Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim)

Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim)

Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim)

Corn dogi to popularne w Stanach Zjednoczonych parówki w cieście kukurydzianym. Są smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na długim patyku, choć bez niego także. Idealnie nadają się na przekąskę czy szybki obiad. Możecie je podać z zestawem surówek lub ulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną kiełbaskę. Polecam! 7 parówek (u mnie z szynki Henryka Kani ) Ciasto: 80g mąki pszennej 80g mąki kukurydzianej 1,5 łyżeczki proszku do piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.