parówki - 1727 przepisów (strona:22/116)

Corn dogi 200

Corn dog ? Co to jest? całkiem przypadkiem spotkałam się z takim przepisem.. Jest to najzwyklejsza parówka w cieście z mąki kukurydzianej.. Oczywiście.. nowe.. szybkie coś innego - trzeba zrobić ! Dietetyczne to to wcale nie jest.. Smak też nie zachwycił spodziewałam się czegoś wykwintnego(?!) parówki wykwintne? niee, raczej jest to coś szybkiego do zapełnienia stołu, "zapchania" przejściowego(...)jednak ma swoje święto. Składniki :  1/2 szkl mąki kukurydzianej 1/2 szkl mąki tortowej 2 łyżki musztardy 1 jajko sól, pieprz łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl mleka 6 parówek olej do głębokiego smażenia + patyczki Przygotowanie :  Maki, proszek do pieczenia sól,pieprz, musztardę mleko, jajko wymieszać by powstała gęsta masa. Ciasto przelać do wysokiej szklanki. Parówki przeciąć na pół

Garnkowe fanaberie
Parówkowy KusKus 175

razem przed wami danie nie z kurczakiem, wołowiną czy kaczka,a ze zwykłą wędzona parówką :). My w domciu parówki lubimy, gotowane, smażone i nawet na kanapki, więc to tyle słowem wstępu.  Składniki: opakowanie parówek 3 czerwone papryki 3 sztuki wszędobylskiej cebuli łyżeczka oliwy do podsmażania 2 łyżki przecieru pomidorowego sól/pieprz 2 szklanki kaszy kuskus Wykonanie: Parówki kroimy(...)grubsze kawałeczka, obsmażamy na oliwie i przerzucamy do rondelka. Na tę samą patelnie wrzucamy cebulę, a potem paprykę i razem chwilkę smażymy, dodajemy to do parówek. Do garnka lejemy trochę wody i wszystko razem dusimy. Pod koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku. Kasze kuskus przyrządzamy jak piszą na opakowaniu, przekładamy na talerze i polewamy naszą potrawką. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Urodziny! 194

Wiadomo, że na każdych urodzinach główną atrakcją jest tort. Tort zrobiłam śmietanowo - czekoladowy obłożony masą cukrową i przyozdobiony na wierzchu kwiatami. Również na mojej imprezie pojawiły się parówki w cieście francuskim i sałatka ziemniaczano - buraczana.  Tort  śmietanowo - czekoladowy : masa śmietanowa -  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.html masa czekoladowa -  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-czekoladowo-smietanowy.html biszkopt - http://www.uwielbiamgotowac.com/2013/04/biszkopt-na-tort.html#.VHI0t4vz1qg Sałatka ziemniaczano(...)pieprzem do smaku  Na sam koniec zaprawiamy 4 dużymi łyżkami majonezu  Warto przed podaniem sałatkę włożyć do lodówki na ok 1 godzinę, aby smaki się połączyły  Parówki w cieście francuskim : ciasto francuskie gotowe  10 parówek małych Ciasto rozkładamy na stolnicy  Kroimy je na 10 kwadracików  Każdą  parówkę kładziemy na jednym kwadraciku

Klaudynkowa kuchnia
Paróweczki w cieście francuskim 222

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 szt cienkich parówek mleko do posmarowania przyprawy do posypania ( można użyć: suszonego tymianku, papryki słodkiej, sezamu, ziół prowansalskich). Wykonanie: Każdą parówkę kroimy na 3 części. Ciasto francuskie kroimy na paski, wzdłuż dłuższego boku o szerokości nieco mniejszej niż kawałek parówki. Następnie każdy pasek dzielimy jeszcze na pół. Owijamy ciasno każdą parówkę i układamy na blasze(...)Wierzch ciasta smarujemy mlekiem i posypujemy przyprawą. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Parówki pieczemy przez 15 minut, na złoty kolor

Czerwona Porzeczka
Parówki mumie. Przekąska na halloween. 89

już całkiem blisko. wielu z was obchodzi to święto w domu więc to dla Was jest ta propozycja. Znana ale warta przypomnienia. Zapraszam!  Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego parówki ok 8 sztuk majonez czarna oliwki na oczy zioła do obsypania parówek ( bazylia, słodka papryka, majeranek) 2 łyżki oliwy jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie; Ciasto wyjąć z lodówki. Parówki posmarować(...)olejem, następnie obsypać ulubionymi ziołami. Ciasto pokroić na cienkie paseczki o grubości około 1,5 cm. Każdą parówkę owinąć na około ciastem, zostawiając przerwy. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć do blachy wyłożonej papierem. Piec do czasu zrumienienia ciasta. Po lekkim przestudzeniu zrobić oczy z majonezu i kawałków czarnej oliwki.  Podawać z  ulubionym sosem.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka HOT DOG 588

Sałatka hot dog Sprawdzony przepis na sałatkę warstwową hot dog. Sałatka z parówką i pieczywem to nie jest klasyczna sałatka warstwowa jaką znamy. Jak mawia moja znajoma o sałatce hot dog, że jest to sałatka dla młodzieży normalnej i tej starszej też. 😊 Dobór smaków w sałatce hot dog do złudzenia przypomina bułkę z parówką czyli klasycznego hot doga. Sałatka jest(...)znakomita propozycja na kinder przyjęcia. Dobór smaków sprawia, że trudno sobie jej odmówić. Hot dog sałatka może być podawana na ciepło jak i na zimno. Sałatka z parówką to tak naprawdę pożywne i smaczne danie. A przygotowana z dobrej jakości składników nie będzie śmieciowym jedzeniem. Sałatkę hot dogową można przygotować jako sałatkę warstwową w półmisku, lub jako sałatkę w słoikach

Dieta moja pasja
Domowe hot-dogi 85

dogi     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłego mleka (nie gorącego!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: parówki – ok 10-12 sztuk ketchup 1 jajko       *** Do miski wlewamy 250ml ciepłego mleka, wkruszamy drożdże i mieszamy *** *** Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz(...)ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy *** *** Ciasto dzielimy na 10-12 części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt trochę dłuższy niż parówka *** *** Ciasto smarujemy delikatnie ketchupem *** *** Na ketchupie układamy parówkę *** *** Ciasto z parówką szczelinie zaklejamy *** *** Bułeczki układamy zlepieniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu robimy poprzeczne nacięcia i całość

Blog z Apetytem
Ketchup bananowy z parówkami 96

Zazwyczaj mówi się parówki z ketchupem/musztardą, ale tu cała historia kręci się raczej wokół tego charakterystycznego ketchupu. Tzn. niby wokół obu rzeczy, bo wątki się zepną, ale jednak ketchup będzie tą ciekawszą rzeczą. Pisałem, że wątki się zepną, bo będzie o emigracji zarobkowej, gdyż ketchup z bananów pochodzi z kraju, w którym emigracja zarobkowa jest motorem napędowym gospodarki - Filipin(...)się marynarz pływał z Filipińczykami, a każdy rozsądny polski bosman wie, że nie wolno ich poniżać, ponieważ rada złożona z członków załogi może przedyskutować wywalenie delikwenta za burtę.  Parówki z kolei to był pokarm przyszłych emigrantów zarobkowych - studentów moich roczników. W studenckiej kuchni królowały ryż ze śmietaną, zupki "chińskie" z dodatkami, ziemniaki z groszkiem i właśnie parówki. banany zresztą

Kryzysowa Książka Kucharska
Świnki w kocykach 174

bardziej, że pojawiło się ono w pierwszej książce kucharskiej dla dzieci autorstwa Betty Crocker, fikcyjnej postaci stworzonej na potrzeby marketingowe. Mam nadzieję, że słowo "świnki" określało różowy kolor parówek, a nie to z czego zostały zrobione, bo w przypadku książki dla dzieci to trochę creepy :) Poza tym trzeba by było ją zmienić w zależności od dominującego składnika np. kurczaki(...)doczekało się swojego dnia, przypadającego na 24 kwietnia. Szczęśliwie się złożyło, że w tym roku ten dzień wypadł w sobotę, bo danie jest idealne na imprezę. Składniki: - jakieś parówki - ciasto francuskie Wykonanie: Parówki kroimy na pół. Z ciasta francuskiego wykrajamy paski o grubości 2 cm, którymi owijamy parówki. Wkładamy je do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika

Kryzysowa Książka Kucharska
Kiełbaski „świńskie nóżki” 104

Kiełbaski „świńskie nóżki”, to pomysł na dość szybką i smaczną przekąskę z piekarnika. Do ich przygotowania potrzebne Ci będą tylko kiełbaski lub parówki oraz opakowanie ciasta francuskiego . Nazwa być może nieco śmieszna, ale taka nam przyszła do głowy zaraz po wyjęciu tej przekąski z piekarnika . Kiełbaski w cieście francuskim to dość popularna i chętnie przygotowywana przekąska. Sposób(...)bardzo aromatycznych zapiekanek gyros , pulchnych pizzerek z kiełbasą i serem , czy też bardzo prostych w przygotowaniu chrupiących kanapek z patelni . Kiełbaski „świńskie nóżki” Składniki: kiełbaski lub parówki: 8 szt. ciasto francuskie: 1 op. mleko do posmarowania Kiełbaski „świńskie nóżki” Wykonanie: 1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. 2. Każdą kiełbaskę lub parówkę nacinamy na końcach dwa razy

Kuchnia Na Wypasie
Przekąski a’la hot-dogi 101

pszennej 250ml ciepłego mleka (nie gorącego!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Dodatkowo: parówki – ok 10-12 sztuk ser żółty – ok 10 plasterków ketchup       *** Do miski wlewamy 250ml ciepłego mleka, wkruszamy drożdże i mieszamy. Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól(...)ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy *** *** Ciasto dzielimy na 10-12 części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt trochę dłuższy niż parówka *** *** Na cieście układamy kawałek żółtego sera, smarujemy delikatnie ketchupem i układamy parówkę *** *** Ciasto z farszem szczelinie zaklejamy *** *** Parówki w cieście kroimy na około 2-centymetrowe kawałki *** *** Kawałki układamy pionowo na blaszce

Blog z Apetytem
Leczo 100

leczo,papryka,par\u00f3wki,pomidory,proste,szybkie,warzywa"} Drukuj Leczo Porcje: 4 Składniki: 3 papryki, 1 duża cukinia (lub 2 małe), 4 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 6 parówek, olej, 2 łyżeczki papryki w proszku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz. Przygotowanie: Przecisnąć czosnek przez praskę. Cebulę pokroić drobno. Podsmażyć na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić(...)kostkę. Paprykę i cukinię oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wsypać warzywa do garnka z cebulą. Dodać przyprawy. Mieszając, gotować. Wkroić parówki i gotować jeszcze kilka minut. Smocze porady: Najlepiej podawać z chlebem. Można przygotować leczo na kilka dni wprzód - bez parówek. Parówki dodawać dopiero do porcji, która będzie jedzona danego dnia. https://www.bardzogrubysmok.pl/leczo/ Artykuł Leczo pochodzi

Bardzo Gruby Smok
Mini pizze na cieście francuskim 142

Mini pizze na cieście francuskim z pomidorami, parówkami, mozzarellą i ziołami, to świetna przekąska nie tylko dla gości, ale również dla rodziny. U mnie sprawdziła się jako przekąska pomiędzy posiłkami, bo takie mini pizze są smaczne nie tylko na gorąco, ale również na zimno. W związku z tym, że mam na ogródku świeże oregano, to własnie takie wykorzystałam, ale możecie(...)powodzeniem zastąpić suszonym. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 100 g koncentratu pomidorowego 6 parówek 2 duże pomidory 1 kulka mozzarelli w zalewie zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Oba ciasta francuskie rozwinąć, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać ziołami prowansalskimi i oregano. Następnie ciasto podzielić na średniej wielkości prostokąty

Passions hobbies life
Hot-dogi z surówką Colesław 203

Domowy fast food w najlepszym wydaniu.Tymi hod-dogami zajada się cała moja rodzina.  Mięciutka bułeczka, dobrej jakości parówka i najlepsza na świecie surówka z białej kapusty ( Coleslaw)  oraz ulubione wiosenne warzywka całość z dodatkiem ulubionych dipów 4 porcje 4 bułki do hot-dogów 4 cienkie parówki Surówka pół główki białej kapusty  (w sezonie młoda najlepsza) Pół średniej(...)zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski wraz z porem i zieleniną, majonezem jogurtem, opcjonalnie musztardą i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Parówki podgrzać. Bułki do hot doga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony) Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając

Andzia Pichci
PARÓWKI W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 103

samymi słodkościami człowiek żyje, ojj nie! Dziś Kochani przygotowałam dla Was przepis na szybką, pyszną przekąskę – zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych! Swoje ulubione, dobre jakościowo parówki usmażyłam w chrupiącym i delikatnie pikantnym cieście naleśnikowym. Do tego 2 ulubione sosy – jeden majonezowy z koperkiem i dymką, drugi klasyczny, pomidorowy. Wyszło przepyszne danie na kolację na ciepło albo(...)podwieczorek! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * dobrej jakości parówki – 6 szt * mąka pszenna – 1 szkl * mleko 3,2% – 1,5 szkl * jajko M – 2 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra – do smaku DODATKOWO : * sos majonezowy: majonez, jogurt naturalny, koper, dymka, sól, pieprz, czosnek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Parówki kroimy na pół

Ostra na Słodko