bardzo sycące. SKŁADNIKI: Naleśniki: (ok 10 szt.) 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: 5 parówek z szynki 20 dag sera żółtego Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki(...)przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta. 2. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Ser pokroić w słupki. 2. Na naleśniku rozłożyć parówkę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć. Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku
Kto ugości moich gości?parówki robiłam przeszło tydzień temu....były crusty hard rollsy ..i z tego samego ciasta były wtedy także te oto parówki...w sumie u mnie to nie były parówki tylko pyszne kiełbaski Degustino .. 390 g mąki pszennej 6 g drożdży suchych [ dałam 12 g świeżych] 250 ml letniej wody 1 ,5 łyżeczki soli morskiej 1,5 łyżeczki cukru
Moje domowe kucharzenieSkładniki: parówki 4 sztuki, woda 3 litry, ziele angielskie całe 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, mrożona mieszanka warzywna 1 opakowanie, groszek konserwowy 1 puszka, papryczki ostre iranian cherry 2 sztuki, makaron 2 szklanki, przyprawa w płynie - do smaku, natka pietruszki 2 łyżki wodę zagotować z zielem i liściem laurowym i wsypać mrożoną mieszankę warzywną i gotować z 10 minut(...)zamieszać- użyłam makaron typu łazanki z kurkumą wsypać groszek z zalewą i pokrojone drobno papryczki iranian cherry razem z pestkami - użyłam w zalewie zrobione jesienią - przepis "TUTAJ" grube parówki dobrej jakości - z parówek zdjąć flak, pokroić je na grube plastry i dodać do zupy - gotować z 5 minut do smaku doprawić magą kucharka i posiekaną natką pietruszki zupa jest dość
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie, parówki cienkie 7 sztuk, cebula 1 większa, ser żółty 7 kawałków, papryka ostra mielona - do smaku, oregano - do smaku, sos pomidorowy - w opisie, jajka 1 sztuka rolkę ciasta francuskiego rozwinąć i podzielić na porcje, mi wyszło 7 posypać ciasto przyprawami, dać ser żółty jaki masz, talarki cebuli na sos położyć parówkę i zawijać ciastem, posmarować(...)jajkiem i piec w 200C około 25-30 minut SOS: pomidory 4 sztuki zmiksować z 1 łyżką oliwy, solą, pieprzem do smaku i sos podać do parówek.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięLeeks baked with sausages. Polecam ten nietuzinkowy sposób podania zwykłych parówek z eleganckim porem . Składniki. 2 duże pory 30 -40 dag pieczarek 1 jabłko kwaskowate 5 parówek 3 łyżki masła 2 łyżki żurawiny suszonej 125 ml śmietanki słodkiej 5 dag ser ementaler 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Wykonanie. Umyte i dobrze oczyszczone pory pokroić w grubsze plastry ,parówki
Kulinarny karnet Christopheranajlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1 łyżeczka olej 3 łyżki woda około 2 szklanki siemię lniane mielone 1 łyżka koperek świeży lub suszony 1 pęczek lub 2 łyżeczki parówki bezglutenowe drobiowe lub sojowe Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, drożdże instant, sięmię lniane i wymieszać. Dolać 1,5 szklanki ciepłej wody (około 35 stopni C). Wyrabiać mikserem(...)ciasto stanie się gładkie - w razie potrzeby dolać wody. Dodać posiekane świeży koperek (ewentualnie suszony). Wymieszać, przełożyć do foremek, mogą być też papierowe jak do muffinek. Parówki pokroić na plasterki i powtykać w ciasto. (Lepiej głębiej, aby ciasto po urośnięciu przykryło parówki, unikniemy wtedy zbytniego przyrumienienia.) Nakryć suchą lnianą ściereczką lub folią i pozostawić do wyrośnięcia na około
głodny alergikjajkami. Masę dodawać stopniowo do suchych składników, dokładnie wymieszać.Piekarnik nagrzać do 170°C. Ciasto wlewać do formy na muffinki do 3/4 wysokości. Na środku każdej muffinki umieścić kawałek parówki . Piec na złoto 15-20 minut. Lubczyk znany jest od czasów starożytnych, kiedy to Grecy i Rzymianie stosowali go, jako lekarstwo na dolegliwości układu oddechowego, moczowego i pokarmowego. Lubczyk
Moje domowe kucharzeniemożna do niej wrzucić praktycznie wszystko - od wymyślnych kombinacji po resztki z lodówki. Szybkie, tanie, sycące - czego chcieć więcej? Składniki: - dwie tortille - pół opakowania mrożonych warzyw na patelnię - dwie parówki (bądź dowolna inna wędlina) - dwa plasterki sera - sól, pieprz, ulubione zioła Przygotowanie jest bardzo proste - warzywa wrzucamy na niewielką ilość tłuszczu, podsmażamy. W tym czasie kroimy parówki w półplasterki
Kulinarne zapędy KokosaDomowe bułeczki z parówką – parówki w cieście drożdżowym Dziś mam dla Was przepis na pyszne domowe bułeczki z parówką w środku. Takie parówki w cieście drożdżowym śmiało zastąpią tradycyjne hod-dogi. Pyszne i szybkie w przygotowaniu – ciasto nie wymaga wyrastania. My je uwielbiamy. Takie domowe bułki z parówką, to idealny pomysł na śniadanie czy kolacje. Śmiało można(...)ciasto drożdżowe: około 300 g mąki + do podsypania 0,5 szklanki mleka 1 opakowanie drożdży instant 8 g 1 łyżka cukru szczypta soli 1 jajko klasy M Dodatkowo: parówki wiedeńskie z szynki Olewnik 1 jajko do posmarowania bułeczek sezam do posypania Przygotowanie: Mleko podgrzewamy – ma być ciepłe, ale nie gorące. Do miski wsypujemy mąkę, najpierw około 300 g. Dodajemy
Słodkie okruszkiDziś propozycja tostów na ciepło na śniadanie. Składniki: kromki chleba tostowego plasterki sera żółtego parówki z szynki keczup Sposób wykonania: 1. Na chleb rozłożyć ser, pokrojone w plastry parówki, cienko posmarować keczupem, przykryć drugą kromką chleba. 2. Kanapkę zapiec w opiekaczu. Smacznego
Kuchnia domowa Aniszklanki stopionego masła 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka maślanki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 kubek mąki kukurydzianej 1 kubek mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 6-8 parówek Znalazłam ostatnio fajny przepis na danie, które może stanowić miłe śniadanie, ale również przystawkę na posiedzenie z przyjaciółmi, np. przy dobrym meczu :) Idealnie komponuje się z różnego rodzaju sosami lub dipami(...)Jeżeli będzie zbyt gęste, można dodać jeszcze odrobinę maślanki. Formę do muffinek dokładnie wysmarować tłuszczem. Ciasto wlać do foremek, do wysokości 3/4. Następnie w środku każdej muffinki umieść kawałek parówki. Piecz 10-15 minut, do osiągnięcia złotego koloru. Po upieczeniu odstawić muffinki na 5 minut do ostygnięcia. Źródło: notoryczna.wordpress.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej KuchniIdealne na obiad :) Składniki: (z porcji wyszło mi 13 bułeczek) 3 kubki mąki 20g drożdży szklanka letniego mleka łyżeczka cukru półtora łyżeczki soli jajko 2 łyżki oleju Dodatkowo: 7 parówek 13 plasterków wędzonego boczku garść lub dwie ziół prowansalskich 2 łyżki oleju Wykonanie: Mąkę przesiać do dużej misi. Do mniejszego pojemniczka dać 3-4 łyżki mąki, pokruszyć drożdże, dać łyżeczkę(...)mleka, jajko wyrobić ciasto. W między czasie dać 2 łyżki oleju. Ciasto powinno być miękkie, i gęste. Odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinki. Kiedy nasze ciasto już podrośnie, nasze parówki tniemy na pół i obaczmy je w plasterku boczku. następnie kładziemy na patelnie i obsmażamy na złoto. Pod koniec posypujemy je ziołami prowansalskimi. Z naszego wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki
Moje pyszne gotowaniewersji lżejszej, bo bez słoniny czy boczku, za to z paróweczką. Wyszły jednak równie smacznie :) Składniki: wołowina (np. rostbef, udziec, ligawa...) ogórek kiszony, marchewka, dymka, cienka parówka, delikatna musztarda (np. kremska), grubo mielony pieprz, sól, masło (najlepiej klarowane), cebula, odrobina mąki. Mięso pokroić w plastry, rozbić dość cienko tłuczkiem. Ja każdy kawałek wkładam do czystej foliowej torebki, wtedy mięso(...)klei się do tłuczka, ani nie pryska po kuchni. Marchew obrać i pokroić w niezbyt grube słupki o długości nieco krótszej niż szerokość rozbitych plastrów mięsa. Ogórek i parówkę również pokroić w podobne słupki. Dolną część dymki przyciąć na podobną jak pozostałe składniki długość. Rozbite mięso przyprawić pieprzem i cienko posmarować musztardą. Układać kawałki dodatków
Codzienna kuchnia niecodziennadoskonale nadają się do wielu wypieków. A zaoszczędzamy sporo czasu. Przystawki z ciasta francuskiego są szybkie i bardzo smaczne. Polecam jedną z nich. SKŁADNIKI: 1 opakowanie cista francuskiego dwie parówki 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów WYKONANIE: Rozkładamy płat ciasta francuskiego i smarujemy pastą z pomidorów . Na to kładziemy dwie parówki, od brzegu i zwijamy tak, jak roladę
W kuchennym oknie EwyCiasta drożdżowe piekę zawsze wtedy, kiedy mam wolny dzień, natomiast kombinacje z ciasta francuskiego to szybka alternatywa, kiedy brak czasu a goście pukają do drzwi... :) Składniki: parówki 8-10szt op.ciasta francuskiego sezam 1 żółtko Wykonanie: Ciasto kroimy na długie, wąskie paski. Każdą parówkę owijamy spiralnie paskiem ciasta. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy ok 15min w piekarniku
Walijskie Pichcenietego celu brytfanny Toscana, O NIEJ TUTAJ , której jestem pewna jak własnej kieszeni, gdyż mi nic nie przypali i niczego nie...doprowadzi do wyszuszenia na przykład. Składniki -parówki sojowe chili Polsoja -cebula -przyprawy Skworcu- przyprawa do potraw z jajek, sól ,pieprz -jaja Rozgrzej piekanik do 200 stopni. Do brytfanny Toscana dodaj odrobinę oleju i usmaż cebulkę i parówki Polsoja
Z Kuchni Do Kuchnimrożona mieszanka warzywna: zupa ogórkowa 500 gram, ogórki kiszone 4 sztuki, masło 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana 1 kubek, mąka pszenna 3 łyżki, parówki 2 sztuki ogórki kiszone zmiksować lub utrzeć na tarce do ziemniaków - na maśle je dusić z 10 minut zagotować wodę z zielem i liściem laurowym i dodać pokrojone w kostkę(...)mrożoną: zupa ogórkowa, duszone na maśle ogórki, wlać 2 szklanki soku z ogórków i gotować na średnim ogniu z 15 minut - do smaku dodać kucharka i pieprz dobrej jakości parówki obrać ze skórki i pokroić je na drobne kawałki, wsypać do zupy śmietanę 18% wymieszać z mąką i ciut wodą, wlać do zupy i mieszając zagotować zupa jest lekka, smaczna
W Mojej Kuchni LubięPork chop with sausage. Składniki. 45 dag schab b/kości 10 dag mozzarella 3 szt parówki 3 łyżeczki majonez Przyprawa do dań Kucharek pieprz 3 łyżki mąka 1 jajko 8 dag bułka tarta olej do smażenia Wykonanie. Schab pokroić na 3 kotlety. Rozklepać, doprawić przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać startą mozzarella(...)położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem. Młoda kapusta z pomidorami i boczkiem. Składniki. 1 młoda kapusta
Kulinarny karnet Christophera