parówki - 1569 przepisów (strona:12/105)

Szwedzkie hot dogi piknikowe 71

popełniam kolejny wpis terenowy. Nie ważne czy jesteście na biwaku, pikniku, plaży, działce czy nad jeziorem tak jak ja. Jedna z najprostszych opcji to szwedzkie hot dogi czyli bułka, parówka, sałatka szwedzka (taka z ogórków w słoiku) i ketchup. Parówki mają to do siebie, że aby były zdatne do spożycia, nie muszą być ugotowane. Dla naszego komfortu wystarczy, że będą(...)ciepłe.  Bierzemy czarny garnek, wkładamy do niego parówki i owijamy wszystko folią spożywczą. Wystawiamy na słońce, promienie grzeją w garnek, a folia, która wpuszcza je do środka, nie pozwala uciec nagrzanemu powietrzu. Po niedługim czasie parówki są już ciepłe. Działa to w podobny sposób, za pomocą którego ludzie czasem pieką psa w samochodzie lub nawet dziecko. Składniki: - jakaś parówka

Kryzysowa Książka Kucharska
Parówki w kefirze 67

Gotowane parówki wzbudzają we mnie odrazę. Ta forma jest o niebo smaczniejsza. Proporcje na 4 parówki = 8 małych parówek, czyli 16 placuszków. 8 małych parówek 1 szklanka kefiru 1 szklanka mąki 1 1/2 łyżeczki kminku 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Kefir, mąkę, jajko i przyprawy wymieszać na jednolitą masę trzepaczką. Ewentualnie można dodać 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia. Do masy dodać kminek i wymieszać równomiernie. Na patelni rozgrzać olej. Z parówek ściągnąć folię i przekroić wzdłuż na pół. Każdą parówkę oblepiać w cieście z każdej strony i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na rumiano. Podawać na ciepło np. z sosem pomidorowym. marcelina

Czerwony Gupik
Parówki w kształcie serca 67

miło rozpocząć dzień? Oczywiście do dobrej kawy :) I równie dobrego śniadania :) Takimi sercami z parówek na pewno zaskoczycie swoją drugą połówkę :) Bardzo szybko się je przyrządza a efekt - sami widzicie :) W końcu przez żołądek do serca, nieprawdaż? ;) Składniki: parówki (dowolna ilość) - ja użyłam tych od Nove jajka (po jednym jajku na każdą parówkę) sól, pieprz Z parówek zdjąć osłonkę. Przeciąć(...)więcej jak 3/4 wysokości. Następnie dwa końce wywinąć na zewnątrz, złączyć i spiąć wykałaczką. Powstałe serca podsmażyć z jednej strony na patelni. Następnie je obrócić, a do środka każdej parówki wbić jajko. Należy to zrobić bardzo ostrożnie, żeby jajko nie rozlało się poza pole parówki. Zmniejszyć ogień i przykryć. Smażyć tak długo, aż jajko się zetnie. Przed podaniem wyjąć wykałaczki

My simple kitchen
Faszerowane parówki 83

Faszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera(...)PRZYGOTOWANIE: Ser żółty kroimy w małą kostkę lub ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę i ogórka kroimy w małą kostkę. Ser, ogórka, cebulę i ketchup mieszamy ze sobą. Z parówek usuwamy osłonki i nacinamy je wzdłuż ( można delikatnie wyciąć rowek wzdłuż parówki , żeby zmieściło się więcej farszu). W środek kładziemy porcję farszu. Parówki zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Koszyczki parówkowe z jajkiem 93

Jajka i parówki... duet w sam raz na śniadanie (oczywiście nie tylko). Warto czasami "zaszaleć" i z banalnych produktów zrobić coś mniej banalnego (a przynajmniej ciekawie wyglądającego).  Idealne na śniadanie, kolację, a także na obiad w ramach jajka sadzonego. Robi się prosto, lecz trochę dłużej niż zwykłe jajko sadzone. Tak podane jajka i parówki zaciekawią na pewno każdego :) Składniki(...)jeden taki krążek/koszyczek): 2 parówki + kilka wykałaczek 2 jajka sól, pieprz, zioła (wszystko do smaku) olej do smażenia Parówki obieramy z flaczka i nacinamy tak jak na zdjęciu (ważne żeby nie naciąć za bardzo, żeby potem nam parówka nie pękła). Końce parówek łączymy wykałaczkami i smażymy z obydwu stron na wysmarowanej tłuszczem patelni do zarumienienia. Następnie wbijamy jajka

Jedzeniomania
Parówki w cieście francuskim 145

najlepsze pomysły powstają z braku pomysłu na obiad... ;) Zastanawiając się z moim lubym, co by tu przetrącić z okazji obiadu i nie mając żadnego pomysłu, zaczęliśmy żartować, że parówki. No i jak to w naszej kuchni, przeszliśmy od żartów do czynów - parówki, ciasto francuskie, ser i sos trafiły do mojego zakupowego koszyka, a następnie na kuchenny blat(...)sposób powstała smaczna i sycąca przekąska, która z powodzeniem zastąpiła obiadek. Parówki możecie zastąpić mini kabanosami, wtedy wyjdzie Wam 2 razy więcej takich smakołyków i możecie je podać w trakcie imprezy. Potrzebne nam: - 2 opakowania ciasta francuskiego - 8 dużych lub 16 małych plastrów sera żółtego - keczup - 8 parówek - olej po posmarowania ciasta - zioła prowansalskie Przygotowanie: Każdy płat ciasta dzielimy

W poszukiwaniu inspiracji
Parówki w cieście drożdżowym 64

kiedy ja mam napisać te magisterkę, pytam kiedy? Ech... ten tydzień nie należy do udanych. Kusiło mnie już od dawna, żeby je zrobić. Wyszły idealne! Grube, pulchne ciasto, dobra parówka w środku i ser. Polane paluchy tradycyjnie ketchupem były doskonałe na imprezie, do alkoholu. Niby znane, ale tak rzadko kto je robi. A szkoda! Bo takie domowe są znakomite(...)szybkie do zrobienia :) Parówki w cieście drożdżowym   Składniki: 400g mąki pszennej 50g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 2/3 szklanki wody 10-12 parówek 50g sera żółtego 2 żółtka   Przygotowanie: Drożdże rozkruszamy do miseczki, zasypujemy cukrem i łyżką ciepłej wody. Mieszamy aż drożdże uzyskają konsystencje kakao i zostawiamy przykryte ściereczką na 15 minut. Mąkę

Brulion spadochroniarza
Parówki z serem żółtym w cieście francuskim 68

przepis zawsze się sprawdza, wtedy gdy mamy mieć gości, a mało czasu na dłuższe siedzenie w kuchni.   Przepyszne danie i bardzo wciągające. ;-) Składniki: 10  cienkich parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów sera żółtego. keczup lub sos do polania gotowych parówek Sposób wykonania: Parówki  obrać z folii i przeciąć na pół, tak aby powstało 20. Ciasto(...)francuskie podzielić na 20 prostokątów. Na każdym prostokącie kłaść połowę plasterka sera a na to parówkę. Zrolować ciasto wraz z parówką i lekko docisnąć końce ciasta tak, aby ser nam nie wypłynął podczas pieczenia. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na  niej parówki  zawinięte w ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 15 minut

Na słodko lub wytrawnie
Spaghetti z parówkami i fasolą – przepis 10

Spaghetti z parówkami i fasolą to prosty przepis na obiad. Uwielbiam dania makaronowe za szybkość ich przygotowania – u mnie to zawsze pomysł na obiad na ostatnią chwilę, kiedy czasu brak a jeść się chce. Dzisiaj bardzo prosty przepis na spaghetti w sosie i teraz ważna informacja – użyjcie tu sosu jaki macie w domu albo po prostu pomidorów(...)pizzy , sos z bakłażanem , sos z papryka i jabłkiem czy pomidory wekowane w słoikach – wszystkie te sosy można tu wykorzystać jako bazę. Spróbujcie! PRZEPIS NA SPAGHETTI Z PARÓWKAMI I FASOLĄ Składniki: 500g makaronu spaghetti 100ml oliwy 1 szklanka (1 puszka) ugotowanej fasoli – tutaj znajdziecie duży wybór fasoli w dobrych cenach 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 5 parówek

Dorota Smakuje
Ala krokiety z parówką 21

Dawno mnie tu nie było, ale postaram się wrócić. Mój 9 letni syn zażyczył sobie na śniadanie parówki zawijane w serze z chrupiącą panierką. Nie rad byłam zmuszona coś zrobić. I tak powstały ala krokieciki. Składniki: 2 cienkie parówki 4 plasterki sera żółtego jajko łyżka mąki dwie łyżki bułki tartej szczypta soli olej Przygotowanie: Parówki przeciąć na pół. Każdą parówkę(...)owinąć plasterkiem sera. Na talerzyku roztrzepać jajko ze szczyptą soli.  Na tym etapie możemy nastawić olej. I teraz zaczynamy panierowanie czyli jak zawsze: parówkę owiniętą serem obtoczyć w mące, następnie parówka ląduje w jajku a na końcu w bułce tartej. Gdy olej jest dobrze rozgrzany delikatnie wkładamy nasze ala krokiecik na głęboki olej. Smażymy z obu stron na złoty

Amatorka kuchenna
Krokiety z naleśników 27

zimno jak i na ciepło. Zapraszam do przepisu:) Składniki Naleśniki 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżki oleju sól Dodatkowo 5 parówek z szynki 200 g sera żółtego w kawałku jajko bułka tarta olej Z podanych składników przygotować ciasto. Odstawić na około 15 minut. Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić na pół(...)pokroić w słupki o długości parówki, po dwa kawałki na każdą parówkę będą potrzebne. Naleśniki smażymy na lekko złoty kolor. Starajmy się smażyć jak najcieńsze placki. Odkładamy na talerz. Następnie układamy pojedynczo na desce, na środek każdego kładziemy parówkę, z dwóch stron parówki po kawałku sera. Składamy brzegi, bok pawy i lewy do środka. Następnie zawijamy od góry do dołu

gotuj ze mną
parówki na śniadanie... 25

Składniki: parówki cienkie dobrej jakości 8 sztuk, masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka mniejsza, pieczarki 4 sztuki średnie, papryka czerwona 1 sztuka mniejsza, sól - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, jajka 8 sztuk "L", pieczywo - ile potrzeba Parówki zagotować i wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym, na maśle klarowanym podsmażyć cienkie parówki przekrojone na połowę na rumiano z każdej(...)strony, odłożyć na talerz. Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku. Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę. Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem - smaczne, sycące śniadanie z parówkami i jajecznicą, takie śniadanie jest bardzo sycące

W Mojej Kuchni Lubię
Parówki z serem w cieście francuskim 33

Proste i szybkie do przygotowania parówki  w cieście francuskim mogą być fajną przekąską, świetnie się sprawdzą na śniadanie lub kolację. Smakują równie dobrze na zimno jak i na ciepło. 8 porcji opakowanie ciasta francuskiego 4 parówki  użyłam paryżanek. 4 plastry żółtego sera 1 żółtko opcjonalnie ziarna czarnuszki lub sezamu Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Parówki dzielimy(...)połowę. Plasterki sera żółtego kroimy na połowę i owijamy każdą parówkę, układamy na środku każdego plastra ciasta francuskiego i zwijamy/owijamy w rulon. W między czasie piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Parówki w cieście układamy  na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. S marujemy  rozbełtanym żółtkiem,   opcjonalnie posypujemy ulubionymi ziarnami. Pieczemy do ze złocenia ok 15 minut. Smacznego

Andzia Pichci
Parówki w cieście francuskim – zębatki 124

Szybkie śniadanko, w szczególności popularne wśród dzieci, czyli parówki w cieście francuskie w kształcie „zębatki” jak twierdzą chłopcy lub „kwiatuszka” według dziewczynek. Jaki by to kształt nie był, warto przygotować takie śniadanko. Składniki : płat ciasta francuskiego 6 cienkich parówek jajko Przepis: Piekarnik nastawiamy na 200 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy(...)pół a następnie każdą połowę na 3 części. Tak powstaje 6 prostokątów, Każdą parówkę zawijamy ciastem, Zawinięte parówki nacinamy, (można podłożyć na spód 2 patyczki do szaszłyków aby całkiem nie przeciąć parówki) , Usuwamy patyczki i zwijamy ciasto w zębatkę sklejając jego końce, Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 20-25 minut do zarumienienia. Artykuł Parówki w cieście francuskim

tyfranbox

Proponowane wyszukiwania