warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:374/829)

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym 989

smażyć na złoty kolor. Kurczaka zdjąć z patelni, a wrzucić na nią pokrojone pieczarki i szpinak. Smażyć do momentu, w którym mrożony się nie rozmrozi, a świeży nie zmniejszy objętości. Wtedy należy dodać pokrojoną   w kostkę paprykę, trochę posolić i smażyć chwilę do momentu aż odparuje woda.  Następnie dodać do warzyw kurczaka, 2 łyżki wody i śmietanę

Fabryka pomysłów
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH 126

lekko zmiękła. Z wywaru wyjąć żeberka i warzywa.  Mięso obrać od kości, pokroić w kostkę (2-3 można zostawić w całości), marchewkę pokroić w talarki i przełożyć z powrotem do wywaru. Dodać pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i gotować całość, aż zmiękną. W tym czasie boczek pokroić i podsmażyć na patelni. Do wywaru dodać obgotowaną wcześniej kapustę i boczek

Kuchnia w opałach
Zupa krem z białych warzyw 151

kroimy w grubą kostkę. Do garnka wkładamy pokrojone warzywa z listkami laurowymi i zalewamy bulionem. W trakcie gotowania dodajemy tymianek. Składniki gotujemy do miękkości, po czym całość miksujemy na gładku masę. Jak zupa będzie za gęsta można dodać trochę wody, aby ją rozrzedzić Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmarzamy na patelni. Następnie dodajemy go do zupy i chwilę gotujemy

IMPRESJA SMAKU
Tuńczyk w sosie teriyaki z puree ziemniaczanym z wasabi 137

tuńczyka posypujemy ze wszystkich stron pieprzem cytrynowym. Patelnię (najlepiej grillową) smarujemy kawałkiem masła klarowanego i mocno rozgrzewamy. Steki smażymy ok. 1-2 minuty z każdej strony.  5. Sos teryiaki podgrzewamy i wkładamy do niego steki, gotujemy ok. 10 sekund z każdej strony. 6. Na talerz wykładamy wszystkie składniki: puree, smażone warzywa i steki z tuńczyka przekrojone na pół. Możemy

My Culinary Art
Flaczki 182

rosołu. Odławiamy też warzywa. Marchewkę zostawiamy i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do rosołu. Do rosołu wsypujemy też flaczki.    Gotujemy ok. 30 minut.    Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawę do zup do smaku. Dosypujemy pieprz i majeranek i gotujemy kolejne 30 minut.    Na patelnię wlewamy 5-6 łyżek oleju a kiedy

Maminek kulinarny
Burgery domowe 179

dobrej jakości mięsa i domowego pieczywa z dodatkiem warzyw z całą pewnością będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery

Smakowity Blog Kulinarny
Frittata ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 363

piekarniku z dodatkiem startego sera. Niestety nie dysponuję patelnią, którą można wstawić do piekarnika, więc nie mogłem jej przygotować zgodnie z procedurą. Jednak nie sądzę, żeby moja wersja znacząco odbiegała smakiem od oryginału. Jeśli chodzi o dobór składników do frittaty – mamy pełną dowolność. Można ją zrobić z mięsem, rybą, kiełbasą, boczkiem, warzywami, grzybami… ciekaw jestem jak smakowałaby z czekoladą

Gotuj z Misiem
Gyros a'la Edyta 227

przyprawach- smażymy tez ok 5 min. Na patelni dodajemy pozostały olej I smażymy poszatkowaną cebulę, ok 2-3 min. Dodajemy przyprawy- mieszamy. Dolewamy bullion. Sos nam gęstnieje. Gotujemy ok 5 min. Na koniec dodajemy mięsa. Trzymamy na gazie ok 2-3 min. Obiad gotowy. Do obiadu ugotowałam ryż z suszonymi warzywami, po ugotowaniu ryżu dodałam natkę świeżej pietruszki

Smaki Edyty
Kapusniak z mlodej kapusty 171

kostke  Do gotujacego odszumowanego miesa wrzucamy warzywa (marchewke, pietruszke, seler, por, zabek czosnku)   Wsypujemy 2 lyzki jarzynki, wrzucamy lisc laurowy, pieprz w ziarnach i ziele angielskie Gotujemy wywar ok 45 min W tym samym czasie szykujemy kapuste i odstawiamy  Kielbase, boczek i cebule kroimy w kostke Podsmarzamy na rozgrzanej patelni stopniowo dodajac boczek, cebule i na koncu

Klaudynkowa kuchnia
Pierś z kaczki z warzywną salsą 218

Kaczkę podsmażamy na patelni (zaczynam od strony ze skórą) z każdej strony przez 3 minuty. Wkładamy ją następnie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 10 minut. Po upieczeniu pozwalamy jej odpocząć przez ok. 3 minuty, aby wszystkie soki w piersi równomiernie się po niej rozlały. Cukinię, bakłażan, czerwoną paprykę, cebulę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami 1424

dzisiaj cala Polska smaży naleśniki , wiec i ja przyłączyłam się do tej akcji, postanowiłam przygotować naleśniki wytrawne : naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami. Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami, oraz serem okazały się bardzo smaczne, do tego są efektowne, będą ozdobą stołu. Składniki: - 2 naleśniki wg tego przepisu: 1/2 szklanki kefiru 1 jajko szczypta soli 4 łyżki mąki 1 łyżeczka(...)pomocą trzepaczki. Wlewamy kefir, dodajemy oba rodzaje mąki, dokładnie mieszamy masę za pomocą trzepaczki. Wsypujemy posiekany koperek i wlewamy łyżeczkę oleju, mieszamy za pomocą trzepaczki. Smażymy naleśniki na patelni posmarowanej łyżeczką oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. Składniki na farsz: - 100 g ser typu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z warzywami na szybki obiad :) 199

danie smakuje fenomenalnie! A jest tak banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Łączy w sobie jedynie kilka warzyw i makaron. Użyłam makaronu wysokobiałkowego od marki Ostrovit , który składa się wyłącznie z mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1700) oraz z koncentratu białek serwatkowych . Jeżeli chcesz, aby takie danie było w 100% roślinne zamień makaron na inny. A wracając do tego wysokobiałkowego(...)łyżka posiekanej natki pietruszki  1,5 łyżki oleju kokosowego (użyłam Ostrovit ) 150 g makaronu (u mnie wysokobiałkowy Ostrovit ) sól, pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka  Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej. Podsmażaj na średnim ogniu posiekaną cebulę z czosnkiem. Do zrumienienia. Kolejno dodaj pokrojoną w drobną kostkę dynię i marchewkę. Zalej 1/2 szklaną wody i duś na małym ogniu

Zdrowie na języku :P
Pomarańczowe naleśniki z sokiem Tymbark 945

Tymbarka to mamy spore ułatwienie, nie potrzebujemy brudzić wyciskarki do cytrusów tylko odkręcić nakrętkę. Dodatkowo na stole znalazła się szklanka soku pomarańczowego Tymbark jako 1 z 5 porcji owoców, warzyw, czy soku jakie powinniśmy przyjmować każdego dnia. Pomarańczowe naleśniki z sokiem Tymbark to jest idealne śniadanie, które dostarczy nam energii i zapewni dobre samopoczucie na cały dzień. Gdybyśmy pokusili się(...)Przygotowanie: W miseczce roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli, dodajemy 1 łyżeczkę cukru, mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną, wlewamy sok pomarańczowy i za pomocą trzepaczki dokładnie łączymy składniki. Rozgrzewamy patelnię do naleśników z niewielką ilością oleju. Smażymy 2 duże naleśniki. Obraną z błon pomarańczę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy serek z pokrojonymi cząstkami pomarańczy. Masą smarujemy przestudzone naleśniki. Zwijamy naleśniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
barszcz ukrainski postny 330

się innych warzyw. Nie spotkałam jeszcze nikogo kto by tutaj dodawał do barszczu lub innej zupy, jakieś inne warzywa, typu: seler, pietruszka czy por.  Przygotowanie: 1. Fasole namaczamy i  zostawiamy najlepiej na cala noc, by nam napęczniała. Następnie gotujemy ja w tej samej wodzie ok 1,5 godziny(...)Solimy i gotujemy 6. W międzyczasie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej marchewkę. 7. Cebule obieramy z łupiny i kroimy w kostkę.  8. Na średni ogień wstawiamy patelnie i wlewamy na nią trochę oleju. Wrzucamy marchewkę, gdy widzimy,  ż e troszkę zmiękła dodajemy do niej cebule. Podsmażamy, aż nam się zeszkli cebula i zarazem nasza marchewka

Kulinarnie z Polką na Kresach
Pikantny rumek rozgrzewa serca (gulaszowa) 148

Witajcie! Dziś na tapecie nasz kulinarny hit! Zupa niezwykle aromatyczna, skomponowana z warzyw najlepszej jakości, starannie dobranych składników , przyprawiona ziołami, muśnięta uśmiechem, okraszona radością i z duuużą dawką gorącego serca, ociekającego pikanterią. Ta fenomenalna zupa to autorskie danie Krzyśka (Rumek), który kocha dobre i treściwe, swojskie jedzonko. Danie świetnie utożsamia się z jego wyjątkowym sposobem bycia, temperamentem, żywiołowością, otwartością oraz(...)Czerwona fasola w puszce Pomidory z puszki Koncentrat pomidorowy Pierś z kurczaka Przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, wegeta, bazylia Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wegetą, smażymy na patelni. Dalej- paprykę w większą kostkę, cebulę w piórka, ogórki w paseczki, a pieczarki w talarki. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, do której wrzucamy pieczarki. Następnie do gotujących się pieczarek

Sprawni w smaku

Proponowane wyszukiwania