warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:363/829)

Grasica cielęca w sosie z madery 166

odparuje, doprawić do smaku miodem. Migdały podprażyć na suchej patelni. Grasicę wyjąć i trzymać w cieple,  sos przetrzeć przez sito i zredukować przez gotowanie. Na talerz wyłożyć sos, na nim ułożyć grasicę, posypać migdałami i żurawiną. Obok ułożyć rukolę. Oczywiście rukola od Fit&Easy – producenta świeżych sałat i warzyw. Taki przepis otrzymałyśmy do przyrządzenia podczas warsztatów z Janem

królestwo garów
Steki wołowe, szparagi na maśle i sałata z miętowym dressingiem – obiad w 20 minut 187

pamiętacie, ile minut Wam potrzeba, zerknijcie TUTAJ . Na drugiej małej patelni rozpuszczamy masło i na średnim ogniu smażymy, co jakiś czas mieszając, pokrojone szparagi. Nie będą potrzebowały więcej niż 6-7 minut. Steki zdejmujemy na deskę, dajemy im chwilę odpocząć. Przekładamy na talerze, ozdabiamy szparagami. Delikatnie z wierzchu solimy warzywa. Sałata jest bardzo chrupka. Ćwiartki są o wiele szybsze

Karo in the Kitchen
Zupa koperkowa z klopsikami. 120

listek i ziele i zalewamy gorącą wodą. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, wcześniej podsmażoną cebulką na maśle a także namoczoną bułką w wodzie lub mleku ( wcześniej odciśniętą) solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Obtaczamy w mące i  obsmażamy chwile na patelni ( na maśle i oliwie) a następnie wrzucamy do zupy

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa ogórkowa na żeberku lub szynce 226

dodać przyprawy i gotować. W międzyczasie na patelni podsmażyć na łyżce oleju cebulę skrojoną w kostkę i przetarty czosnek. Dodać pokrojoną na tarce na średnich oczkach włoszczyznę (pietruszka, marchew seler por - por w paski). Podsmażyć razem, wsypać do zupy.  Gotować jeszcze około godzinę aż mięso i warzywa będzie miękkie. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pozwolić

Lubczyk i Wanilia
Pesto paprykowo-pietruszkowe - idealne do spaghetti 164

ostrej Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Podsmażaj ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Dodaj pokrojony w kostkę czosnek, podsmażaj kolejne 2 minuty, co chwilę mieszając. Pozostaw do ostygnięcia. Do blendera/malaksera z ostrzami wrzuć pietruszkę, pestki dyni, sok z cytryny oraz ostudzone warzywa. Dodaj olej/oliwę,sól, pieprz, przyprawy i zblenduj na gładką

Corner With Recipes
DROBIOWA WĄTRÓBKA NA KOŁDERCE Z MŁODEJ CUKINII 179

koniec smażenia solimy i pieprzymy do smaku. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w plasterki por i marchewkę. Podsmażamy kilka minut na małym ogniu. Następnie dorzucamy pokrojone w półplasterki cukinie i pokrojone pieczarki. Mieszamy całość, doprawiamy do smaku: solą, pieprzem i szczyptą cukru. Smażymy do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Na talerzu układamy warstwę

Walijskie Pichcenie
Kapuśniak 212

Warzywa pokroić w kostkę -ziemniaki i marchewkę w grubą, resztę warzyw w drobną i dodać do wywaru. Gotować do miękkości, następnie dodać grzyby z cebulą oraz kapustę kiszoną, wsypać sól i cukier. Gotować 30 minut lub do momentu aż kapusta zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. 4. Na suchej patelni uprażyć mąkę na złoto, przesypać do szklanki, odstawić

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka ze szparagami i granatem 270

będzie chrupiąca. Przekładamy szynkę do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy kurczaka.   Szparagi gotujemy na parze około 5-7 minut, mają być al dente. Pomidorki kroimy w ćwiartki, dymkę siekamy, a granat przekrajamy na pół i wyciągamy „nasionka”. Do dużej miski przekładamy kurczaka, sałaty,warzywa, szynkę i owoce granatu. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Sałatkę podałam

Mania Gotowania
Tagliatelle z cukinii 115

oliwki Umytą cukinie korzystając z obieraczki do warzyw tniemy wzdłuż w długie paski. Następnie kroimy je nożem wzdłuż na cienkie, długie nitki przypominające tagliatelle. Następnie trzeba wrzucić cukiniowe tagliatelle do osolonego wrzątku i po minucie odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć przez 3 minuty aż cebula się lekko zeszkli

MarciochaKucharzy
Ryba z patelni 161

Dobra, świeża rybka nie potrzebuje specjalnej oprawy, by fantastycznie smakować! Wystarczy sól, pieprz, odrobina masła i świeże zioła by po kilku minutach uwodzić swoją delikatnością i

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Domowy pasztet 131

warzyw na tym etapie nie wylewamy.Mięso i warzywa przekręcić przez maszynkę, dodać majeranek , pieprz, sól i szklankę wywaru w którym wszystko się gotowało. Porządnie wymieszać i spróbować czy smak nam odpowiada. Pasztet przekładamy do suchych słoików i na sam wierzch nalewamy po 1 łyżce  rozpuszczonego na patelni smalcu. Zakręcamy porządnie i ustawiamy w garze wyłożonym na dnie ściereczką

Gosia gotuje
Gulszowa 243

oliwy na pół miękko podlewając wodą, dodajemy koncentrat podlewamy wodą. Warzywa kroimy w paski podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy w plasterki, które również podsmażamy na maśle. Wszystkie składniki przekładamy do większego rondla zalewamy 3 l wody dodajemy przyprawy gotujemy na wolnym ogniu ok 45 minut. Mąkę smażymy na suchej patelni na brązowy kolor dodajemy 2 łyżki wywaru z gulaszu mieszamy

kgwjanczewo
Hairy Lemon 158

ułatwi nam szybsze i lepsze smażenie małych kawałków. Warzywa dokładnie myjemy a cytrynę sparzymy wrzątkiem. RYBA: Każdy z filetów obsypujemy przyprawą do ryb. Rozbijamy 3 jajka i ubijamy w osobnym naczyniu. Mąkę przesypujemy do naczynia w którym łatwo będzie nam obtaczać filety. Ryba -> mąka -> jajko -> mąka. Na patelnię wlewamy olej z pestek winogron, dodajemy do tego

ClauditteMissCooking
Krem ze szparagów z mascarpone, białkami oraz pestkami dyni 144

kąpieli wodnej i dodać do zupy. Później wywar z warzywami zmiksować i w razie potrzeby utrzeć przez sito ponieważ szparagów nie da się dokładnie zmiksować na gładki krem. Odpady ze szparagów (łyka) wyrzucić. Doprawić sosem sojowym, białym pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą imbiru. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i dodać do zupy. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli

Bon Appetit Małgorzaty
Domowy rosół z domowym makaronem 336

cebulka (obraną można opiec na suchej patelni), 1 łyżeczka ziarenek pieprzu , sól do smaku.  Wołowinę opłukać, zalać zimną wodą (około 1,5 - 2 l.) i gotować na wolnym ogniu. Kiedy będzie prawie miękka włożyć opłukanego kurczaka, a kiedy wywar się zagotuje, dołożyć obrane i umyte warzywa oraz ziarenka pieprzu. Gotujemy cały czas

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania