Składniki (na 8 bułek): 2 łyżeczki suchych drożdży instant; 3/4 szklanki letniej wody; 3 szklanki mąki pszennej; 1 duże jajo (klasy L) + 1 żółtko (białko należy zachować do posmarowania bułek); 2 łyżki oleju (lub roztopionego masła); 1 łyżeczka soli; 1/4 szklanki białego cukru. DODATKOWO: 1 białko jaja; 2 łyżki zimnej wody; Blacha z wyposażenia piekarnika; Papier do pieczenia. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Do miski (u mnie misa od miksera) dodać wszyst... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...