Podgrzybki oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Na patelnię wkładamy masło dodajemy cebulę i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy podgrzybki i dusimy ok. 10-15 min. na małym ogniu. Marchew, pietruszkę i selera cieniutko obieramy lub skrobiemy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Do wrzącej, osolonej wody wkładamy warzywa, gdy są półmiękkie dodajemy ziemniaki, gotujemy do miękkości. Następnie
Domowy Smak JedzeniaRyż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy drobno pokrojonego kurczaka, smażymy chwilkę. Selera i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dorzucamy do kurczaka, wsypujemy curry i pieprz, przesmażamy krótko, dolewamy mleko kokosowe, wrzucamy rodzynki i dusimy aż warzywa będą miękkie. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego
Cynamonowe szczęścienamoczyć w wodzie. Szaszłyki smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej, grillu elektrycznym lub klasycznym dosyć krótko – bo po minucie z każdej strony – do czasu aż płyn wyciekający z mięsa będzie przeźroczysty. Podajemy z pszennym chlebkiem – pita, tortilla, koniecznie z dodatkiem sosu tzatziki i ze świeżą sałatką z chrupiących, mieszanych sezonowych warzyw. Pyszny sposób na kurczaka – lekki i dietetyczny, ale pełen
Karo in the Kitchenblogu znajdziecie również inne sposoby przygotowania tego warzywa. Klasyczna fasolka z bułką tartą. l ub fasolka w pomidorach Składniki 700 g fasolki szparagowej 500 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g sera żółtego 1 łyzka masła klarowanego sól pieprz ostra papryka Fasolkę ugotować w posolonej wodzie. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie
O kuchni z uczuciemskórką.Cebulę obrać i pokroić w krążki.Rozgrzać patelnię do grilla a ja grillowałam na grillu dosłownie kilkanaście sekund i grillować aż będzie przypieczona.S uszone śliwki,pomidory,oliwki kroimy i wsypujemy do miski ,dodajemy upieczone cukinię,papryczkę piri piri,solimy do smaku mieszamy.Zioła płuczemy, rwiemy drobno i dodajemy do warzyw wraz z wyciśniętym czosnkiem.Znów wymieszać.Odstawiamy do wystygnięcia
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki10-12 zielonych szparagów, 6 plasterków boczku wędzonego surowego, 5 jajek, masło/oliwa Szparagi umyć, odłamać końcówki, Połowę szparagów zawinąć w boczek. Patelnię posmarować tłuszczem, ułożyć
królestwo garówsię do zapiekanek, potraw z mięsa i warzyw. Jest podstawą wielu dań kuchni europejskiej. 1/2 litra mleka 2 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego gałka muszkatołowa sól, pieprz Mleko zagotować z listkiem laurowym i zielem angielskim. Pozostawić do ostudzenia. W tym czasie na patelni rozpuścić masło i energicznie mieszając - wsypać mąkę
Di gotujeDziś pomysł na zapiekaną kaszę jaglaną z warzywami - brokułami i papryką z dodatkiem czerwonej cebuli i sera mozzarelli. Składniki (porcja na 2 osoby): - około 6 łyżek kaszy jaglanej - pół brokuła - 1 czerwona papryka - pół sera mozzarelli - 1/4 czerwonej cebuli Przygotowanie : Kaszę jaglaną przepłukać kilka razy wodą, ewentualnie podprażyć na patelni, aby pozbyć się goryczy. Gotować około 20 minut (kasza jaglana
Kuchenne innowacjejabłko i cukinię. Przemieszaj. Wlej wrzątek do poziomu warzyw. Dosmacz solą i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Dodaj kaszę jaglaną i zmiksuj na krem. Dodaj gałkę muszkatołową i skórkę z cytryny. Wymieszaj, spróbuj, w razie potrzeby dosól. Orzechy pecan posiekaj i wsyp razem z płatkami migdałów na rozgrzaną suchą patelnię. Mieszjąc praż do momentu , aż migdały zaczną się złocić
Z Kuchni Do Kuchniłyżeczce oleju, przyprawach i smażymy na patelni teflonowej ok. 5-10 min. 2. Brokuły wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 5 min. 3. Obieramy marchewkę, ziemniaka i kroimy w słupki. 4. Paprykę kroimy w paski. 5. Ziemniaki, marchewkę i paprykę marynujemy w 3 łyżeczkach oleju i przyprawach. Warzywa pieczemy w 200⁰C przez ok. 40 min. 6. Pieczone
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachmarynujemy w oleju i przyprawach. Kurczaka smażymy na patelni teflonowej. 4. Przygotowujemy sos czosnkowy: mieszamy jogurt naturalny z wyciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, sokiem z cytryny i szczyptą cukru. 5. Ziemniaczki, kurczaka i sałatkę układamy na talerzu z dodatkiem sosu czosnkowego. Sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z warzyw), który daje uczucie sytości, - likopen (pochodzący z pomidora), który
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachdrobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kaszę i warzywa dokładnie mieszamy. Do miski dodajemy pietruszkę, jajko, przyprawy, otręby oraz mąkę ziemniaczaną. Ręką dokładnie mieszamy, aż masa stanie się gęsta i lepiąca. Jeśli będzie za rzadka można dodać łyżkę mąki. Miskę przykrywamy folia spożywczą i pozostawiamy na ok. 15 minut. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju. Łyżką nabieramy porcję masy
Naturalna Kuchniaduże to kroimy je na więcej części.Na patelnię wlewamy olej,wrzucamy cebulę i smażymy cały czas mieszając,cebula ma być lekko zeszklona.Dodajemy rodzynki ,marchewkę,przecier pomidorowy, ziele angielskie i listek laurowy i ocet.Całość dokładnie mieszamy.Zestawiamy z ognia. Wymoczone śledzie kroimy w 1,5-2 cm. kawałki,dodajemy do warzyw,delikatnie mieszamy.Przekładamy do miski,przykrywamy i wstawiamy
Bajeczna Kuchniadrobno siekamy, w garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Dynię oddzielamy od skóry, rozdrobniona dodajemy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy na małym ogniu przez pół godziny. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę, lekko studzimy, miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku, pestki dyni prażymy na suchej patelni, posypujemy zupę przed podaniem
Bajeczna Kuchniakroimy na mniejsza kawałki, ananasa w kostkę. Wszystkie warzywa i ananasa wrzucamy do Woka i smażymy całość 2-3 minuty. Następnie wlewamy sos ostrygowy (lub sojowy), sok z ananasa oraz bulion i całość dusimy na dużym ogniu przez 8-10 minut, cały czas mieszając. Kiedy większość płynu odparuje a na patelni zostanie jedynie gęsty sos dodajemy orzechy i posiekaną
Mango Papaja