Super danie dla studentów i nie tylko. Jest tanie i smaczne. Składniki: 10 kromek chleba tostowego 10 szt. cienkich parówek 5 płaskich łyżeczek musztardy 5 łyżeczek ketchupu 2 jajka buła tarta do panierki olej do smażenia sól do smaku Wykonanie: Kromki chleba tostowego cienko rozwałkować za pomocą wałka, następnie posmarować 5 kromek musztardą, a 5 kromek ketchupem. Na każdej kromce położyć obraną ze skórki parówkę i zrolować. Jajka rozbełtać, posolić, maczać przygotowane parówki, obtaczać w bułce tartej. Smaży ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com