warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:374/829)

Makaron zapiekany z warzywami i mozzarellą 155

Makaron ugotować krócej niż al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, zeszklić cebulę, dodać czosnek. Smażyć minutę. Dodać masło oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Smażyć 10 minut. Dodać pomidory z puszki. Zagotować. Dodać makaron, wymieszać. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron z warzywami. Na wierzch ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz

Moja Galeria Smaku
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. 178

Przygotowanie: Mięso zalewamy wodą, dodajemy obrane, umyte warzywa (marchewki, pietruszka, seler, por) i wrzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę aż powstanie wywar. W tym czasie obieramy czosnek i cebulę i drobno siekamy. Pomidory oblewamy wrzątkiem, ściągamy skórki i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy około 5 minut

Symfonia smakowa
Wegański PLACEK PO WĘGIERSKU 133

wszelkie gulasze, ciepłe kasze, pieczone warzywa, no i gorące placki ziemniaczane :)  Od czasu do czasu chce mi się takie placki trochę podrasować i wtedy mamy placek po węgiersku, oczywiście w wersji vegan. Podstawowy przepis na placki bez jajek znajdziecie  tutaj . Żeby duży placek nie łamał się na patelni część ziemniaków ścieram tak samo na dużych oczkach, a część

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Paprykowy kurczak na słodko 121

Dziś na obiad miałam przygotować piersi kurczaka i miał być on tradycyjnie smażony na patelni w panierce. Jednak po paru chwilach namysłu zaczęłam szperać w przepisać

Magiczny Garnek
Szybki barszcz czerwony zabielany z krakersami 135

Wybieram instynktownie. 1,5 litra bulionu z warzyw 2 starte ba dużych oczkach buraki średniej wielkości 3-5 łyzek zakwasu z buraków. cebula biała 5 ziaren pieprzu 2 liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki oliwy mleko zagęszczone Zagotuj bulion, zetrzyj buraki. Dodaj przyprawy. Gotuj 15 minut. Dodaj zakwas. Na patelni rozgrzej olej i zaszklij drobno pokrojoną

AZgotuj!
Placuszki z cukinii i marchewki 193

jajkiem, mąką, przyprawami oraz jogurtem dodajemy do warzyw. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Jeżeli pieczemy placuszki w piekarniku to na blachę wykładamy papier, na którym delikatnie rozcieramy oliwę. Wykładamy łyżką porcje na placki i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 20-25 minut. Opcja smażenia wygląda następująco: na patelnię wylewamy odrobinę oleju rzepakowego i czekamy aż się rozgrzeje. Kolejno

ChilliJemy
Zupa warzywna z grzankami i boczkowymi chipsami 138

czosnkiem. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Na końcu dodajemy zahartowaną w zupie śmietanę. Grzanki: Chleb tostowy kroimy w kosteczkę. Mieszamy go z ostrą czerwoną papryką. Skrapiamy oliwą z oliwek. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 7 minut. Boczek kroimy w cienkie paseczki. Szklimy go na patelni do chrupkości

VioletoweKucharzenie
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 365

będą bardziej wyczuwalne w sosie. Wszystko podsmażamy na patelni (kolejność: najpierw cebula, jak zmięknie, dodajemy ogórki a na końcu pieczarki) Mięso mielone doprawiamy raczej pikantnie, dodajemy jajko i w razie potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy małe kuleczki i podsmażamy na oliwie. Podsmażone warzywa i mięso przekładamy do garnka, dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego

Kulinarna Patilogia
Sajgonki pieczone w piekarniku 322

siekamy. Imbir siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso mielone. Przyprawiamy sosami sojowymi, olejem sezamowym, przyprawą 5 smaków, imbirem i czosnkiem. Dodajemy marchewkę, smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy grzyby mun, kapustę i pędy bambusa. Smażymy jeszcze 2-3 minuty wszystkie składniki.  Mięso z warzywami, makaron i posiekaną dymkę przekładamy do miski

Mania Gotowania
Makaron ze szparagami, szynką i mozzarellą 239

końce, jeśli są grube, obrać np. obieraczką do warzyw. Każdy szparag pociąć na 3-4 kawałki, gotować przez 2-3 minuty we wrzątki z dodatkiem soli, łyżeczki cukru i łyżeczki masła (grubsze szparagi gotować około 3 minut, cieńsze - 2 minuty). Plastry szynki porwać ma mniejsze kawałki i rozłożyć je na patelni z nieprzywierającą powłoką, dodać 2 łyżki oliwy i przez

Moje Qulinaria
Obiad za 10zł - Dwa dania: Ryżówka i mortadela panierowana na ryżu z warzywami podana. 243

łyżeczką oleju. Gdy będzie na ząb cedzimy. Na patelnię wlewamy małą chochelkę naszego bulionu (jak zrobić poniżej), wrzucamy ryż i groszek, oraz wyciągnięte z bulionu marchewki i pietruszki. Redukujemy płyn. Doprawiamy pieprzem i solą wg uznania. Umyte mięso zalewamy zimną wodą (2 litry), doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy obrane i umyte warzywa do bulionu oraz 3 liście laurowe i kilka ziaren

BaRepas
Zupa ziemniaczana na boczku 151

Boczek pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na patelni bez tłuszczu (z boczku tłuszcz sam się wytopi) Por pokroić na cienkie plasterki i dodać do boczku - smażyć jeszcze chwilę, aż por będzie się miękki Marchewkę obrać i pokroić w plasterki Pietruszkę obrać i przekroić wzdłuż na cztery części Seler obrać  Warzywa przełożyć do garnka z wodą i przełożyć usmażony

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa dyniowa 222

obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty warzyw. 2. Pierś z kurczaka projmy w paseczki lub kostkę. Dodajemy do garnka z wywarem. 3. Obieramy dynię ze skóry, wybieramy miąższ ze środka. "Twardą" część dyni kroimy w kostkę. 4. Obieramy cebulę i czosnek, kroimy je w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Po kiku minutach dodajemy dynię

Kuchnia Pełna Pasji
Wypasiona sałatka (cieciorka,tuńczyk,roszponka,cukinia,słonecznik,jajka,ser itd...) 268

Czemu wypasiona? Bo ma wiele, wiele składników :) miało być jeszcze więcej, ale o nich już zapomniałam :)Składniki:opakowanie roszponkimała cukiniaopakowanie pomidorków koktajlowych3 jajka na twardo1 puszka

Bon Appetit Małgorzaty
Omlet 138

jogurt  -dżem -miód -owoce  -warzywa - itp.  Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy białka od żółtek , białka ubić na sztywno (ze szczyptą soli) .  2. W oddzielnym naczyniu wymieszać pozostałe składniki , aby nie było grudek. Dodajemy do białek i delikatnie mieszamy ,  tak żeby nie pozbyć się "puszystości". 3. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu , wylać masę. Gdy zauważymy

Gotuj Z Muzyką

Proponowane wyszukiwania