parówki - 1727 przepisów (strona:8/116)

Parówki w cieście 157

Parówki w cieście francuskim to bardzo szybki pomysł na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, podwieczorek. Parówki w cieście zapieczone gorące i chrupiące. W środku oprócz gorącego mięsa czeka też niespodzianka w postaci ciągnącego się sera. Ciasto można posmarować jajkiem i posypać np. sezamem, makiem, ulubionymi ziołami lub tartym serem. Jeśli zostanie Wam ciasta przygotujcie z nich małe kąski(...)talarki ogórka kiszonego, żółty ser, ser pleśniowy z cebulką) lub na słodko smarując kwadraciki dżemem, twarogiem, posypując cukrem z dodatkiem rodzynek lub tartych orzechów. Do woli Smacznego Składniki: 6 parówek z szynki opakowanie ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera suszona ostra papryka Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 C bez termoobiegu. Ciasto francuskie rozwiń i podziel na tyle kawałków ile jest

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z parówkami – dla dzieci 193

już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany, ale bez sosów), chleb z ketchupem, albo parówki – Ok, niech tak będzie. Wiem, że to okres przejściowy. Jakiś czas temu mignęło mi w internecie zdjęcie na parówki nabite na makaron spaghetti. Wiele się nie namyślając zrobiłam takie danie(...)mojego niejadka. Jadł, aż mu się uszy trzęsły, bowiem parówki i makaron – należałoby ponownie dodać suchy, bez żadnego sosu – to on lubi bardzo. Od tej pory raz na jakiś czas przygotowuję mu takie danie. Świetnie smakuje polane ketchupem, który również zaliczyć można do jego ulubionych produktów spożywczych:) Tym razem do dania wykorzystałam ketchup łagodny firmy JAMAR

Smaki Na Talerzu
Rogaliki z parówką i serem 249

Rogaliki z parówką i serem (Croissants Crazy) to idealne pieczywo na śniadanie, na kolację, na każdą chwilę. Nie wymagają już dodatków, obkładania czymkolwiek gdyż wszystko jest ukryte w środku. Jako „cudowna” gospodyni i jeszcze „cudowniejsza” żona postanowiłam parówkę (może być inna ulubiona kiełbasa” i ser ukryć w pysznym cieście drożdżowym. Upiekłam więc pyszne wytrawne rogale, które znikają(...)mgnieniu, nie pozwolono by ostygły. Rogaliki z parówką i serem (crescent rolls) są oczywiście z ciasta „ Crazy Dough for Everything ”! A tak swoją drogą nazbierało się już tych „zwariowanych przepisów”, zarówno słodkich I wytrawnych! Wszystko o tym przepisie znajdziecie we wpisie na domowe pieczywo – Bułki pszenne . To ciasto sprawdza się w każdym drożdżowym wypieku. Muszę jeszcze zrobić Crazy pizza. Surowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Parówki w cieście francuskim 3220

Parówki w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę . Polecam na nadchodzącego Sylwestra :) Przepis oczywiście można dowolnie zmodyfikować, np. dodając ser żółty, parmezan lub zastępując mak sezamem. Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Parówki w cieście francuskim – Składniki: 6 parówek dobrej jakości(...)200g ciasta francuskiego mak do posypania 1 żółtko   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Parówki w cieście francuskim – Wykonanie: Każdą parówkę pozbawić folii ochronnej, przekroić na pół. Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na paseczki od szerokości ok. 1-1,5cm. Każdą parówkę spiralnie owinąć ciastem francuskim. Posmarować rozbełtanym żółtkiem, a następnie posypać makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec

Kulinarne Przeboje
Parówki faszerowane warzywami 119

Parówki faszerowane to mój pomysł na przemycenie warzyw w diecie najmłodszych. Niestety nie należę do grona szczęśliwych rodziców którym dzieci zjadają wszelakie warzywa.... Jednak w tej odsłonie zniknęło z talerzyka wszystko, włącznie z sałata na której zostały podane parówki na ciepło.  Pamiętajmy jednak, że nim sięgniemy po parówki sprawdźmy ich skład i wybierzmy te które mają w sobie najwięcej(...)których napisano iż to produkt przeznaczony jest dla dzieci nie zawsze kryją w sobie  skład który bezpiecznie można podać najmłodszym ...   A teraz zapraszam na kolację z parówkami w roli głównej ;)  Parówki faszerowane warzywami SKŁADNIKI: 3 grube parówki z szynki 1/3 cukinii 1 mała papryka czerwona  2 łyżeczki pikantnego ketchupu oliwa sól i pieprz woda papryka słodka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jak wybierać dobre parówki? 138

Źródło: polskieradio.pl Czy parówki są aż tak złe? Czy naprawdę trzeba unikać ich jak ognia? Cieszą się one złą sławą, ale tak naprawdę to od nas zależy, czy wybierzemy tańszy, czy droższy ale często dużo lepszy jakościowo produkt. Nie każdy tego typu wyrób to najgorsze zło. Czym zatem kierować się przy zakupie? Poniżej kilka przydatnych wskazówek: definicją parówki jest wyprodukowana(...)kupujcie produktów zawierających fosforany (E450-E452) - uniemożliwiają przyswajanie wapnia nie wybierajcie tańszych niż 10 zł za kg. W tym przypadku bardzo często cena = jakość uwaga na pozornie dobre jakościowo parówki cielęce - przeważnie jest to zwykły chwyt marketingowy, bowiem tego mięsa zawierają maksymalnie kilka procent. kierujcie się starą, sprawdzoną zasadą - im krótszy skład, tym lepiej patrzcie na przekrój - powinny być lekko

Powiedz dietom nie
Poskręcane parówki w poskręcanym cieście francuskim 117

może na śniadanie taka sobie odmiana parówek? Dla niektórych prawdopodobnie ich profanacja:) Ale ja zjadłam z ogromnym smakiem. Takie było moje śniadanie. Do tego podałam niewielką garść sałaty lodowej z  sosem Vinegrette . Mmmniammm! Przepis dawno temu zaczerpnięty z internetu. Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania przed pieczeniem Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty Na każdy(...)prostokąt nakładamy parówkę... ... a następnie zawijamy krótsze boki ciasta nakładając na parówkę Nastawiamy piecyk na 200 stopni C Parówkę owijamy dokładnie ciastem... ... i zaklejamy Następnie kroimy parówkę w plasterki ale w taki sposób, aby parówka była przekrojona cała, a ciasto od spodu było nienaruszone (ja podłożyłam sobie trzonek od łyżki do sałatek, który blokował mi całkowite przecięcie ciasta)... ... i każdy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Parówki zapiekane z serem i boczkiem + film 38

Parówki zapiekane z serem i boczkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na sylwestrowy stół, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie. Doskonale sprawdzą się również na błyskawiczne śniadanie. Jeśli ktoś ma ochotę na parówki zapiekane z serem i boczkiem to zapraszam do wypróbowania przepisu.   składniki na 2-3 porcje 3 długie parówki 6 plastrów(...)żółtego sera 6 pasków boczku surowego wędzonego przepis Z parówek zdejmujemy osłonki, a następnie przekrawamy je na pół. Każdą parówkę owijamy w plaster sera żółtego a następnie w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane parówki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. około 10-15 minut. Gotowe parówki

Smakowite Dania
Domowa wersja hot doga 50

francuski. Dziś jednak pokażę Wam jak zrobić domową wersję amerykańskiego fast foodu. Czym różni się hot dog francuski od amerykańskiego? Cała różnica tkwi w bułce. Amerykańskie hot dogi to parówki podawane w naciętej bułce, polane ketchupem i musztardą. Natomiast hot dogi francuskie to parówki podawane w bułce z dziurką, do której wlewa się sosy smakowe i umieszcza w niej parówkę(...)Wersja amerykańska daje nam trochę większą swobodę w eksperymentowaniu z dodatkami. Składniki bagietka parówki 1/2 jabłka ketchup 1/4 kapusty pekińskiej 1 marchewka ogórek kiszony 1 łyżka majonezu sól pieprz Domowa wersja hot doga – przepis Bagietkę kroimy na kawałki odpowiadające długości parówki. Nacinamy wzdłuż i wkładamy na 3 minuty do nagrzanego piekarnika do 180 st. C. Parówki wkładamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z parówkami i jajkiem 55

masz czasu na gotowanie wykwintnych, czasochłonnych dań? Masz parówki w lodówce? Makaron z parówkami i jajkiem to będzie strzał w dziesiątkę! Nie dość, że wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu, to na dodatek zaskakująco pyszny. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/makaron-z-parowkami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/makaron-z-parowkami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020(...)u015bci\u0119cia, ci\u0105gle mieszaj\u0105c jajka z makaronem.\r","Doprawi\u0107 i dok\u0142adnie wymiesza\u0107."],"recipeYield":"2","keywords":"jajka,makaron,par\u00f3wki,proste,szybkie"} Drukuj Makaron z parówkami i jajkiem Porcje: 2 Składniki: 200g makaronu (lub wedle uznania) - np. świderki, 5 parówek, 4 jajka, odrobina masła, 3 łyżki suszonych pomidorów, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją

Bardzo Gruby Smok
Ośmiorniczki z parówek 100

mama przygotowywała je w domu, są mi ogromnie dobrze znane, mam do nich sentyment, uwielbiam je. Gdy sięgam pamięcią w tamte czasy widzę siebie z bratem pałaszujących ośmiorniczki z parówek z ketchupem i chałką. Jakie to były czasy! Przygotowując je przeniosłam się w tamte czasy, poczułam zapach domu gdy jeszcze mieszkaliśmy razem. Ach! Każde danie ma jakąś historię, szczególne(...)dziecinnych lat, przygotowywane z miłością przez najbliższych zapamiętane na długo, odtwarzane z pewną magiczną radością. Przepis banalnie prosty Można je nazwać ośmiorniczkami lub po prostu smażonymi parówkami. Propozycja śniadania lub kolacji na ciepło. SKŁADNIKI: opakowanie parówek dobrej jakości – u mnie Madej Wróbel, simply food so good (bez azotynu sodu i innych zbędnych składników) olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Na patelni

Zasmakuj Kuchni
Parówki zapiekane w drożdżowym cieście 131

Parówki zapiekane w drożdżowym cieście to ciekawy pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Do przepisu można użyć dowolnie wybranych parówek czy innej kiełbasy. Ten przepis można modyfikować na wiele sposobów z różnymi dodatkami jak ser czy musztarda. Parówki można dodatkowo owinąć boczkiem. Ja wybrałam dzisiaj najprostszy wariant, a ketchup, musztardę i korniszony podałam obok. Parówki zapiekane Składniki: 14 małych(...)parówek 250 g pszennej mąki 125 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży ¾ łyżeczki soli 1 jajko roztrzepane biały i czarny sezam do posypania Do podania ketchup musztarda korniszony Do miski wlej letnią wodę i rozpuść drożdże. Wlej oliwę i dodaj mąkę i sól. Wyrób gładkie i puszyste ciasto. Przykryj naczynie z ciastem folią i odstaw do wyrośnięcia

codojedzenia
Imprezowe parówki w cieście 117

Drożdżowe nie zawsze musi okazać się czasochłonnym wypiekiem. Chcę Wam podać przepis na ciasto, które wymaga jednokrotnego wyrastania, później już tylko wystarczy zawinąć parówki w ciasto, poukładać je w naczyniu i zapiec. Pyszna przekąska gotowa! Potrzebujemy: Ciasto: 350 g mąki typ 00 180 g ciepłej wody 20 g świeżych drożdży 20 g oliwy z oliwek pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka(...)soli Dodatkowo: 3 opakowania parówek  z szynki Maestro Henryk Kania Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z odrobiną cukru. Mieszankę tę odstawiamy na około 10 minut w ciepłe miejsce. W misce mieszamy mąkę z solą i oliwą. Dodajemy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy elastyczne ciasto. Wyrabianie potrwa około 8 minut. Ciasto odstawiamy na około 20 minut, w tym czasie nieco urośnie

MamaOskarka
Parówki w cieście drożdżowym 166

Pomysł na ciepłą kolację lub przekąskę na słono idealną na domówkę lub drugie śniadanie - parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania 😋 Zachęcam do pieczenia! Składniki na 10-12 sztuk: ciasto drożdżowe 2,5 szklanki mąki pszennej(...)płaskie łyżeczki suszonych drożdży (6 g) 2/3 szklanki letniej wody 4 łyżki oleju szczypta soli do nadziania 10-12 sztuk małych, cienkich parówek (około 300 g) 4 duże pieczarki (200 g) 1/2 cebuli  50 g startego, żółtego sera sól, pieprz odrobina oleju do dekoracji 1 jajko 2 łyżki sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego Na samym

Ugotować
Parówki w cieście francuskim z serem, boczkiem i musztardą 517

Parówki w cieście francuskim zna chyba każdy. Osobiście najczęściej wybieraną przeze mnie wersją ich przygotowania jest ta, gdzie ciasto francuskie kroimy na paseczki i owijamy parówkę. Nie dość, że ładnie się prezentują, to jeszcze ten sposób jest dosyć podzielny. Moja dzisiejsza propozycja, jest może nieco bogatsza składnikowo, jednak z jednego płata ciasta francuskiego przygotujemy zaledwie 4 parówki. Dodatek w postaci(...)musztardy nieco zaostrza smak całości. 1 op. ciasta francuskiego 4 plastry sera np ementaler 4 cieniutkie plastry wędzonego boczku 4 łyżeczki prażonej cebuli (opcjonalnie) 4 parówki musztarda ketchup 1 żółtko – opcjonalnie Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 4 prostokąty (powinny być nieco dłuższe od parówek). Na każdy prostokąt kładziemy plaster ementalera oraz plaster boczku (ser powinnien być mniejszy od ciasta

Smaki Na Talerzu