Przepis na : śniadanie
Uwielbiam to danie. Robi się je dość szybko a smakują każdemu. Można dodać swoje ulubione składniki i wyjdzie zawsze pyszna. Zwłaszcza kiedy na przykład dzieci są już znudzone kolejną porcją kanapek z szynką i serem. Właśnie wnuki zainspirowali mnie do tego przepisu podczas ferii tej zimy. Ich ulubione składniki włożyłam do miski i... zapiekłam w piekarniku. Wyszło naprawdę pysznie. Dodatkowo, podane z pysznym sokiem jabłkowym Hortex, sprawią, że danie będzie pyszne i pełne witamin, gdyż sok dostarczy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...