warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:372/829)

Ryż z serem pleśniowym i szafranem z dodatkiem marchewki chantenay i fasolki 92

mieszając. Odkładamy na bok.  Mrożonkę wysypujemy na patelnię i smażymy / dusimy ok. 7 minut. Po tym czasie dodajemy naszą zaromatyzowaną marchewkę i mieszamy wszystko razem.  Ryż gotujemy zgodnie z propozycją na pudełku. Po ugotowaniu wysypujemy z woreczka , dodajemy szczyptę szafranu ,kawałeczek masła. Mieszamy. Odstawiamy na bok. Do pudełka wkładamy warzywa, do drugiego pudełka ryż i ser pleśniowy pokrojony

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki schabowe z fasolką i marchewką 126

fasolki, kawałek marchewki i zwinąć w rulon. Warzywa mogą spokojnie wystawać po bokach roladki. Mięso obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na małym ogniu, z każdej strony powoli tak aby mięso w środku nie było surowe (można też na chwilę przykryć patelnię pokrywką). Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami

Simply Food
Surówka z tartej brukselki z orzechami 152

obszar doświadczeń smakowych. Brukselka kojarzy się często z warzywem lekko gorzkim i taka rzeczywiście jest po ugotowaniu, natomiast na surowo (i upieczona) jest słodziutka, bez nutki goryczy o delikatnie orzechowym smaku. W surówce, którą Wam proponujemy, orzechową nutę podkręcają orzechy włoskie (przed dodaniem do brukselki można je podprażyć na suchej patelni). Słodycz przełamuje sok z cytryny. Surówka z brukselki jest

Niedzielny kucharz
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i zielonym groszkiem 201

Dodajemy umyte, obrane i pokrojone na mniejsze części warzywa. Całość zalewamy wrzącą wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Groszek gotujemy krótko w osobnym naczyniu, odcedzamy. Ugotowanego kurczaka wyławiamy (wywar zachowujemy). Gdy ostygnie oddzielamy mięso od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy około 2 łyżki oleju. Wsypujemy suchy ryż (surowy

Smaki Na Talerzu
Posiłek po treningu: Kurczak pieczony ze szparagami 176

patelni, posiekaj drobno szalotkę i wrzuć na patelnię, zamieszaj. Smaż 3 minuty. Opłucz kaszę i dodaj do szalotki, smaż mieszając kolejne 2 minuty. Zalej szklanką wody, przykryj i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 15 minut. Na koniec posól do smaku i wymieszaj. Podawaj kurczaka z kaszą i pieczonymi warzywami. Smacznego! Artykuł Posiłek po treningu: Kurczak pieczony ze szparagami pochodzi

Niedzielny kucharz
Zapiekanka a' la chłopski kociołek 137

Dzisiaj nieco odchudzona wersja zapiekanki chłopskiej. Normalnie tworząc takie danie, pomimo procesu pieczenia, i tak większość składników najpierw trafiłoby na patelnię. Oczywiście to dodatkowe kalorie no

Pichceniomania
"Flaczki" z kurczaka 145

bardzo wolnym ogniu, zupełnie jak rosół. Kiedy warzywa zmiękną, wyjmujemy je. Marchewki, pietruszkę i selera kroimy w cienkie słupki. Cebulę i pora wyrzucamy. mięso również wyjmujemy, oddzielamy od kości i tniemy na paseczki wzdłuż włókien. Wrzucamy z powrotem do zupy. Doprawiamy przyprawą do flaczków, majerankiem, solą i pieprzem. Na patelnie z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę. Mieszamy ją na patelni

MamaOskarka
Zupa dyniowa z grzankami 135

Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, na patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Marchewką, pietruszkę oraz batata obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i razem smażmy przez 10-15 minut. Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone warzywa i wlewamy rosół. Gotujemy do miękkości warzyw, doprawiamy

Bajeczna Kuchnia
Placuszki otrębowe 131

serkiem owocowym, jogurtem naturalnym, z owocami, z warzywami, dżemem - praktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: 5 łyżek otrąb owsianych, 1 jajko, dwie łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli. Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu małe placki po około minucie z każdej strony

Lena Gotuje
Czarna fasola 109

kroimy w kostkę. W rondlu lub na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę i przyprawy i smażymy aż cebula się zeszkli. Następnie, dodajemy pokrojone papryki i podlewamy wodą, żeby się nie przypaliły i smażymy przez chwilę. Dodajemy ugotowaną fasolę i pomidory z puszki, a całość zalewamy wodą, żeby przykryła warzywa i często mieszając gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa

Lamarida.pl
Wegańska szakszuka z tofu 116

wersję studencką… tanią. Bardziej bogate w warzywa jeszcze przed nami. Czego najbardziej potrzebuje szakszuka? To czy wegańska szakszuka z tofu zagości na Twoim talerzu czy tradycyjna, to szczegół. Najważniejsze w obu przypadkach jest… porządne doprawienie. Trzeba zaopatrzyć się w dobrej jakości przyprawy i nie żałować ich sypiąc na patelnię. Cała filozofia. Oczywiście dobra jakość pozostałych składników (zwłaszcza pomidorów

Blendman
Zupa ogórkowa z chipsami serrano 102

kroimy w kostkę, cebulę obieramy z łupin. Warzywa przekładamy do wywaru wraz z natka pietruszki, solimy i gotujemy wywar.  Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do wywaru gotujemy 10 minut po czym wsypujemy ryż. Na koniec wlewamy wodę z ogórków i doprawiamy do smaku. Na rozgrzanej teflonowej patelni podpiekamy szynkę serrano uzyskując chrupiące chipsy.  Zupę podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tofu w sosie słodko kwaśnym z makaronem ryżowym 164

odłożyć je na talerz i na tej samej patelni smażyć pieczarki i paprykę przez około 3 minuty, następnie dodać tofu i sos  i całość smażyć do momentu odparowania nadmiaru wody i aż wszystko będzie pokryte sosem. Sprawdzić makaron, jak jest już miękki, odcedzić go, przełożyć na talerz, dodać tofu i warzywa

Delusional Trine
Kasza orkiszowa z indykiem, cukinią, papryką i marchewką 155

cayenne sól himalajska olej kokosowy do smażenia Na patelni rozgrzewamy olej, kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojonego w paski indyka, pokrojoną paprykę i cukinię. Smażmy do momentu,aż indyk będzie usmażony, a warzywa miękkie. Dodajemy kaszę, kurkumę i pieprz cayenne, mieszamy, doprawiamy

kruche babeczki
Kanapki z boczkiem, sosem chilli i warzywami 122

też bułki) z boczkiem, sosem chili i warzywami (1 porcja): bułka lub 2 kanapki mały pomidor kilka plasterków ogórka 2 plastry boczku mała cebula sól sos chilli (albo gotowy albo zrobiony przez siebie, u mnie była wersja fast czyli sos chilli firmy Develey) Bułki przekroić na pół. Na rozgrzanej patelni smażyć boczek (bez dodatku oleju czy też masła). Poczekać

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania