Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim)
Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim)
Corn dogi to popularne w Stanach Zjednoczonych parówki w cieście kukurydzianym. Są smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na długim patyku, choć bez niego także. Idealnie nadają się na przekąskę czy szybki obiad. Możecie je podać z zestawem surówek lub ulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną kiełbaskę. Polecam! 7 parówek (u mnie z szynki Henryka Kani ) Ciasto: 80g mąki pszennej 80g mąki kukurydzianej 1,5 łyżeczki proszku do piecz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Di gotuje
Autor
Di gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, parówki, fast food, przekąska, przekąski, szaszłyki, obiad na szybko, szybki obiad, sosy, szynka, surówka, obiad, szybkie przekąski, przystawki, szybkie ciasto, pieczona szynka, pieczeń z szynki, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szynka gotowana
Inne przepisy z Di gotuje
Dodaj komentarz