warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:371/829)

Szybki barszcz czerwony zabielany z krakersami 146

Wybieram instynktownie. 1,5 litra bulionu z warzyw 2 starte ba dużych oczkach buraki średniej wielkości 3-5 łyzek zakwasu z buraków. cebula biała 5 ziaren pieprzu 2 liście laurowe ziele angielskie 2 łyżki oliwy mleko zagęszczone Zagotuj bulion, zetrzyj buraki. Dodaj przyprawy. Gotuj 15 minut. Dodaj zakwas. Na patelni rozgrzej olej i zaszklij drobno pokrojoną

AZgotuj!
Placuszki z cukinii i marchewki 204

jajkiem, mąką, przyprawami oraz jogurtem dodajemy do warzyw. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Jeżeli pieczemy placuszki w piekarniku to na blachę wykładamy papier, na którym delikatnie rozcieramy oliwę. Wykładamy łyżką porcje na placki i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 20-25 minut. Opcja smażenia wygląda następująco: na patelnię wylewamy odrobinę oleju rzepakowego i czekamy aż się rozgrzeje. Kolejno

ChilliJemy
Zupa warzywna z grzankami i boczkowymi chipsami 147

czosnkiem. Całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Na końcu dodajemy zahartowaną w zupie śmietanę. Grzanki: Chleb tostowy kroimy w kosteczkę. Mieszamy go z ostrą czerwoną papryką. Skrapiamy oliwą z oliwek. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 7 minut. Boczek kroimy w cienkie paseczki. Szklimy go na patelni do chrupkości

VioletoweKucharzenie
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 378

będą bardziej wyczuwalne w sosie. Wszystko podsmażamy na patelni (kolejność: najpierw cebula, jak zmięknie, dodajemy ogórki a na końcu pieczarki) Mięso mielone doprawiamy raczej pikantnie, dodajemy jajko i w razie potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy małe kuleczki i podsmażamy na oliwie. Podsmażone warzywa i mięso przekładamy do garnka, dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego

Kulinarna Patilogia
Sajgonki pieczone w piekarniku 333

siekamy. Imbir siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso mielone. Przyprawiamy sosami sojowymi, olejem sezamowym, przyprawą 5 smaków, imbirem i czosnkiem. Dodajemy marchewkę, smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy grzyby mun, kapustę i pędy bambusa. Smażymy jeszcze 2-3 minuty wszystkie składniki.  Mięso z warzywami, makaron i posiekaną dymkę przekładamy do miski

Mania Gotowania
Makaron ze szparagami, szynką i mozzarellą 250

końce, jeśli są grube, obrać np. obieraczką do warzyw. Każdy szparag pociąć na 3-4 kawałki, gotować przez 2-3 minuty we wrzątki z dodatkiem soli, łyżeczki cukru i łyżeczki masła (grubsze szparagi gotować około 3 minut, cieńsze - 2 minuty). Plastry szynki porwać ma mniejsze kawałki i rozłożyć je na patelni z nieprzywierającą powłoką, dodać 2 łyżki oliwy i przez

Moje Qulinaria
Obiad za 10zł - Dwa dania: Ryżówka i mortadela panierowana na ryżu z warzywami podana. 257

łyżeczką oleju. Gdy będzie na ząb cedzimy. Na patelnię wlewamy małą chochelkę naszego bulionu (jak zrobić poniżej), wrzucamy ryż i groszek, oraz wyciągnięte z bulionu marchewki i pietruszki. Redukujemy płyn. Doprawiamy pieprzem i solą wg uznania. Umyte mięso zalewamy zimną wodą (2 litry), doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy obrane i umyte warzywa do bulionu oraz 3 liście laurowe i kilka ziaren

BaRepas
Zupa ziemniaczana na boczku 161

Boczek pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na patelni bez tłuszczu (z boczku tłuszcz sam się wytopi) Por pokroić na cienkie plasterki i dodać do boczku - smażyć jeszcze chwilę, aż por będzie się miękki Marchewkę obrać i pokroić w plasterki Pietruszkę obrać i przekroić wzdłuż na cztery części Seler obrać  Warzywa przełożyć do garnka z wodą i przełożyć usmażony

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa dyniowa 233

obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty warzyw. 2. Pierś z kurczaka projmy w paseczki lub kostkę. Dodajemy do garnka z wywarem. 3. Obieramy dynię ze skóry, wybieramy miąższ ze środka. "Twardą" część dyni kroimy w kostkę. 4. Obieramy cebulę i czosnek, kroimy je w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Po kiku minutach dodajemy dynię

Kuchnia Pełna Pasji
Wypasiona sałatka (cieciorka,tuńczyk,roszponka,cukinia,słonecznik,jajka,ser itd...) 281

Czemu wypasiona? Bo ma wiele, wiele składników :) miało być jeszcze więcej, ale o nich już zapomniałam :)Składniki:opakowanie roszponkimała cukiniaopakowanie pomidorków koktajlowych3 jajka na twardo1 puszka

Bon Appetit Małgorzaty
Omlet 152

jogurt  -dżem -miód -owoce  -warzywa - itp.  Sposób przygotowania: 1. Oddzielamy białka od żółtek , białka ubić na sztywno (ze szczyptą soli) .  2. W oddzielnym naczyniu wymieszać pozostałe składniki , aby nie było grudek. Dodajemy do białek i delikatnie mieszamy ,  tak żeby nie pozbyć się "puszystości". 3. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu , wylać masę. Gdy zauważymy

Gotuj Z Muzyką
Kurczak z pieczarkami, papryką i sosem czosnkowym 373

zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na dużej patelni rozgrzać olej z 3 łyżkami przyprawy gyros/kebab. Gdy przyprawa zacznie się pienić dodać pokrojoną w kostkę ceublę i kurczaka. Podsmażyć na złoty kolor. Do podsmażonego kurczaka z cebulą dodać pokrojone pieczarki, paprykę, papryczkę chili i przeciśnięty ząbek czosnku. Podsmażać, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kurczaka z warzywami przyprawić solą i pieprzem

Gospodyni Miejska
Gulaszowa z kluskami kładzionymi 364

smalec i obsmażamy mięso pokrojone w kostkę. Na patelni smażymy cebulę pokrojona w talarki, łączymy z przysmażonym mięsem, podlewamy bulionem, dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, dusimy razem ok 30 minut.  2. Ziemniaki i paprykę kroimy w kostkę. Gdy mięso zmięknie dodajemy ziemniaki i paprykę, gotujemy razem ok 15 minut, warzywa nie mają się rozpaść tylko pozostać w całości

Apetyczna babeczka
Zupa brokułowa z czosnkowymi grzankami 173

zasmażamy kilka minut, żeby podkręcić smak zupy. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i od razu dodajemy ok. 2 łyżek octu jeśli zależy nam na intensywnym kolorze zupy. Gotujemy do miękkości, miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem do smaku. 2. Obrany czosnek wyciskamy i smarujemy nim przygotowany chleb, kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy na patelni oliwę lub masło i opiekamy grzanki na małym ogniu

Apetyczna babeczka
Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami 215

się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać  z grzankami i płatkami. Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania