześć części, każdą część wałkujemy na prostokąt. Parówki zawijamy w plaster sera żółtego i zawijamy w ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, lekko oprószamy mąką i układamy parówki, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy jakiem. Wstawiamy do piekarnika

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania