parówki - 1727 przepisów (strona:29/116)

Parówki w cieście francuskim. 155

Składniki: 10 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup Parówki przekrawamy na pół. Ciasto rozwijamy i tniemy na paski - tak aby parówki wystawały kawałek z każdej strony - smarujemy ketchupem i zawijamy tylko tyle żeby zawinąć parówkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
PARÓWKI ZAPIEKANE Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 149

Kocham ciasto francuskie. A parówki z serem w cieście francuskim to jedno z moich ulubionych przekąsek. W sam raz na imprezy domowe, urodzinowe, sylwestra albo po prostu jako podwieczorek czy kolacja :)   Składniki: * 5 parówek * 1/4 z całego płata ciasta francuskiego * 100 g startego na tarce o grubych oczkach żółtego sera * siemię lniane do posypania Wykonanie: Parówki naciąć wzdłuż, nadziać(...)serem. Ciasto francuskie rozciąć na paski szerokości około 1 cm. Zawijać wkoło parówek. Posypać siemię lniane. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20-25 minut (aż ciasto francuskie się zarumieni

Zrób to smacznie
BARSZCZ BIAŁY Z PARÓWKAMI I JAJKIEM 167

może tak inna wersja tradycyjnego barszczu białego? A może zamienić pyszną wędzoną kiełbasę zamienić na drobiowe parówki? Dlaczego nie? Zaczynamy :) SKŁADNIKI:   1 butelka ok 500ml barszczu białego 5 ziemniaków 4 jajka 3 parówki drobiowe 1 cebula Ocet Pieprz, sól, czosnek Natka pietruszki Olej   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :   Na rozgrzaną patelnie wlewam olej.  Parówki kroję w plasterki.  Cebulę(...)Ziemniaki myję, obieram i kroję w kostkę wrzucam do wody.  Gotuję do miękkości.  Solę do smaku.  Następnie wlewam z butelki barszcz biały i wrzucam podsmażoną parówkę i cebulę.  Dodaję przyprawy oraz 3łyżeczki octu. Jajka obieram i kroję w ćwiartki.  Barszcz przelewam do miseczek i dodaję jajko. Smacznego

Gotowanie Patki
ZUPA SEROWA Z PARÓWKAMI I PIECZONĄ CUKINIĄ 215

Zupa serowa, kremowa podana z podpieczonymi, pysznymi parówkami Henryk Kania, jest idealna na jesienne wieczory, smaczna i sycąca. Dodatkowo podałam ją z pieczoną cukinią i papryką, wyszła super pyszna(...)masła 1 litr bulionu sól, pieprz, papryka w proszku do smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka gęstej śmietany  100 g serka kremowego gouda 100 g parówek HENRYK  KANIA   50 g żółtego sera żółtego, tartego 100 g pokrojonej w kostkę cukinii  50 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę 2 łyżki oleju  garść grzanek

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety z pikantnym farszem i parówką 199

Dziś przepis na klasyk mojego dzieciństwa, który z odpowiednimi dodatkami został wyniesiony na kolejny level pyszności! Mniam! :)     Oryginalnie były to parówki zawijane w naleśniki i smażone jak krokiety, podawane z ketchupem. Ja dodałam do nich kilka ulubionych składników i wyszło coś niesamowitego. Po reakcji Dominika na to, co będzie na obiad widziałam, że nie jest tym faktem zachwycony(...)puściły wodę. Przykrywamy na chwilę pokrywką i dajemy im zmięknąć. Po chwili zdejmujemy pokrywkę, dodajemy zioła, sól i pieprz. Smażymy całość do całkowitego odparowania płynu. Krokiety: 4-5 parówek ok. 200 g mozzarelli w wiórkach marynowane papryczki jalapeño 250 g pasty z suszonych pomidorów (ok. 1 słoiczek) bułka tarta do panierowania 2 jajka do panierowania olej do smażenia Parówki przekrawamy

Cooking Monster
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 183

właśnie to ananas zmienia całą postać rzeczy i pozornie "jednosmakowy" szaszłyk staje się przekąską wykwintną i nad wyraz smaczną. Gwarantuję Wam, że dodatek ananasa do takiego zestawu warzyw i parówki, nie rozczaruje Was na pewno! Składniki gotowa ( rolka ) ciasta francuskiego parówki Na Dzień Dobry De Luxe z szynki Henryk Kania  (zawartość mięsa wieprzowego z szynki to 93% ) żółta cukinia(...)pieprz do smaku Karahi Chicken Masala ,przyprawa bez chemii  Skworcu patyczki na szaszłyki Ananasa obierz i pokrój w dużą kostkę. Pozostałe składniki umyj, pokrój na kawałki. Z parówki usuń folię, również pokrój. Rozgrzej piekarnik do 200-210 stopni C. Rozwiń ciasto francuskie i potnij na wstążki wzdłuż najdłuższego brzegu. Zacznij od wstążki z ciasta, nabij na wykałaczkę i przeplataj

Z Kuchni Do Kuchni
Serduszkowe śniadanko 137

Moje dziecko od walentynek wszystko chciałoby w kształcie serduszka. Robiłam mu już taką pizze, potem ciasteczka i jeszcze śniadanie z parówką i jajkiem. Zachwycony był, bo parówki uwielbia ( nie wiem czemu ), no i jajko też zje. Musiałam mu tylko z obu stron podpiec, bo żółtko musi być ścięte konkretnie, żeby zjadł ;)) Miłego weekendu Wam życzę :)) Składniki: parówka jajko troszkę masełka(...)wykałaczka  Parówkę ugotowałam, rozkroiłam (nie do końca), zawinęłam w kształt serduszka, spięłam na końcu wykałaczką i przełożyłam na patelnię, na której wcześniej rozgrzałam dosłownie odrobinkę masła. Jajko wybiłam i przelałam w środek serduszka. Smażymy do momentu, aż jajko nam się zetnie. Ja smażyłam z obu stron

kruche babeczki
Parówki owinięte boczkiem - na grilla i do piekarnika 241

Sezon grillowy w pełni, proponuję coś innego niż kiełbasa, karkówka czy szaszłyki a mianowicie... parówki. :-) Ale nie byle jakie, bo owinięte boczkiem, nadziane korniszonem i serem. A jeśli nie przepadacie za grillowaniem - zróbcie je w piekarniku. 6 parówek 6 plasterków wędzonego boczku 3 plastry sera 2 ogórki konserwowe keczup 1.  Ser kroimy w podłużne, dość cienkie paski. Ogórki przekrawamy(...)wzdłuż na pół, również kroimy w paski. 2. Każdą z parówek nacinamy wzdłuż. W środek wkładamy kawałki ogórka konserwowego i sera. Każdą parówkę owijamy plastrem wędzonego boczku. 3. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut lub grillujemy do zarumienienia. Podajemy polane keczupem, z grzankami

Szefowa kuchni
Parówki w cieście drożdżowym 180

Parówki w cieście drożdżowym robię bardzo często na kolację chociaż mogą zastąpić i obiad. Najlepsze z keczupem, sosem czosnkowym lub jako dodatek to barszczyku. Te, które nie zjemy mrożę a po rozmrożeniu odgrzewam w mikrofalówce. Składniki: 0,5 kg mąki 1 szklanka mleka 5 dag drożdży 5 łyżek oleju 3 łyżki cukru szczypta soli  2 jajka 8 parówek(...)wyrobić. Ciasto podzielić na 16 części (kulę ciasta dzielę na 4 potem na 8 a ostatecznie na 16 części). Zrobić długi pasek z ciasta, rozwałkować go i owinąć wokół parówki (przekrojonej na pół wzdłuż). Parówki w cieście posmarować roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem lub majerankiem. Pieczemy w 180 st. C ok. 25 min. na złoty kolor

Cukiernia Pychotki
Parówki w cieście serowo-sezamowym 202

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com     Przepis autorski (mój). Szybka i smaczna propozycja na wykorzystanie parówek. W moim domu - tak przygotowane - znikają w ekspresowym tempie!  Ciasto możecie doprawić wg własnego gustu.   6-7 parówek Ciasto: 1 jajko 1 łyżka śmietany 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 3 łyżki sezamu 1-2 łyżki drobno starego parmezanu(...)głębokiego smażenia   W misce dokładnie rozmieszać wszystkie składniki ciasta i całość wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie w głębokiej patelni (lub garnuszku) rozgrzać olej. Parówki dokładnie obtaczać w gęstym cieście, a następnie w mące. (Obtaczanie parówek w mące po zanurzeniu w cieście sprawi, iż będzie ono bardziej chrupiące.) Smażyć w głębokim oleju (z obu stron

Di gotuje
Pieczeń rzymska- mięso mielone w innym wydaniu. 187

podzielić przepisem, który wypróbowałam nie dawno, zmieniłam wedle własnego smaku  i jestem pewna, że ta wariacja na temat mielonego będzie częściej gościć w moim domu. Pieczeń rzymska z parówkami pieczona w folii aluminiowej. Składniki:  0,5kg mięsa mielonego 1 jajko  3 łyżki bułki tartej 2 łyżki śmietany 2 średniej wielkości parówki garść posiekanej pietruszki majeranek, papryka ostra(...)jajkiem, bułką tartą, śmietaną, przyprawami.  Część wyrobionego ciasta wykładamy na kawałek folii. Formujemy długi prostokąt.  Po środku uformowanego prostokąta robimy delikatne wgłębienie po długości, w którym układamy parówki.  Przykrywamy resztą mięsa i dokładnie uciskamy aby parówki były całkowicie schowane w środku. Roladę zawijamy szczelnie w folię aluminiową.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni

Tagebuch po polsku
Hot dogi Kasi 155

Bułka paluch – 2 szt Parówka wędzona – 2 szt Ser topiony w plastrach – 2 szt Ogórek kiszony Ogórek zielony Cebula pomidor sałata Normal 0 21 Bułki i parówki zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na 10 min, wyjąć, odwinąć z folii, parówkę zawinąć w plasterek sera, w bułce ułożyć sałatę,   pokrojone pomidory, ogórki, posypać cebulą, włożyć parówkę

Camilla w kuchni
Bułeczki z nadzieniem parówkowym . 203

Witajcie :) Miałam dzisiaj ochotę na jakieś bułeczki z zapiekany serem , no i wpadłam na pomysł żeby zrobić może nie typowe nadzienie , z parówek , ketchupu , pieczarek , cebulki i sera żółtego . Powiem Wam że wyszły pyszne alla paszteciki , córka jadła je z zupką ogórkową(...)ciasto drożdżowe : około 3 szklanek mąki 1 szklanka wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 14 g suchych drożdży  1 jajko Nadzienie : 8 dobrej jakości parówek  1/2 szklanki żółtego sera startego na drobnych oczkach 3 pieczarki  1 cebula 3 kopiaste łyżki ostrego ketchupu można pól na pół z łagodnym  Wykonanie : Do miski wlać ciepłą

Sama słodycz i szczypta chili
DOMOWE HOT DOGI 195

smaków i zawsze może smakować inaczej. Moim odkryciem do hot dogów jest  SOS MADZIARÓW  który otrzymałam od firmy Folwark. Fajny słodko ostry smak świetnie komponuje się z parówkami, a ja nie dodaję już musztardy tak jak to czyniłam zawsze kiedy podawałam z keczupem. Składniki: 4 bułki pszenne kształt ,,u" 4 parówki garść poszatkowanej drobno kapusty białej 2 marchewki(...)wąż 2 pomidory 8 plastrów żółtego sera Wykonanie: Bułki podgrzewamy w piekarniku ok 3 minut, po tym czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy

Z Majeczką w kuchni
Caterpillar - bułeczki gąsieniczki 160

znaleźć dokładną instrukcję wykonania cudeniek, które mam zamiar dziś Wam zaproponować. Catepillar 200ml mleka 2 łyżki cukru 18g drożdży 1 łyżeczka soli 1,5 łyżki oleju 300g mąki 8 parówek 1 jajko + łyżka mleka Zrobić zaczyn: do 100ml ciepłego mleka dodać drożdże, łyżkę cukru i dwie łyżki mąki. Odstawić na ~15 minut do wyrośnięcia. Przygotować mąkę, wymieszaną z solą(...)wyrośnięcia, na około 40-50 minut, bądź aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na osiem kawałków (każdy po ok. 70g), rozwałkować je na cienkie placuszki, po środku ułożyć parówki i zawinąć jak pieroga, dobrze skleić. Następnie część z parówką pokroić na siedem kawałków tak, żeby całość trzymało się na części z samym ciastem. Czas, by ułożyć z kawałków parówki

Przepysznik - BLW i nie tylko